16/12/08

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ, Ο ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ


Τις τελευταίες ημέρες των εκτεταμένων επεισοδίων, που βύθισαν στην Αθήνα σε "εμφυλιοπολεμική" κατάσταση, ήλθε στην επιφάνεια μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράμετρος. Αυτή της συμμετοχής αλλοδαπών, κατά κύριο λόγο λαθρομεταναστών, στις συρράξεις και τις εκτεταμένες καταστροφές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, πάνω από τους μισούς συλληφθέντες κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ήταν αλλοδαποί! Αλλοδαποί οι οποίοι συμμετείχαν όχι μόνο στις λεηλασίες αλλά και στις συγκρούσεις με την ΕΛ.ΑΣ.
Κάποιοι, ίσως στην αφέλειά τους, ίσως λόγω της μη επαφής με την πραγματικότητα, αποδώσουν την παρουσία των αλλοδαπών σε διάφορους λόγους που μπορούν να εκτείνονται από την διάθεση για πλιάτσικο, έως την "οργή ενάντια στο κράτος". Παρόλο που αυτά σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους, δεν είναι καθοριστικά στον τεράστιο αριθμό αλλοδαπών συμμετεχόντων στα γεγονότα των ημερών που πέρασαν.

Τα πρώτα άνθη
Όταν μία χώρα φτάνει στο σημείο, επί πέντε ημέρες η πρωτεύουσά της να καίγεται από μία μάζα ανθρώπων, οι μισοί από τους οποίους είναι λαθρομετανάστες οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν βαθύτερα, από το τι συνέβη το Σάββατο το βράδυ στα στενά των Εξαρχείων και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 15χρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: