19/12/08

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ!

Για το τι είδους σφηγκοφωλιά και άντρο αναρχικών στοιχείων έχει μετατραπεί η Πάντειος, το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι αυτοί αποτελούν τους επίσης γνωστούς "αιωνόβιους" φοιτητές! Αλλά το να πληρώνει ο Ελληνικός Λαός μισθούς σε δήθεν πρυτάνεις, όπως της Παντείου (σαν τους προηγούμενους που καταδικάστηκαν και βρέθηκαν στη φυλακή για το φαγοπότι τους με τα λεφτά του πανεπιστημίου) για να προωθούν την προπαγάνδα των αναρχικών, ξεπερνάει κάθε όριο. Διαβάστε το ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ψήφισμα της πρυτανείας του Παντείου:

Ψήφισμα της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου

της 17ης Δεκεμβρίου 2008

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την οδύνη της για τη δολοφονική επίθεση από ειδικό φρουρό και τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Άλλη μία φορά η αυθαιρεσία των δυνάμεων καταστολής κτύπησε κατάστηθα τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πρόσωπο ενός εφήβου.

Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν αμέσως μετά το γεγονός από αυθόρμητες μάζες νέων είναι γνήσιες και χρήσιμες για την πολιτεία και ιδίως για την κοινωνία μας. Αντιπροσωπεύουν χωρίς αμφιβολία τα αισθήματα και τις διαθέσεις όλων μας. Η οργή που βγαίνει στην επιφάνεια για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία φέρνει μαζί της τις ανησυχίες για την οικονομική κρίση, η οποία αρχίζει να βιώνεται στην αρνητική γνώμη για το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες, στην ένταση από την εκτεταμένη κοινωνική αδικία και στο δημοκρατικό ελλειμμα που χαρακτηρίζει το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της πολιτείας.

Επισημαίνουμε ταυτόχρονα το βαθύ προβληματισμό μας για εκδηλώσεις βίας που στράφηκαν, μεταξύ άλλων, εναντίον εγκαταστάσεων δημοσίων πανεπιστημίων και της περιουσίας πολιτών. Δεν μπορούμε παρά να αποδοκιμάσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου διαπιστώνει, ότι οι κοινωνικές διακρίσεις οι οποίες οικοδομήθηκαν πάνω στην ατομική ιδιοτέλεια και στην τυχοδιωκτική κερδοσκοπία, είναι απολύτως απαράδεκτες για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και ιδίως τους νέους.

Η μακρά περίοδος εφαρμογής ενός παγκόσμιου προτύπου οικονομικής ανάπτυξης χωρίς περιορισμούς, το οποίο ωφελεί λίγους και ισχυρούς, χαράζοντας νέες διαχωριστικές γραμμές, δίπλα στις παλαιές οφείλει να λάβει τέλος. Ένα νέο υπόδειγμα οικονομικής επέκτασης με κέντρο τον άνθρωπο και πλαισιωμένο με ένα ευρύ φάσμα σταθερής κοινωνικής πολιτικής χρειάζεται να διαμορφωθεί. Εγγύηση για αυτό το υπόδειγμα και τη σταθερή του ανάπτυξη είναι η προσπάθεια για τη διιεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων μηχανισμών οι οποίοι ασκούν αυθαίρετη εξουσία. Στους νέους που εξέφρασαν γνήσια την οργή τους πρέπει να αναθέσουμε τη δύναμη και τα μέσα να εξασκήσουν τη δημοκρατική διοίκηση της κοινωνίας θεσπίζοντας θεσμούς συμμετοχής.

Το πολιτικό σύστημα απαιτείται να προσαρμοστεί με ταχύτητα και ευπείθεια στη λαϊκή προσμονή. Να αναληφθούν αμέσως μέτρα για τον εκδημοκρατισμό των θεσμών και των οργάνων της πολιτείας και των κοινωνικό έλεγχο των μηχανισμών καταστολής για να πάψουν να παραβιάζουν το ρόλο τους ο οποίος είναι αποκλειστικά η προστασία των πολιτών.

Η Σύγκλητος του Παντείου εκπροσωπώντας ένα Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αξιώνει ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που καθρεφτίζει την υποχρέωση της πολιτείας για την υλοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ανάλογη του ρόλου του υποδομή και χρηματοδότηση, ώστε να παράγονται συνεχώς η αναγκαία κριτική γνώση και η δημιουργικότητα της νεολαίας. Είναι η γόνιμη υποθήκη για κάθε καλό.

Για τους λόγους αυτούς η Σύγκλητος αποφασίζει:

- Να μετονομάσει την αίθουσα 108 της Πτέρυγας Στασινόπουλου, σε Αμφιθέατρο «Αλέξης Γρηγορόπουλος». Ένας έφηβος που δεν πρόλαβε να σπουδάσει θα μείνει με αυτόν τον τρόπο πάντα στο Πανεπιστήμιο.

- Να οργανώσει το Πανεπιστήμιο σε σύντομο χρονικό διάστημα διεθνή επιστημονική εκδήλωση για την κοινωνική έκρηξη η οποία ακολούθησε τη δολοφονία.

- Να καθιερώσει την 6η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα διεξαγωγής επιστημονικής εκδήλωσης μνήμης και τιμής του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

- Να διοργανώσει μια πολυεπίπεδη πολιτιστική παρέμβαση. Ήδη για τον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου και έχει ενταχθεί σε αυτήν η ταινία του Κ. Γαβρά «Το τσεκούρι».

Από την Πρυτανεία

Για ακόμη περισσότερα απο όσα συμβαίνουν στην Πάντειο διαβάστε και εδώ:


http://fospanteion.blogspot.com/2008/12/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: