17/12/08

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ


Σε «κατάληψη» της Ακρόπολης προχώρησαν σήμερα το πρωί ομάδες «φοιτητών» - σύμφωνα με τα ΜΜΕ – και κρέμασαν πανώ, με την λέξη αντίσταση σε 4 γλώσσες. Όπως «εργάτες», που κατά περίεργο τρόπο δεν δούλευαν, κατάλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ.
Οι «φοιτητές» που κατέλαβαν τον Iερό Bράχο, συνεπλάκησαν με τους φύλακες -η αντίσταση των οποίων προφανώς κάμφθηκε- και κατάφεραν να κρεμάσουν και δεύτερο πανώ, για να προωθήσουν μία ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Οι «φοιτητές» αυτοί ακολούθησαν τον δρόμο που μερικά χρόνια πριν, είχε δείξει το ΠΑΜΕ.
Χθες είχαμε την κατάληψη στην ΕΡΤ, αλλά και καταλήψεις σε ραδιόφωνα, Δημαρχεία. Κάποιοι κάνουν το πάν, προκειμένου να διατηρούν το κλίμα έντασης, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πολιτικούς τους σκοπούς. Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε ποιο ακριβώς είναι το καθεστώς περί καταλήψεων στην χώρα μας. Μπορεί ο καθένας να καταλαμβάνει ότι θέλει, αρκεί να δηλώνει «κοινωνικός αγωνιστής»; Ακόμη και την Ακρόπολη; Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η Αριστερά είναι παντοδύναμη, γνωρίζουμε ότι το κράτος είναι πλέον τόσο παρηκμασμένο που τίποτε δεν λειτουργεί. Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι ότι στα ΜΜΕ του «ομίλου Λαμπράκη», αμέσως μετά την είδηση ακολουθεί ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τους καταληψίες δεν αναφέρεται καμμία κομματική ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: