30/12/08

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Έλληνες της Κύπρου

Η τοποθέτηση των κεραιών υψηλής και θανάσιμης ακτινοβολίας στη περιοχή του ακρωτηρίου , σε ένα χώρο όπου διαβιούν Έλληνες της Κύπρου , που σύμφωνα με το κατακτητικό δίκαιο της Ζυρίχης παραμένουν ακόμη έγκλειστοι εντός των συρματοπλεγμάτων των Αγγλικών βάσεων, δείχνει την αναλλοίωτη αδιαφορία , απανθρωπιά και ασέβεια προς τη ζωή και το περιβάλλον που οι ποδοπατητές της γης μας μετέρχονται προκειμένου να επιτελέσουν τους στρατιωτικούς σκοπούς των .

Οι κάτοικοι των ελληνικών χωριών μας , υπομένουν επί τόσα έτη την βάναυση συμπεριφορά και αυθαιρεσία της Αγγλικής κατοχικής διοίκησης χωρίς να έχουν δικαίωμα λόγου σε ζητήματα που άπτονται της υγείας και της ζωής τους .Υπομένουν εγκαταλελειμμένοι και ανυπεράσπιστοι από την κυπριακή δημοκρατία την σκαιά συμπεριφορά των Άγγλων που στη δίκαιη αντίδραση τους , αντιτάσσουν τον αποικιοκρατικό ετσιθελισμό τους . Τα ρόπαλα του στρατού και της Αστυνομίας των βάσεων , οι υπέρογκες χρηματικές ποινές , οι συλλήψεις και καταδίκες σε φυλάκιση φιμώνουν και στραγγαλίζουν το δίκαιο του λαού μας .

Το εθνικιστικό κίνημα που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται στα λαϊκά στρώματα , εκφράζοντας τη βούληση της νέας γενιάς , αποκηρύττει μετά βδελυγμίας κάθε ατιμωτική υποχώρηση και παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνισμού της Κύπρου .
Παλαιές συνθήκες και συμφωνίες που έγιναν κάτω από κλίμα τρόμου και καταπίεσης δεν θα δεχθούμε να υποθηκεύουν άλλο το μέλλον μας .

Η « νομιμότητα » που επέβαλε ο κατακτητής δεν έχει κανένα ηθικό υπόβαθρο , ούτε συνάδει με τις αρχές του δικαίου που διέπει τη ζωή των εθνών .
Πηγή κάθε νομιμότητας ήταν , είναι και θα είναι στους αιώνες , η εθνική λαϊκή βούληση. Με όπλο αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα της ζωής , διαδηλώνουμε την αντίθεση μας στην Αγγλική διοίκηση .

Απαιτούμε την σύνδεση των υπό Αγγλική διοίκηση χωριών μας με την διοίκηση του κυπριακού κράτους .

Απαιτούμε την επαναδιαπραγμάτευση της παραμονής των βάσεων με γνώμονα το γενικό συμφέρον του κυπριακού ελληνισμού .

Απαιτούμε την άμεση ένταξη του χώρου των αγγλικών βάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Απαιτούμε την αναθεώρηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και την προσαρμογή του στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο .

Ευρώπη για μας , σημαίνει επιβολή των όρων της ελευθερίας ενάντια στην άρνηση και τη πισωδρόμηση της τυραννίας .

Καλούμε όλους τους έλληνες πατριώτες να συντρέξουν στο κοινό αγώνα , ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που οι δολεροί Άγγλοι μετά των ομοφρόνων και συνεταίρων τους Τούρκων και Σιωνιστών , απεργάζονται νέα δεινά και βαριές αλυσίδες σφυρηλατούν να αλυσοδέσουν τη δύστυχη πατρίδα μας

Ενωμένοι σαν μια ατσάλινη γροθιά , δείξτε με το αγέρωχο βάδισμά σας , μπροστά στα συρματοπλέγματα της Αγγλικής κατοχής , πως δονεί και συνεπαίρνει τις ψυχές σας ο ελληνικός παιάνας ..

Διαδηλώστε ειρηνικά στις 2 Ιανουαρίου , στις 7.30 το απόγευμα , την αντίθεση σας στην Αγγλική αυθαιρεσία , προσβλέποντας σε κείνη τη μέρα που η ιαχή της λευτεριάς σαν ένα πύρινο ποτάμι θα ξεθεμελιώσει από τη γη μας , μια για πάντα τη σκλαβιά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: