8/12/08

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ



Η εκδήλωση του Σαββάτου, η αυθόρμητη, η διαδήλωση η χθεσινή η πολυπληθής, οι μαθητές σήμερα που βγαίνουν στους δρόμους αυθόρμητα.. αυτά όλα είναι μια πολύ υγιής αντίδραση της κοινωνίας, της νεολαίας και της κοινωνίας. Από την άλλη, οι εκτεταμένες, οι πάρα πολλές αυτή τη φορά καταστροφές, οι ζημιές νομίζετε ότι έγιναν από περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Και δεύτερο νομίζετε ότι η απουσία της αστυνομίας ή η απραξία της αστυνομίας εν προκειμένω ήταν μεθοδευμένη;…
Όσον αφορά για τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν χθες, να πω ότι τέτοιου τύπου ενέργειες όπως η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανήλικου πυροδοτεί φαινόμενα βίας που δεν μπορεί κανείς να τα ελέγξει. Σε σχέση με άλλες φορές θα ήθελα να καταγράψω ότι οι άνθρωποι οι οποίοι βγήκαν και έκαναν τέτοια φαινόμενα βίας χθες ήταν πάρα πολλοί, Δεν είναι αυτό που λέμε ότι γίνεται μια πορεία με χιλιάδες ανθρώπους και υπάρχουν και 15-20 που ρίχνουν δυο τζαμαρίες. Ήταν μια εκτεταμένη έκρηξη οργής με τρόπους που εμείς στην Αριστερά δεν συμφωνούμε, αλλά πρέπει να καταγραφεί ως κοινωνικό φαινόμενο. Δεν είναι αυτό που συνηθίζουμε να βλέπουμε.
Το δεύτερο η παρουσία της αστυνομίας. Η αστυνομία ήταν παρούσα χτες με την εξής έννοια. Όλο αυτό που ζούμε από προχθές μέχρι σήμερα και αυτό που θα ζήσουμε τις επόμενες μέρες έχει προκύψει από την αστυνομία. Ήταν απούσα με την έννοια ότι χτες απλώς έπνιξε τον κόσμο στα δακρυγόνα και δεν είχαμε συμπλοκές που δεν ξέρουμε πού θα οδηγούσαν. Ωστόσο όλο αυτό το κλίμα, όλο αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι απόλυτη ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων και της πολιτικής ηγεσίας τους…
- Υπονοείτε ότι καλά έκανε η αστυνομία και τραβήχτηκε πίσω χτες…
Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν χθες αν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αυτό που κάνουν συνήθως, αν και θα ήθελα να επισημάνω και δημοσιογραφικά ότι πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου δεν υπήρχαν επεισόδια προέβησαν σε αθλιότητες. Εμείς ήδη βγάλαμε ένα Δελτίο Τύπου χτες για γεγονότα στην Ομόνοια για ξυλοδαρμούς βίαιους τύπου ζαρντινιέρας, χωρίς λόγο. Διάφοροι ραδιοφωνικοί σταθμοί το μετέδιδαν ζωντανά. Ήταν μια ενέργεια που εμείς θα την ερευνήσουμε. Δεν θα την αφήσουμε έτσι.
Παρόλα αυτά η γενική στάση χτες της αστυνομίας δεν ήταν να παρέμβει.
Εμείς εκτιμούμε ότι αν δεν αλλάξουν -γιατί το πολιτικό συμπέρασμα έχει σημασία- αν ριζικά και άμεσα δεν αλλάξουν τα πράγματα και στο επίπεδο το οικονομικό, το κοινωνικό και το επίπεδο των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της καταστολής δεν μπορούμε να φανταστούμε σε τι καταστάσεις θα βρεθούμε αύριο.
Είναι ένα πράγμα το οποίο το λέγαμε καιρό. Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. Και καλούμε τους πολίτες, τους δημοκρατικούς πολίτες να στηρίξουν τέτοιες διαδικασίες. Με αυτή την έννοια και ο κ. Αλαβάνος χτες μίλησε για την ανάγκη οι πολίτες, οι εργαζόμενοι και η νεολαία να αγωνιστεί για να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Διότι πρέπει να μπει ένα τέλος σ΄ αυτό τον φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά.
To Γραφείο Τύπου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ = ΚΑΡΙΟΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΙΝΑΙΔΟΥ ΦΥΣΣΑ...!!!

'ΤΖΥΡΙΖΟΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΓΑΜΙΕΣΘΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ'...!!!