13/12/08

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ!



Σαν ηλεκτροσόκ επέδρασε στους Κομοτηναίους η είδηση ότι ο γνωστός «αντιεξουσιαστικός» χώρος ετοίμαζε εκδήλωση «διαμαρτυρίας» και πορεία, με σημείο αφετηρίας την κεντρική πλατεία της πόλεως, την περασμένη Πέμπτη.
Oι σκηνές της απίστευτης βίας εναντίον αθώων επαγγελματιών και απλών πολιτών, που παρήλασαν από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου, ήρθαν αμέσως στο μυαλό τους. Και ως διά μαγείας, μέσα σε 1-2 ώρες, από στόμα σε στόμα, από κινητό σε κινητό, από e-mail σε e-mail, δόθηκε το σύνθημα:

«Όλοι στην κεντρική πλατεία, μισή ώρα πριν τη συγκέντρωση των αναρχικών. Nα προστατέψουμε την πόλη μας. Να μας νοιώσουν!»
Έτσι, στις 3.30 μ.μ., πάνω από 300 πολίτες της Κομοτηνής, οικογενειάρχες και επαγγελματίες ως επί το πλείστον, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό.
Οι 150 περίπου «αντιεξουσιαστές» δεν το περίμεναν. Το μήνυμα που τούς δόθηκε ήταν σαφέστατο: «Mη τολμήσετε το παραμικρό έκτροπο. Μη διανοηθείτε καν να το σκεφτείτε!»
Κάτι πήγαν να ψελλίσουν οι επικεφαλής τους, αλλά το ξανασκέφτηκαν. Η πορεία τους κύλησε ομαλότατα, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. Τα ΜAT ακολουθούσαν από μακριά. Η πόλη προστατεύτηκε από τους ίδιους τους πολίτες της!
Κι όταν πια πλησίασαν στο χώρο του Πανεπιστημίου, όταν ένιωσαν τη σιγουριά του ασύλου, τότε πραγματοποίησαν το απονενοημένο διάβημα. Έριξαν δύο φωτοβολίδες εναντίον των πολιτών και ξέσπασαν σε οχετό ύβρεων. Tί το ‘θελαν;
Η αντίδραση των πολιτών της Κομοτηνής ήταν άμεση. Βρέθηκαν βεβαίως και πάλι κάποιοι ανόητοι (αν όχι βαλτοί) δημοσιογραφούντες να μιλήσουν για ακροδεξιούς και ... χρυσαυγίτες! Kακό δικό τους. Όσο δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος ξύπνησε πια και δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί παραβατικές συμπεριφορές και τσαμπουκαλίκια, τόσο θα περιθωριοποιούνται.
Αν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο κίνημα που δημιουργήθηκε στην πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό, σίγουρα αυτό είναι των ενεργών πολιτών ενάντια στην αυθαιρεσία και την παραβατικότητα και όχι η ωμή βία των αλητών του περιθωρίου. Ο Aγιος Παντελεήμονας, η Πάτρα, η Λάρισα και τώρα η Κομοτηνή έδειξαν το δρόμο. Έπεται συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: