31/12/08

ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ <<ΠΑΤΡΙΩΤΗ>> ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ.


ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ "ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ" ΚΑΙ "Χ", ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "Ο.Π.Λ.Α."?


Είναι κάποιοι τάχα "υπερπατριώτες", που νομίζουν ότι βοηθούν τη δημιουργία κλίματος ενότητας στο Λαό μας, επιμένοντας σε μνημόσυνα μίσους και επανόδου σε ανώμαλες και τραυματικές εποχές του αδελφοκτόνου εμφύλιου. Γι' αυτό και επιμένουν σε μνημόσυνα για τη "μάχη του Μακρυγιάννη" και των "αγωνιστών" της "Χ". Προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία, επαναδιασπώντας τους Έλληνες πατριώτες , που προσπαθούν να επανενωθούν, από όλα τα ιδεολογικά ρεύματα και προελεύσειςπροερχόμενοι... Η μνήμη είναι δικαίωμα, αλλά η υπέρβασή της για την ενότητα των Ελλήνων -όλων των Ελλήνων- είναι σήμερα υποχρέωση.. Και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν, ενώ νομίζουν ότι είναι "υπερπατριώτες", στην ουσία λειτουργούν ως "ανθέλληνες". Μήπως θα τους άρεσε να αρχίσει και η άλλη πλευρά τίποτε μνημόσυνα για τους πεσόντες αγωνιστές της "Ο.Π.Λ.Α." ( "Οργάνωσης Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών"), που δημιουργήθηκε, όπως ήταν επόμενο, κατ' αρχήν για να αντιμετωπίσει τους παρακρατικούς Χίτες που έμπαιναν νύχτα και έσερναν τους αφοπλισμένους -βλακωδέστατα, μετά την επαίσχυντη συμφωνία της Βάρκιζας- λαϊκούς αγωνιστές της Αριστεράς -δημιουργού ενός μεγαλειώδους Ε.Α.Μ.- στα κολαστήρια της Ειδικής και στα ξερονήσια (ανεξάρτητα από τις ασύγγνωστες βιαιότητες που κι αυτή διέπραξε αργότερα, σε μια περίοδο εμφυλίου μίσους); Ρωτάμε, μήπως ;

30/12/08

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Έλληνες της Κύπρου

Η τοποθέτηση των κεραιών υψηλής και θανάσιμης ακτινοβολίας στη περιοχή του ακρωτηρίου , σε ένα χώρο όπου διαβιούν Έλληνες της Κύπρου , που σύμφωνα με το κατακτητικό δίκαιο της Ζυρίχης παραμένουν ακόμη έγκλειστοι εντός των συρματοπλεγμάτων των Αγγλικών βάσεων, δείχνει την αναλλοίωτη αδιαφορία , απανθρωπιά και ασέβεια προς τη ζωή και το περιβάλλον που οι ποδοπατητές της γης μας μετέρχονται προκειμένου να επιτελέσουν τους στρατιωτικούς σκοπούς των .

Οι κάτοικοι των ελληνικών χωριών μας , υπομένουν επί τόσα έτη την βάναυση συμπεριφορά και αυθαιρεσία της Αγγλικής κατοχικής διοίκησης χωρίς να έχουν δικαίωμα λόγου σε ζητήματα που άπτονται της υγείας και της ζωής τους .Υπομένουν εγκαταλελειμμένοι και ανυπεράσπιστοι από την κυπριακή δημοκρατία την σκαιά συμπεριφορά των Άγγλων που στη δίκαιη αντίδραση τους , αντιτάσσουν τον αποικιοκρατικό ετσιθελισμό τους . Τα ρόπαλα του στρατού και της Αστυνομίας των βάσεων , οι υπέρογκες χρηματικές ποινές , οι συλλήψεις και καταδίκες σε φυλάκιση φιμώνουν και στραγγαλίζουν το δίκαιο του λαού μας .

Το εθνικιστικό κίνημα που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται στα λαϊκά στρώματα , εκφράζοντας τη βούληση της νέας γενιάς , αποκηρύττει μετά βδελυγμίας κάθε ατιμωτική υποχώρηση και παραχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνισμού της Κύπρου .
Παλαιές συνθήκες και συμφωνίες που έγιναν κάτω από κλίμα τρόμου και καταπίεσης δεν θα δεχθούμε να υποθηκεύουν άλλο το μέλλον μας .

Η « νομιμότητα » που επέβαλε ο κατακτητής δεν έχει κανένα ηθικό υπόβαθρο , ούτε συνάδει με τις αρχές του δικαίου που διέπει τη ζωή των εθνών .
Πηγή κάθε νομιμότητας ήταν , είναι και θα είναι στους αιώνες , η εθνική λαϊκή βούληση. Με όπλο αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα της ζωής , διαδηλώνουμε την αντίθεση μας στην Αγγλική διοίκηση .

Απαιτούμε την σύνδεση των υπό Αγγλική διοίκηση χωριών μας με την διοίκηση του κυπριακού κράτους .

Απαιτούμε την επαναδιαπραγμάτευση της παραμονής των βάσεων με γνώμονα το γενικό συμφέρον του κυπριακού ελληνισμού .

Απαιτούμε την άμεση ένταξη του χώρου των αγγλικών βάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Απαιτούμε την αναθεώρηση του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και την προσαρμογή του στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο .

Ευρώπη για μας , σημαίνει επιβολή των όρων της ελευθερίας ενάντια στην άρνηση και τη πισωδρόμηση της τυραννίας .

Καλούμε όλους τους έλληνες πατριώτες να συντρέξουν στο κοινό αγώνα , ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που οι δολεροί Άγγλοι μετά των ομοφρόνων και συνεταίρων τους Τούρκων και Σιωνιστών , απεργάζονται νέα δεινά και βαριές αλυσίδες σφυρηλατούν να αλυσοδέσουν τη δύστυχη πατρίδα μας

Ενωμένοι σαν μια ατσάλινη γροθιά , δείξτε με το αγέρωχο βάδισμά σας , μπροστά στα συρματοπλέγματα της Αγγλικής κατοχής , πως δονεί και συνεπαίρνει τις ψυχές σας ο ελληνικός παιάνας ..

Διαδηλώστε ειρηνικά στις 2 Ιανουαρίου , στις 7.30 το απόγευμα , την αντίθεση σας στην Αγγλική αυθαιρεσία , προσβλέποντας σε κείνη τη μέρα που η ιαχή της λευτεριάς σαν ένα πύρινο ποτάμι θα ξεθεμελιώσει από τη γη μας , μια για πάντα τη σκλαβιά .

ΚΑΡΤΕΣ VISA ME TO MΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ 11,12 ΚΑΙ 13 ΙΟΥΝΗ 2009 ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ Η ΑΦΙΣΑ.


ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΡΤΑΣ VISA ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ TON ΕΦΙΠΠΟ MΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓ ΕΙΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΩΔΩΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΥΜΟΥΤΣΟΥΝΑΚΟΣ;YΠΝΟΣ ΒΑΘΥΣ.....
ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ''ΤΑΞΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ''!!!!!

Απίστευτη πρόκληση των Σκοπίων!

Έντονες αντιδράσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να υπάρξουν μετά τις νέες προκλήσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων.
Όπως διέρρευσε από τη γειτονική χώρα, το εθνικό στάδιο Σκοπίων, το οποίο εκτός των άλλων χρησιμοποιούν ως έδρα οι Βαρντάρ, Ραμποτνίσκι αλλά και η εθνική ομάδα της ΦΥΡΟΜ αποφασίστηκε να μετονομασθεί από «Γκράντσκι» σε «Φίλιππος Β’ ο Μακεδών»!

Επίσης το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην πόλη Στίπ θα λάβει την ονομασία «Φίλιππος Β΄»…

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ τους μύθους της ακρο-αριστερής Ψευδοεπανάστασης

Η Ελλάδα είναι η χώρα του παραλογισμού. Μόνο σε αυτή τη χώρα μπορούν ορισμένοι να αντιστρέφουν τις έννοιες, να τις διαστρεβλώνουν προκειμένου να λασπολογήσουν απέναντι σε όσους διαφωνούν ιδεολογικά. Ιδιαίτερα το φετινό Δεκέμβριο, υπήρξε μιά έντονη προσπάθεια από κάποιους κύκλους (του "αντιεξουσιαστικού", ακρο-αριστερού χώρου) να κάνουν το άσπρο, μαύρο. Αυτοί οι θλιβεροί κύκλοι, παράσιτα της πολιτικό-κοινωνικής ζωής, κατάφεραν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες να χάσουν το μέτρο, να αποκαλυφθούν, να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Να αποδείξουν ποιοί είναι οι πραγματικοί φασίστες, σε αντίθεση με όσους κατηγορούν, δήθεν, γιά φασισμό. Ας πάρουμε ορισμένα ζητήματα ένα προς ένα:

1. Ποιός είναι "Φασίστας" στη σημερινή Ελλάδα;

Eίναι αυτός που προσπαθεί να επιβάλλει με τη βία τα "θέλω" του στην πλειοψηφία. Δεν είναι αυτοί που σε τεράστια αναρτημένα πανό (και συνθήματα στους τοίχους) γράφουν το επνευσμένο σύνθημα "Ζήτω η Αναρχία, Κάτω η Δημοκρατία"; Η Δημοκρατία έχει συγκεκριμένους κανόνες και στη σημερινή Ελλάδα εκφράζεται από το σύστημα του κοινοβουλευτισμού. Όποιος δεν ανέχεται την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και προωθεί την αναρχία και το κοινωνικό χάος είναι αυτόματα εχθρός του πολιτεύματος, άρα "μη-Δημοκράτης". Πόσο "Δημοκράτες" είναι αυτοί που καταστρέφουν ξένες περιουσίες; Πόσο Δημοκράτες είναι αυτοί που υβρίζουν και απειλούν τον κόσμο επειδή "κάθεται στον καναπέ του"; Σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί κάποιος απ' τους χιλιάδες αργόσχολους τύπους του Indymedia ή κανένας εξυπνάκιας ψευτοπροοδευτικός μπλόγκερ να δώσει απαντήσεις;
Μπορούν αλήθεια να μας απαντήσουν στο ερώτημα τι ψήφισαν όλοι αυτοί οι, σύμφωνα με αυτούς, εκατοντάδες χιλιάδες "επαναστάτες" στις εκλογές; Πως τα δύο μεγάλα κόμματα παίρνουν το 80-85% των ψήφων; ΓΙΑΤΙ δεν κάνουν την επάνασταση τους την ώρα των εκλογών, ρίχνοντας μαζικά λευκό ή ψηφίζοντας ένα μικρό κόμμα;
Απάντηση: Διότι είναι και οι ίδιοι μέρος του συστήματος, που τους χρησιμοποιεί όπως αυτό επιθυμεί. Γιατί πρόκειται γιά απίστευτους υποκριτές οι οποίοι απαξιούν πλήρως γιά τις Δημοκρατικές διαδικασίας και "εκφράζονται" μόνο μέσω της βίας και των βανδαλισμών. Γιατί η δημιουργία αναρχικής κοινωνίας επιβάλλει την πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών αρχών.
2. ΑΥΤΗΝ την "εξέγερση" ο ελληνικός λαός δεν τη θέλει:

Με το "αυτήν" εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Δηλαδή με βία, λεηλασίες και καταστροφές. Αυτό δεν ήταν εξέγερση, ούτε πολύ περισσότερο επανάσταση. Ήταν ένα τριτοκοσμικό ξέσπασμα βίας που μόνο στόχο είχε να "ξεκαβλώσουν" ορισμένοι αραχνιασμένοι τεμπελχανάδες. Είναι εξέγερση το να καταστρέφεις περιουσίες ανθρώπων; Είναι μήπως εξέγερση να μπαίνεις σε μιά εκκλησία και να...ξυλοκοπείς τον ιερέα; Μήπως είναι επανάσταση να διαλύεται το κέντρο της Αθήνας από μικρομάδες κουκουλοφόρων τρομοκρατών της άκρας-αριστεράς;


Πάρτε και ορισμένα ερωτήματα γιά τους φοβερούς και τρομερούς "επαναστάτες" του Indymedia:

- Καταστράφηκαν 540 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Το σπίτι του κ.Καραμανλή;

- Οι βίλες του κ.Ρουσόπουλου; Του κ.Βουλγαράκη μήπως; Του κ.Παπαντωνίου; Των χρηματιστών που πλούτισαν το '99, των μεγαλοδικηγόρων, των μεγαλοεπιχειρηματιών;

- Οι περιουσίες όλων αυτών που καταλήστεψαν από κυβερνητικές θέσεις το λαό;
3. Η κενή περιεχομένου "επανάσταση" των μπαχαλάκηδων:

Το επιχείρημα τους στα παραπάνω είναι ότι πολιόρκησαν γιά μέρες τη Βουλή. Πολιόρκησαν δηλαδή ένα κενό κτίριο, που τυχαίνει να είναι το σύμβολο του κοινοβουλευτισμού. Βανδάλισαν αγάλματα ιστορικών μορφών, του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Ρήγα Φεραίου, του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού ωσάν να... ευθύνονται αυτοί επειδή οι "επαναστάτες" δεν έχουν μέλλον. Η οργή τους δεν στράφηκε κατά τους κράτους όπως μας λένε, στράφηκε κατά της ιστορίας της χώρας. Οι 300 Lexus των εθνοπατέρων έμειναν άθικτες, τα αυτοκινητάκια του κόσμου την πλήρωσαν. Παράπλευρες απώλειες ενός φασιστικού παραλογισμού.

Το επιχείρημα ότι τις καταστροφές τις προξένησαν...ασφαλίτες, χρυσαυγίτες ή εξωγήινοι είναι τόσο σοβαρό όσο και τα λοιπά επιχειρήματα τους. Εάν ο Λάκης Λαζόπουλος και τα βίντεο που προβάλει από την εκπομπή του αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τότε τα σχόλια περιττεύουν. Γιατί το κράτος να έβαζε ασφαλίτες να σπάνε τις περιουσίες του κοσμάκη, αφού στην τελική την οργή θα την πληρώσει πάλι το κράτος; Πόσο εγκεφαλικά νεκρός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος γιά να θεωρήσει πως η ίδια η αστυνομία θα κατέστρεφε τις περιουσίες γιά...να κατηγορηθεί μετά η ίδια γιά έλλειψη ασφάλειας των πολιτών; Αλλά και πόσο ιδεολογικά "κότα" πρέπει να είναι κάποιος γιά να ΜΗΝ παραδεχθεί ότι οι καταστροφείς και οι βάνδαλοι προέρχονται από τον αναρχοαυτόνομο χώρο που, έτσι κι' αλλιώς, μισεί την ιδιωτική περιουσία (των άλλων, όχι τη δική του); Η Λαζοπούλεια επιχειρηματολογία είναι τόσο υποκριτική και εξόφθαλμη, όσο και η "κριτική" που ασκεί ο Λάκης στην εξουσία, από την οποία τρέφεται μιά ζωή ο ίδιος.

4. Πως εξαπλώθηκε η Indymedιακή εξέγερση από την Ελλάδα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη;

Τα επεισόδια στην Ελλάδα ακολούθησαν πολιορκίες των ελληνικών πρεσβειών και προξενικών αρχών σε Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Τουρκία κλπ. Εάν προσέξει κάποιος τις αναρτήσεις του ακρο-αριστερού τρομοκρατικού "ανεξάρτητου" δικτύου Indymedia θα παρακολουθήσει έναν έτοιμο στρατό εξεγερμένων, έτοιμο να τα κάνει γης μαδιάμ. Εάν τους ρωτήσεις αυτούς θα σου πουν πως πρόκειται γιά το δήθεν "κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης" που ξεκίνησε στο Σιάτλ το 1999. Η λειτουργία του Indymedia όμως είναι ακριβώς ο ορισμός της παγκοσμιοποίησης. Αναρχοειδή απ' όλο τον κόσμο επικοινωνούν μέσω ενός κοινού δικτύου το οποίο έχει τόση σχέση με τη Δημοκρατία, όση ο Βαλλιανάτος με τον ανδρισμό.

5. Μας κατηγορούν ότι θέλουμε να επιβάλλουμε λογοκρισία:

Μας λένε τη μισή αλήθεια τα παπαγαλάκια της ακρο-αριστερής κοπροσκυλιάζουσας παραφιλολογίας. Είναι ψέμματα ότι οι administrators του Indymedia διαγράφουν όποια σχόλια δεν ταιριάζουν ΑΠΟΛΥΤΑ με την φασιστοειδή ιδεολογία τους; Είναι μήπως ψέμματα ότι "αντιεξουσιαστικές ομάδες" διοργανώνουν αντισυγκεντρώσεις κάθε φορά που οργανώσεις της άκρας δεξιάς ή του πατριωτικού χώρου κάνουν πορείες γιά εθνικά ζητήματα (Ίμια, εθνικές επετείους, Μακεδονία, Κύπρος κλπ); Αφού ο καθένας έχει δικαίωμα στη δημόσια έκφραση άποψης γιατί αντιδρούν οι "Δημοκράτες" φίλοι μας;

Μήπως είναι ψέμματα ότι ακρο-αριστερές οργανώσεις, όπως η "αντιναζιστική πρωτοβουλία" (λες και ζούμε στη Γερμανία του τρίτου Ράϊχ και κοντεύει να έρθει ο Χίτλερ στην εξουσία...) απαιτεί εδώ και χρόνια να τεθεί εκτός νόμου η οργάνωση "Χρυση Αυγή"; Γιά να τεθεί κάποια οργάνωση/σωματείο/όμιλος εκτός νόμου πρέπει να έχει παραβεί το νόμο σε τέτοιο βαθμό που να απαιτείται το κλείσιμο του. Άρα, εάν η Χρυσή Αυγή πρέπει να κυρηχθεί εκτός νόμου γιά υποδαύλιση βίας, τότε γιατί δεν πρέπει να ισχύσει το ίδιο και γιά το ελληνικό τμήμα του Indymedia που επίσης υποθάλπτει και προωθεί βιαιότητες; Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Να θυμήσουμε στους κανίβαλους και κάτι άλλο. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δικάζεται γιά υποδαύλιση μίσους και βίας κατά των Εβραίων. Μήπως θα έπρεπε να κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ορισμένοι "ιδεολόγοι" της ακρο-αριστεράς και του Indymedia επίσης γιά υποδαύλιση βίας και μίσους, κατά του σώματος των Αστυνομικών και της ελληνικής κοινωνίας; Ο νόμος είναι ίσος γιά όλους και υπάρχουν σαφή στοιχεία που δείχνουν πως το δίκτυο του Ιντιμίντια επανειλλημένα έχει παραβεί τη σχετική νομοθεσία περί βίας. Μήπως χρειάζεται να θυμίσουμε το σχετικό κείμενο του Φαήλου Κρανιδιώτη, δικηγόρου και προέδρου του Δικτύου 21;
6. Ποιούς υποθάλπτει και εξυπηρετεί το λεγόμενο "Πανεπιστημιακό Άσυλο";
Η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετεί όσους εχθρεύονται το Δημοκρατικό δικαίωμα στην εκπαίδευση και όσους θέλουν να επιβάλλουν φασιστικά τις ιδέες τους στην πλειοψηφία. Πόσες φορές δεν έχουν βρεί καταφύγιο στις πανεπιστημιουπόλεις οι βάνδαλοι με τις μολότοφ; Πόσες φορές δεν έχουν καταστραφεί οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις από τους τεμπελχανάδες αναρχοαυτόνομους που τις χρησιμοποιούν και γιά στρατηγεία τους; Πόσες φορές δεν έχουν καταληφθεί από ομαδούλες τραμπούκων τα Πανεπιστήμια και οι Σχολές, απαγορεύοντας στην πλειοψηφία των φοιτητών και καθηγητών να κάνουν κανονικά το πρόγραμμα τους;

Το Πανεπιστ. Άσυλο έχει ήδη καταργηθεί από τους ίδιους που υποκρίνονται ότι το υπερασπίζονται. Έχει καταργηθεί από τις αναρχικές τρομοκρατικές ομάδες που δρούν ανεξέλεγκτα στο χώρο των πανεπιστημίων, εκμεταλλευόμενες την αδυναμία παρέμβασης των αρχών. Σήμερα το Άσυλο είναι η φτηνή δικαιολογία πίσω από την οποία κρύβεται ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουτζούρης γιά να αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον σέρβερ του Indymedia. Πρέπει μήπως να του θυμίσουμε ότι το αμερικανοκίνητο δίκτυο του Indymedia ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ακαδημαϊκό/φοιτητικό φορέα, αλλά εξωπανεπιστημιακό δίκτυο της άκρας-αριστεράς;

7. Εφαρμόζει η ακρο-αριστερά "γκεμπελίστικες" μεθόδους;

Κι' όμως, τις εφαρμόζει κατά κόρον. Μιά γνωστή γκεμπελίστικη μέθοδος είναι η κατηγορία της συλλογικής ευθύνης. Δηλαδή η πράξη του ενός χρησιμοποιείται ώστε να κατηγορηθεί ένα σύνολο. Αφού λοιπόν ο ειδικός φρουρός Ε.Κορκονέας σκότωσε ένα αθώο παιδί και είναι δολοφόνος, άρα όλοι οι αστυνομικοί είναι φονιάδες. Αφού ένας αστυνομικός φέρθηκε με άθλιο τρόπο σε έναν κρατούμενο, άρα όλοι οι αστυνομικοί είναι γουρούνια. Το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" δεν είναι καθόλου τυχαίο σλόγκαν. Είναι η προσπάθεια να απαξιωθεί πλήρως το σώμα των αστυνομικών, με τελικό σκοπό την κατάργηση της αστυνομίας (που απαιτείται γιά τη δημιουργία της Αναρχικής κοινωνίας του χάους).

Η ακρο-αριστερίστικη ιδεολογία των μπαχαλάκηδων όμως χρησιμοποιεί και μία άλλη μέθοδο, εξίσου δημοκρατική με την πρώτη. Χρησιμοποιεί με αριστοτεχνικό τρόπο το δόγμα Μπους "Ή είστε με εμάς ή αλλιώς είστε εχθροί μας". Δηλαδή πρέπει ο έλληνας πολίτης ή να συνταχθεί με την "επανάσταση" των κουκουλοφόρων ή αλλιώς θα σταμπαριστεί από τους κουφιοκεφαλάκηδες ως "βολεμένος", "δεξιός", "συντηρητικός" και πιθανόν "φασίστας". Όταν εξεγείρονται λοιπόν τα "μεγάλα κεφάλια" του Indymedia, οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχοαυτόνομοι ψευτοιδεολόγοι της καρπαζιάς πρέπει ο πολίτης να αποφασίσει: Είναι με αυτούς ή με την άλλη πλευρά. Εάν επιλέξει το δεύτερο γίνεται αυτόματα

29/12/08

Γεωργιανής καταγωγής ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα



O απερχόμενος πρέσβης της Ρωσίας κ. Βντόβιν

Μόσχα

Ο γεωργιανής καταγωγής Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι, διευθυντής του τμήματος «Νέων Προκλήσεων και Απειλών» του ρωσικού ΥΠΕΞ θα είναι ο νέος πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα.

Ο κ. Τσχικβισβίλι ήταν πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τιφλίδα της Γεωργίας από το 2002 ως το 2006.

Ο νυν πρέσβης κ. Βντόβιν ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε από το 2003 και επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία του ρωσικού Υπουργείου των Εξωτερικών.

Μάλιστα τη Δευτέρα είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο κ. Βντόβιν αναφέρθηκε στην ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

28/12/08

ΑΧ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΑΡΧΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ...

«Ας καταργήσουμε τον θρησκευτικό όρκο»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υποστηρίζει ότι έχει ήδη επέλθει ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους
Συνέντευξη στον Νικο Παπαχρηστου

«Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία», διαμηνύει, μεταξύ άλλων, με συνέντευξή του στην «Κ» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και αυτή του η τοποθέτηση για το ενδεχόμενο κατάργησης του θρησκευτικού όρκου αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις εντός και εκτός Εκκλησίας.

Στη συνέντευξή του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποστηρίζει ότι έχει ήδη επέλθει ο διοικητικός διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος και πως κάποιοι «ιδεολογικοί κύκλοι» θέτουν το ζήτημα στοχεύοντας στην «εξουδετέρωση της πνευματικής επιρροής της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία». Πάντως, προσθέτει, αν η Πολιτεία επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη, τότε δεν έχει παρά να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες και να θέσει το ζήτημα στην κρίση του ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει ως πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και εκτιμά πως η «εξέγερση» των νέων οφείλεται στην απληστία και την ασυνέπεια που επέδειξαν οι μεγαλύτερες γενιές. Σπεύδει ωστόσο να καταδικάσει τις πράξεις βίας που σημειώθηκαν κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις. Αναφορικά με τις οικονομικές δραστηριότητες της μονής Βατοπεδίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δηλώνει ότι «τραυμάτισαν το κύρος των ποιμένων της Εκκλησίας». Επαναλαμβάνει, τέλος, πως η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί να αξιοποιήσει την περιουσία της για την ανακούφιση του ταλαιπωρημένου ανθρώπου.

«Αντιθρησκευτικό ιδεολόγημα»

«Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου δεν δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία. Αντιθέτως, είναι συνέπεια της διδασκαλίας της, σύμφωνα με την οποία το «ναι» πρέπει να είναι «ναι» και το «όχι», «όχι». Αλλωστε, υπάρχει και η προτροπή της Αγίας Γραφής: «μη ομόσαι όλως»», λέει στην «Κ» ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ερωτηθείς αν η Εκκλησία θα έπρεπε να επανεξετάσει το ζήτημα του θρησκευτικού όρκου που δίνουν πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί.

«Ως προς τους πρωτεργάτες των σκανδάλων και των οικονομικών καταχρήσεων οποιαδήποτε μορφή όρκου δεν γίνεται φραγμός, όταν ο έσω άνθρωπος έχει ισοπεδωθεί», τονίζει αναφερόμενος σε εκείνους που, καίτοι ορκίστηκαν επί του Ευαγγελίου, ενεπλάκησαν σε οικονομικής ή άλλης φύσεως σκάνδαλα.

«Η προσπάθεια της κατάργησης του θρησκευτικού όρκου, όπως επιδιώκεται σήμερα, δεν υποκρύπτει ενδιαφέρον για τη συνέπεια και την ειλικρίνεια, αλλά έχει γίνει και αυτή ένα αντιθρησκευτικό ιδεολόγημα», εκτιμά ο κ. Ιερώνυμος. Αναφερόμενος σε όσους ανακινούν το θέμα των σχέσεων κράτους - Εκκλησίας, ο κ. Ιερώνυμος κάνει λόγο για «ορισμένους ιδεολογικούς κύκλους» οι οποίοι «υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και αποσκοπούν κυρίως στην εξουδετέρωση την πνευματικής επιρροής της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία και επιδιώκουν έναν επαχθή χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, που σημαίνει ασφαλώς παραβίαση και αθέτηση υποσχέσεων εις βάρος της πρώτης αλλά και συμβατικών υποχρεώσεων». Πάντως, για άλλη μια φορά ο Αρχιεπίσκοπος ρίχνει το γάντι και διαμηνύει στην Πολιτεία πως «εάν επιθυμεί έναν τέτοιου είδους χωρισμό είναι στη διακριτική της ευχέρεια -αν όχι υποχρέωσή της- να το θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού και εκείνος ας αποφασίσει ό,τι θέλει».

«Απληστία και ασυνέπεια των μεγάλων...»

«Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 15χρονου Αλέξη ανήκει πια στα γεγονότα εκείνα που σημαδεύουν την ανθρώπινη ζωή και γίνονται μια πληγή στο σώμα της αγάπης, της ελευθερίας του προσώπου και της καλώς εννοούμενης δημοκρατίας» λέει στη «Κ» ο Αρχιεπίσκοπος και ξεκαθαρίζει ότι για όσα συμβαίνουν σήμερα οι ευθύνες ανήκουν στις μεγαλύτερες γενιές. «Ξεχάσαμε βασικές αρχές μας και γίναμε άτομα που περιφρονούν την ιδιότητα του προσώπου. Ετσι ο ατομοκεντρισμός μας, η φιλαυτία, ο αμοραλισμός, όπως ήταν φυσικό, έφεραν την απληστία, την περιφρόνηση του άλλου, την αδικία, τον αγώνα του «φαίνεσθαι» και όχι του «είναι», την ασυνέπεια με τα «ξύλινα τα λόγια τα μεγάλα» της προπαγάνδας. Η νέα γενιά είναι φυσικό και λόγω ηλικίας και λόγω συνθηκών να διαμαρτύρεται. Δεν μπορεί όμως να καταστρέφει. Οι βίαιες πράξεις φανερώνουν αποπροσανατολισμό, ανελευθερία και κληρονομιά «πρoπατορικών αμαρτημάτων» ημών των μεγαλυτέρων». Ποια όμως μπορεί να είναι η συμβολή της Εκκλησία στην κρίση που διέρχεται σήμερα η ελληνική κοινωνία; «Να πείσει, κατά την άποψή μου, κάθε καλοπροαίρετο ότι καμία αλλαγή δεν επιτυγχάνεται γύρω μας αν δεν προηγηθεί η εσωτερική αλλαγή του καθένας μας, η αγαθή αλλοίωση. Και ακόμη ότι όραμα και ελπίδα ανατέλλουν εκεί που υπάρχει παράδειγμα και αυτοθυσία».

Το Βατοπέδι πλήγωσε

Ο κ. Ιερώνυμος αναγνωρίζει ότι η «υπόθεση Βατοπέδι» τραυμάτισε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, αλλά σπεύδει να επισημάνει πως θα πρέπει να αποφεύγονται οι ισοπεδωτικές γενικεύσεις. «Είναι ανθρώπινη αδυναμία η γενίκευση και η ισοπέδωση. Ενα κακό γεγονός μπορεί να καλύψει δέκα άλλα αγαθά. Εξ άλλου, όταν υπάρχουν παράλληλα παραδείγματα στον πολιτικό βίο, δεν αποκεφαλίζουμε τη δημοκρατία, αλλά ζητούμε μέτρα και τρόπους για να θεραπευτεί η ασθένεια» σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος και προσθέτει: «Ασφαλώς ο θόρυβος και όσα μέχρι τώρα είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως ασφαλώς παρουσιάσθηκαν, για τις οικονομικές δραστηριότητες της μονής Βατοπεδίου τραυμάτισαν το κύρος των ποιμένων της Εκκλησίας γενικότερα και πλήγωσαν πολλούς ανθρώπους. Προσωπική μου άποψη είναι πως για την αντικειμενική κρίση θα πρέπει να περιμένουμε τα πορίσματα των αρμοδίων οργάνων».

H περιουσία

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του ο κ. Ιερώνυμος κατέστησε σαφές πως η περιουσία της Εκκλησίας θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοινωνικού έργου της. «Στο θέμα της διαχειρίσεως της εκκλησιαστικής περιουσίας έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν», τονίζει στην «Κ» ξεκαθαρίζοντας πως η Εκκλησία της Ελλάδος έχει δικαίωμα ως νομικό πρόσωπο να αξιοποιήσει την περιουσία της, η οποία άλλωστε προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας. «Η εκκλησιαστική περιουσία παίρνει νόημα μόνον όταν οι πόροι από την αξιοποίησή της επιστρέφουν ως διακονία στην κάλυψη των αναγκών του λαού. Είναι ανάγκη σήμερα, η ποιμαίνουσα Εκκλησία να εγκαταλείψει τις επιδιώξεις για φαραωνικά έργα και να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα του νεοπλουτισμού με άλλα έργα, εκείνα που διακονούν τα προβλήματα του σύγχρονου ταλαιπωρούμενου ανθρώπου».

Ηδη ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι η Ιερά Σύνοδος θα διαθέσει ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τεσσάρων ιδρυμάτων για ηλικιωμένους, παιδιά με νοητική στέρηση, άτομα με αυτισμό και για την επανένταξη απεξαρτημένων ατόμων. «Στη σημερινή Ελλάδα, υπό τις επικρατούσες συνθήκες, κρίνω αδήριτη την ανάγκη της συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους ενδιαφερόμενους φορείς, για την επιτυχημένη αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων» καταλήγει ο κ. Ιερώνυμος.

«Βέτο» στρατηγών για τη θητεία


«Μαύρη τρύπα» σαράντα χιλιάδων ανδρών θα δημιουργηθεί στις Ενοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε προεκλογικό πυροτέχνημα μείωσης της θητείας στους 9 μήνες. Αυτήν την επισήμανση κάνουν κύκλοι της Στρατολογίας, με αφορμή την κατευθυνόμενη διαΠέντε χρόνια παίζει η ΝΔ με το θέμα της θητείας, προκαλώντας σύγχυση στη νεολαία και διαταράσσοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό τους.
Προεκλογικά το 2004 η ΝΔ ως αντιπολίτευση εξήγγειλε σταδιακή μείωση της θητείας στους έξι μήνες! Αυτό είχε σαν συνέπεια το 2004, όταν τελικά έγινε κυβέρνηση, να συντηρεί την ελπίδα της εξάμηνης θητείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τεράστιες αυξομειώσεις κατάταξης στρατευσίμων ανά ΕΣΣΟ.Το 2004 παρατηρήθηκε αποφυγή στράτευσης με την ελπίδα ότι θα μειωθεί η θητεία...Το 2005-06, που οργίαζαν οι φήμες για αύξηση της θητείας, εκδηλώθηκε υπερπροθυμία νέων για κατάταξη!
Η κατάσταση ανά κλάσεις εξισορροπήθηκε το 2007, όταν πλέον διαφάνηκε ότι η θητεία θα παραμείνει στους 12 μήνες.
Η αρχική προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για εξάμηνη θητεία εγκαταλείφθηκε οριστικά, διότι προσκρούει σε απλές μαθηματικές πράξεις...
Επιτελικές μελέτες της ΔΑΣΠ/ΓΕΣ «Ο Ελληνικός Στρατός του 2010» και της ΓΕΣ/ΔΕΠΛΗ «Ο Στρατός Ξηράς το 2010» δείχνουν ότι η απόδοση των κλάσεων βαίνει σταθερά μειούμενη.
Ο παρακάτω ενδεικτικός πίνακας των κλάσεων 2005 μέχρι 2014, καθώς και σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Ερευνας και Πληροφορικής του ΓΕΣ (συνεδρίαση της 28ης Ιανουαρίου 2005, υπ αριθμ. 30 πρακτικό) ανάγκασαν την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω την ανεύθυνη και καθαρά ψηφοθηρική εξαγγελία της εξάμηνης θητείας.
Ανέφικτη, ωστόσο, είναι η μείωση της θητείας στους 11, στους 10 ή και στους 9 μήνες. Τα στοιχεία δείχνουν το έλλειμμα στο προσωπικό.Οι εκτιμήσεις ελλείμματος προσωπικού κατά 23.617 άτομα, στην περίπτωση που εφαρμοζόταν 9μηνη θητεία το 2008, βασίστηκε σε παραδοχές που σήμερα όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά έχουν αλλάξει αρνητικά, αφού n εγκεκριμένη οροφή είχε υπολογιστεί στα 93.500 άτομα, ενώ σήμερα υπάρχει εγκεκριμένη οροφή 103.500 ατόμων (αύξηση κατά 10.000).
n Η δύναμη των ΕΠΟΠ είχε υπολογιστεί στα 20.000 άτομα (15.000 άτομα που υπηρετούσαν και με πρόβλεψη πρόσληψης 3.000 το 2005 και 2.000 το 2006), ενώ σήμερα έχει διαμορφωθεί λόγω των συνεχών παραιτήσεων στα 16.000 άτομα.
n Η δύναμη των ΕΦΥΕΣ είχε υπολογιστεί στα 3.300 άτομα (πρόσληψη 1.100 το 2005 και 2.200 το 2006 με υπολογισμό να υπηρετούν μέχρι 4 μήνες ετησίως), ενώ σήμερα υπηρετούν 182. Οι αναμενόμενοι στρατεύσιμοι για κατάταξη το 2008 υπολογίστηκαν σε 37.596, ενώ το 2009 υπολογίζονται σε 37.024, δηλαδή μείωση κατά 572 στρατευσίμους.
Οι παραπάνω διαφοροποιήσεις υπολογιζόμενες διαμορφώνουν την εκτίμηση ελλείμματος επί της εγκεκριμένης οροφής των 103.500 ατόμων, στην περίπτωση που εφαρμοστεί 9μηνη θητεία το 2009, που ανέρχεται σε 40.189 άτομα. Ποσοστό 38,82% Τα παραπάνω στοιχεία έχουν ήδη προωθηθεί στο γραφείο του υπουργού Αμυνας, τον οποίο και καλούν οι στρατηγοί να μελετήσει καλά πριν προβεί σε οποιαδήποτε προεκλογική εξαγγελία περί περαιτέρω μείωσης της θητείας. Πάντως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο αναμένεται να είναι κριτική η στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο σε συνεχή ερωτήσεις του έχει καυτηριάσει την «ανεύθυνη στάση» της ΝΔ στο θέμα της θητείας.

26/12/08

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ


Φαινόμενο των χρόνων που ζούμε είναι η ειδωλοποίηση του εαυτού μας, η αλαζονική αυτοαποθέωση, η μετατροπή του ανθρώπου σε "αυτοείδωλο", η Ύβρις κατά τους αρχαιοέλληνες. Το γεγονός αυτό, πραγματικό σε όλες τις διαστάσεις της καθημερινότητας, είναι περισσότερο δυνατό στις ημέρες των θρησκευτικών εορτών.
Στον δυτικό κόσμο έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια μια σημαντική πολιτισμική και ηθική μεταβολή, η οποία συνίσταται στην μετατόπιση του χριστιανισμού από το κέντρο στο περιθώριο της ζωής και της σκέψης του ανθρώπου.
Αναμφίβολα οι καιροί μας είναι καιροί παράξενοι, αν όχι έσχατοι, καιροί που η αδιαφορία για τον Θεό και για τον συνάνθρωπο είναι ουσιαστικά συστατικά της κοινωνίας μας. Η εκκοσμίκευση της θρησκευτικής πίστης και η κοινωνική υποκρισία κυριαρχούν στην εποχή του καταναλωτικού ανθρώπου. Δεν θα μπορούσε να διαφύγει αυτής της κατάστασης η γιορτή των Χριστουγέννων, όπως άλλωστε και κάθε άλλη θρησκευτική γιορτή.

Τα Χριστούγεννα όμως έχουν μια θεμελιώδη διαφοροποίηση στην Χριστιανική πίστη, μια ουσιαστική ιδιαιτερότητα που καθιστούν τα Χριστούγεννα γιορτή ξεχωριστή για τους ανθρώπους.
Αποτελούν την προϋπόθεση όλων των άλλων χριστιανικών εορτών, γιατί χωρίς την γέννηση, την ενανθρώπιση του Χριστού, δεν έχουν κανένα νόημα ούτε η Βάπτιση, ούτε η Μεταμόρφωση, ούτε το Πάθος και η Ανάσταση. Μένουν χωρίς περιεχόμενο.

Χριστούγεννα και homo economicus
Αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί την σύγχρονη κοινωνία μας. Τα Χριστούγεννα και γενικότερα η εορταστική περίοδος του Δωδεκαημέρου έχουν παγιωθεί σαν μια εκστρατεία υπερκατανάλωσης του homo oeconomicus. Αν κάποια στιγμή επιβεβαιωθούν οι πόθοι των φαιδρών τηλεεμπόρων και οι Ελ επιστρέψουν από τον Σείριο, αν αυτό συμβεί κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα νομίσουν ότι οι άνθρωποι γιορτάζουν κάποιον χοντρό παππού με κόκκινη στολή και ελαφάκια , που κυριολεκτικά βρίσκεται παντού κατά τις ημέρες αυτές. Η εικόνα του σύγχρονου "Αγιου Βασίλη" δεν είναι τυχαία. Συμβολίζει όλα αυτά που εκφράζουν την σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία. Ένας μύθος που λέει πως ότι θέλεις μπορείς να το αποκτήσεις μέσω αυτού. Η δίψα της απληστίας του σύγχρονου ανθρώπου φαίνεται στην θεοποίηση του "Αγιου Βασίλη", η εικόνα του οποίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του καπιταλισμού και της σύγχρονης πλαστικής ευτυχίας των ανθρώπων.
Το θρησκευτικό περιεχόμενο των Χριστουγέννων φαίνεται σήμερα ξένο, απόμακρο, αν όχι και ανύπαρκτο. Οι άνθρωποι σήμερα περιμένουν τα Χριστούγεννα για να πάρουν έναν επιπλέον μισθό και να ξοδέψουν ακόμη περισσότερα, να καταναλώσουν με πάθος και μανία για να ικανοποιήσουν τις ακόρεστες υπερανάγκες τους, να πάρουν δάνεια, να πάνε ταξίδια σε εξωτικά μέρη, διότι έτσι πιστεύουν πως δίδουν αξία στην προσωπικότητα τους. Χριστούγεννα με στολίδια, φωτάκια, μπιχλιμπίδια, τραπεζώματα, γλέντια, ξενύχτια, πολυτελή ρεβεγιόν, τυχερά παιγνίδια, αλλά χωρίς Χριστό. Και όμως το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στον ακόρεστο ευδαιμονισμό, στην αχαλίνωτη διασκέδαση, στην υπερκατανάλωση και τον εκφυλισμό.
Το περιεχόμενο των Χριστουγέννων δεν μπορεί να είναι η εποχιακή ευκαιρία για ανταλλαγή δώρων και ανούσιων ευχών. Το αυθεντικό μήνυμα της γέννησης του Χριστού βιώνεται μέσα από την πνευματική περισυλλογή και προσωπική μετάνοια του κάθε ανθρώπου αυτές τις μέρες, και στην βιωματική σχέση με την ορθόδοξη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Στην αναζήτηση του Θεού και στην συνάντηση του συνανθρώπου, στην ανακούφιση του πάσχοντος αδελφού μας, που είναι εικόνα Θεού. Τα Χριστούγεννα βιώνονται μέσα από τη νηστεία και τη συγνώμη προς τους αδελφούς μας, γεγονότα που χαρίζουν στον άνθρωπο συναισθήματα απείρως μεγαλύτερα από το οποιοδήποτε υλικό και ανούσιο δώρο. Το μήνυμα των Χριστουγέννων ας το αναζητήσουμε στην προσωπικότητα του Αγίου Βασιλείου, που σε αντίθεση με τον σύγχρονο Santa Klaus εκφράζει την ουσία της προσφοράς, της θυσίας και της πίστης και όχι της αχαλίνωτης ματαιοδοξίας και ευδαιμονισμού.
Την γιορτή των Χριστουγέννων να την στοχασθούμε μέσα από τη λογοτεχνία του Παπαδιαμάντη, του Τολστόι και του Παπαντωνίου, να την βιώσουμε με την πρωινή λειτουργία των Χριστουγέννων η οποία στολίζεται με την ωραιότερη υμνογραφία της Εκκλησίας μας. Τα Χριστούγεννα να τα χαρούμε με τους συγγενείς και τους φίλους μας γύρω από την εορταστική τράπεζα.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει μετατρέψει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις σε διαρκές εμπόριο. Ακόμη και τα παραδοσιακά κάλαντα που κάποτε ακούγαμε πρωί- πρωί από τα παιδιά της γειτονιάς, έχουν αντικατασταθεί από την εικόνα ν αλλοδαπών που βρήκαν ευκαιρία αυτό το ωραίο έθιμο για να ζητιανέψουν. Και όμως αυτόν τον κόσμο θέλουν να μας κάνουν να τον δεχτούμε. Έναν κόσμο χωρίς πίστη, χωρίς πνευματικότητα, χωρίς ελπίδα, χωρίς μετάνοια και ταπείνωση. Ένα κόσμο που τα πάντα θα έχουν τιμή αγοράς και πώλησης. Κόσμο χωρίς νόημα. Χριστούγεννα 2008 στην Ελλάδα, παρόντες όλοι. Μόνος απών ο Χριστός, ποιος τον θυμάται άραγε…

"ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ"

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

Δεκέμβριος 2007

Αγαπητά μου Παιδιά, «ΕΤΕΧΘΗ ΥΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΣΩΤΗΡ». Τη φράση αυτή, που απηύθυνε ο Αγγελος προς τούς ποιμένες της Βηθλεέμ το βράδυ της Γεννήσεως, φοβούμαι ότι την έχουμε ακούσει τόσες φορές ώστε να μη μας κάνει πια μεγάλη εντύπωση. Παρά ταύτα η εκκλησία δεν κουράζεται να την επαναλαμβάνει και σήμερα καλώντας όλους εμάς, ανθρώπους του 21ου αιώνα, να υποδεχθούμε τον Σωτήρα μας, εκεί στο στάβλο της Βηθλεέμ, Θεό σαρωμένο από αγάπη, στις καρδιές μας, στα σπίτια μας, στις πόλεις μας, στις πατρίδες μας. Παντού.
.
ΒΕΒΑΙΑ Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ απευθύνεται σήμερα σ' έναν αλαζόνα και επηρμένον από τις τεχνολογικές του κατακτήσεις άνθρωπο, τον άνθρωπο που εξέθρεψαν ο 20ός αιώνας, και προβάλλει ο 21ος. Τον άνθρωπο της αφθονίας των μέσων, των επιτυχιών, της επιστήμης του, αλλά και της πνευματικής ατροφίας, του εσωτερικού κενού, και της έλλειψης κοινωνούμενης εμπειρίας που απαιτεί λογικά ερείσματα σε θέματα πίστεως. Ο άνθρωπος σήμερα μοιάζει να είναι αποστεωμένος από έμπνευση, από ελπίδα, αιχμάλωτος των κατακτήσεών του, θύμα της προόδου του, φορτωμένος με απέλπιδα προοπτική για το μέλλον του.
.
ΣΑΝ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ακούεται και πάλι σήμερα η φράση του Αγγέλου. Είναι σαν να καλεί τον άνθρωπο του 21ου αιώνα να ξυπνήσει από τον λήθαργο της χρησιμοθηρικής υλοφροσύνης και την κραιπάλη της πλασματικής αυτάρκειάς του. «Ξύπνα, άνθρωπε του 21ου αιώνα». Ο Σωτήρας προκαλεί αλλά και προσκαλεί τον καθένα μας να αναθεωρήσει την πορεία του, να ξαναβρεί την ελευθερία του, να ξαναδεί το φάσμα της ζωής του μέσα από το λαμπρό φως της Αλήθειας Του.
.
«ΞΥΠΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ». Τα επιτεύγματά σου σε απεκοίμησαν και νόμισες ότι κατέκτησες τον κόσμο. Ευτέλισες και αυτά τα ιερά και όσια. Τα θεώρησες μύθους και θρύλους που τρέφουν τη φαντασία των μικρών παιδιών, χωρίς αντίκρυσμα στην προσωπική υπαρκτική οντότητά σου. Κύτταξε όμως γύρω σου. Πόλεμοι αδελφοκτόνοι, πείνα και ασθένειες για τους αδύνατους, καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διαφθορά, σκάνδαλα, διάσπαση της ενότητος του ανθρώπινου γένους, απουσία αγάπης, κυριαρχία των συμφερόντων. Ένα τέτοιο κόσμο ετοίμασες για τα παιδιά σου, όπου και αυτή η φύση συστενάζει και διαμαρτύρεται για τις καταχρήσεις σου. Δεν απέλιπαν βέβαια νησίδες ελπίδας. Είναι όμως τραγικά ολίγες, επιδεικτικά ανεπαρκείς.
.
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ απευθύνονται στις ψυχές μας. Η πίστη στον Σωτήρα σώζει και νοηματοδοτεί τη ζωή μας. Οδηγεί στην εμπειρική ψηλάφηση της ερμηνείας του γεγονότος. Με ταπείνωση αλλά και ελευθερία. Οι συνέπειες ακολουθούν. Η ελπίδα, το φως, ο αγώνας, η ανθρωπιά. Ο Σωτήρας Χριστός μας προκαλεί και μας εμπνέει να γίνουμε άνθρωποι και να απελευθερωθούμε από τις δεσμεύσεις του ενδοκοσμικισμού και της αλλοτρίωσης.
.
ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ πολλοί, αμέτρητα πλήθη πιστών τον ακολουθούν με συνέπεια. Χαίρω όταν επισκέπτομαι τις ενορίες της Ι. Αρχιεπισκοπής και άλλες Ι. Μητροπόλεις στην Επαρχία να διαπιστώνω πόσοι πολλοί, και ανάμεσά τους και νέοι ξαναβρίσκουν το δρόμο τους προς την πίστη. Το φαινόμενο είναι θαυμαστό. Αν το επισημαίνω είναι γιατί είναι χρήσιμο να συντηρούμε μέσα σας την ελπίδα ότι ο κόσμος των φαινομένων κρύβει μέσα του και πίσω του μίαν άλλη πιο ζωντανή πραγματικότητα που μόνο όσοι μπορούν και θέλουν την βλέπουν. Ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μύθος, ούτε φολκλορικό παιγνίδι. Σε τελευταία ανάλυση αν το βρέφος στη Φάτνη είναι ο Θεός που έγινε άνθρωπος - και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα της Πίστεώς μας - τότε αυτός ο Θεός είναι ελπίδα ελευθερίας του ανθρώπου από τη μοίρα της θνητότητας, εγγύηση αθανασίας, εξασφάλιση σχέσης με το Θεό, αληθινή σωτηρία.
.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
.
Μετά πατρικών ευχών και αγάπης
.
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Χριστούγεννα 2007)

23/12/08

50 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
...
Έπεσε γραμμή στα άπλυτα από εχθές το βράδυ που μυρίστηκαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να σπάσει το άσυλο και το παίζουν «παρθένες» για να μην δώσουν αφορμή να γίνει το μοναδικό που φοβούνται αυτές τις μέρες. Βέβαια η επίσημη πολιτεία δεν έχει τα κότσια να κάνει αυτό που πρέπει για να ξεβρωμίσει ο τόπος και να ταυτοποιηθεί άλλη μιά γενιά κουκουλοφόρων μετά από αυτή του 95 όταν μετά το «ντού» της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο είχαν προσαχθεί και ταυτοποιηθεί 504 από αυτούς. Και σήμερα παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις κάποιων ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται κλεισμένοι μέσα στα δυό ιδρύματα της συμφοράς (Νομική και ΕΜΠ) σε καθημερινή βάση και διανυκτερεύουν εντός, είναι όχι μερικές δεκάδες αλλά μερικές εκατοντάδες από αυτούς, ανάμεσα τους και 50 ιταλοί αναρχικοί που έφτασαν τις τελυταίες μέρες και στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στο Πολυτεχνείο. Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν με συνέπεια και στρατηγική, όμως οι στόχοι θα είναι πλεόν επιλεγμένοι αφού τα άπλυτα επιχειρούν να ανασκευάσουν τις κακές εντυπώσεις που δημιούργησαν στην κοινή γνώμη. Βέβαια η ζημιά που ανέλαβαν να κάνουν στην Πατρίδα μας κατ’ έντολή των μεγάλων αφεντικών τους έχει ήδη διαπραχθεί.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ... ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΟ!


ΕΠΕΙΓΟΝ: ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!
Δημοσιεύθηκε στον Τύπο της Κυριακής 21/12/08 η πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τη θητεία κατά 3 μήνες… Πιεσμένη όντας από την «κοινωνικοοικονομική κακοδαιμονία» (sic!) που την καταδιώκει επίμονα επί μακρόν, αποφάσισε - αφού δεν μπορεί να τετραγωνίσει τον κύκλο – να κυκλώσει το τετράγωνο (όπως είπε «κάποιος άλλος κυβερνήτης» κάποτε σε «πολιτικάντηδες φοιτητές» που αποπειράθηκαν να τον «ζορίσουν χαριτολογώντας εξυπνακίστικα» σε κάποιο αμφιθέατρο)…
Έτσι, αποφάσισε, προκειμένου να ηρεμήσει "παντί μέσω" η οργή της Ελληνικής νεολαίας, αλλά και να εξοικονομήσει πόρους (ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτες οι "μίζες" των πολιτικών και μεγαλοεπιχειρηματιών), να καταστρέψει την Εθνική Άμυνα...
Αξίζει να αναρωτηθούμε τελικά σε αυτόν τον τόπο, έστω και την ύστατη στιγμή πριν το χορό του Ζαλόγγου:«…Είμαστε άραγε τόσο ισχυροί σαν χώρα και σαν Στρατός που να "αντέχουμε" να μειώσουμε τόσο δραστικά το έμψυχο δυναμικό του στρατού μας; …ή μήπως ξαφνικά μετατραπήκαμε σε χώρα του Βορρά χωρίς κανέναν εθνικό κίνδυνο γύρω της που να απαιτεί διαρκώς και ιδιαζόντως ενισχυμένη και επαγρυπνούσα Εθνική Άμυνα;…»
...
Την πρωτοχρονιά (σε λίγες μόλις ημέρες) ο υπουργός αμύνης θα ανακοινώσει στη δεξίωση της Λέσχης Αξιωματικών της Ρηγίλλης την μείωση Θητείας κατά 3 μήνες. Το ΓΕΕΘΑ απο τη μεριά του ζήτησε 5,000 επαγγελματίες οπλίτες για κάθε μήνα μείωσης θητείας. Τουτέστιν, 15,000.Με το ζόρι όμως θα λάβει λιγότερους από 4,000.Η δραστική μείωση δαπανών του κράτους που φυσικά και έπρεπε να γίνει λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται όλο και πιο «δυσοίωνα» δυστυχώς στον Στρατό... αντί ας πούμε να στοχεύσει στην δραστική μείωση των "μιζών" καθώς και στον περιορισμό του αδηφάγου τέρατος του Δημοσίου (έλεος πια!!!κοντεύουν το 1,500,000 οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ένα κράτος 10 εκατομ πολιτών- νισάφι πια, θέλει ιδιαίτερο μυαλό για να καταλάβει κανείς που πρέπει να γίνουν οικονομίες;)... Για άλλη μια φορά οι Έλληνες Κυβερνήτες έκαναν το "θαύμα" τους... Περαστικά μας λοιπόν!!! Πως άραγε θα το "εκλάβουν" αυτό οι «άσπονδοι γείτονές» μας; Πως θα επηρεάσει άραγε την προκλητική στάση τους έναντι της Ελλάδας; Μάλλον οι κυβερνήτες μας υποθέτουν (ή μοιρολατρικά - κι αβάσιμα – ελπίζουν;) πως θα δείξουν κατανόηση οι Τούρκοι στα εσωτερικά κοινωνικοοικονομικά μας πάθη και παθήματα και θα σταματήσουν την κλιμάκωση των προκλήσεών τους.
...
Ε, αρκετά πια…
...
Προφανώς το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» δεν αγγίζει τους Έλληνες κυβερνώντες πολιτικούς... ακόμη δε χειρότερα, ούτε το «πολλάκις εξαμαρτείν» τους συγκινεί… Διαπράττουν το ένα εθνικό ανοσιούργημα μετά το άλλο…
Το Ελληνικό Επιτελείο διαφωνεί σε αυτή την τραγική μείωση του ελληνικού στρατού σε έμψυχο δυναμικό... Και δικαιολογημένα... Κάποτε θα πρέπει Πολιτικοί και Πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως οι Στρατιωτικοί είναι οι κατ' εξοχήν αρμόδιοι για να αξιολογήσουν τις "εθνικές απειλές".Αυτοί... και ουδείς άλλος... Φυσικά όμως δεν εισακούονται... Όταν πχ ο Λυμπέρης το '96 προσπαθούσε να εξηγήσει στους τότε κυβερνήτες το Εθνικά Σοβαρό της περιστάσεως που αντιμετώπιζαν με τα Ίμια, ο τότε πρωθυπουργός αλαζονικά (και στο στυλ "όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω") έκρινε σωστό να του απαντήσει : " ...Ναύαρχε είσαι υπερβολικός..." Ο δε ΥΠΕΞ τον προέτρεπε οργισμένα να αφαιρέσει την Ελληνική Σημαία από τα Ίμια και να δηλώσει ότι «την πήρε ο αέρας»... Με αποτέλεσμα... την σταθεροποίηση πλέον του θέματος "Γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο... την "δραματική αποθράσυνση των Τούρκων στις διεκδικήσεις τους"(δεν τολμάμε πια να βάλουμε σημαία όχι μόνον στα Ίμια, αλλά ούτε και σε πλήθος άλλων βραχονησίδων μας… ούτε καν οι Έλληνες ψαράδες επιτρέπεται να ψαρεύουν σε αυτά τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ύδατα… Κινδυνεύουμε δε να χάσουμε μέχρι και τον διαχειριστικό έλεγχο του Αιγαίου μέσω διαδικασιών του ΝΑΤΟ «πονηρά αναμοχλευόμενων» από τους Τούρκους)… απώλεια Ελλήνων μαχητών (ελικόπτερο Ιμίων και πιλότοι μαχητικών) από τη συστηματική παρενόχληση των Τούρκων (έφτασαν να δεσμεύουν πια το Αιγαίο 365 ημέρες το χρόνο για ασκήσεις τους, συν τις κάπου 4,000 παραβιάσεις μόνο το 2008 – τουτέστιν, κάπου 10,000 αερομαχίες – με το ανάλογο κόστος σε ποικίλους πόρους βεβαίως)… και φυσικά, όλα αυτά έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα την σοβαρότατη πτώση του "Ηθικού του Στρατού", ο οποίος βλέπει από τη μια να καταρρίπτονται στο διπλωματικό πεδίο ένα ένα όλα τα εθνικά μας κεκτημένα για τα οποία αυτός πολέμησε μέχρις εσχάτων στο παρελθόν χύνοντας το αίμα του για να τα αποδώσει στην Ελληνική Πολιτεία και από την άλλη ουσιαστικά του απαγορεύουν να τα «περιφρουρήσει»...
...
Ως εδώ και μη παρέκει…
...
Πως άραγε θα κάνει σαφή την "διαφωνία" του σε τούτη την εξαιρετικά κρίσιμη στρατηγικά πολιτική απόφαση το Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών; Δεν ξεχνάμε πως όποιος Αξιωματικός "διαφωνεί" με την Πολιτεία των Πολιτικών Κυβερνητών, «κλαδεύεται»... αποστρατεύεται... Και μέχρι τώρα αυτή η "ποινή" έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα… "αποτελεσματική" στο διάβα των δεκαετιών... Για να δούμε τώρα... Θα ισχύσει το ίδιο για μια ακόμη φορά; Θα αποφασίσει να ορθώσει έστω και την ύστατη στιγμή το ανάστημά του το Επιτελείο; Λίγες ημέρες έμειναν... Μόλις λίγες ημέρες προτού ο Ελληνικός στρατός μειωθεί τραγικά... Κι αν γίνει κάτι τέτοιο, μετά δεν μαζεύεται με τίποτα, όπως μπορεί άλλωστε να υποθέσει κάθε λογικός νους που δεν σκέπτεται ούτε με όρους προεκλογικών παροχών, ούτε με αντεθνικούς οικονομίστικους όρους... Ακόμη και πριν είκοσι χρόνια με περί τους 22 μήνες θητεία και όμως υπήρχαν σοβαρά προβλήματα "λειψανδρίας" στον Ελληνικό στρατό... Οι υπηρεσίες στις Μονάδες ποτέ δεν έβγαιναν με άνεση... και πάντα έλειπαν οι μάχιμοι... ποτέ δεν ήταν αρκετοί... Πόσο μάλλον τώρα... με δέκα μήνες λιγότερη θητεία... Για να μην θυμηθούμε τα ποσοστά αναβολών για λόγους υγείας (και μη) που είναι η άλλη μεγάλη ανίκητη γάγγραινα της Ελληνικής Στρατολογίας και που επιδεινώνεται αντί να επιλύεται ως πρόβλημα με το πέρασμα των ετών... Πιστεύει άραγε κανείς πως το Έθνος και ο Ελληνικός Στρατός με τους τόσους σοβαρούς κινδύνους γύρω του και κυρίως με την Τουρκία μονίμως επιτιθέμενη, έχει την πολυτέλεια να υποστεί τέτοια τραγική μείωση στο δυναμικό του; Θα συνειδητοποιήσουν επιτέλους Πολίτες και Πολιτικοί, του Δικομματισμού και της Αριστεράς, πως ο Στρατός χρειάζεται δραστική ενίσχυση και όχι ακόμη μεγαλύτερη μείωση του δυναμικού του; Και το κυριώτερο όλων: Το "Ως εδώ και μη παρέκει" πότε θα αποφασίσουν να το εκφράσουν "εντόνως" -και μαζικά- οι Έλληνες Αξιωματικοί πέραν της όποιας «επαγγελματικής σιωπής» τους έχει επιβληθεί από την Πολιτεία και πέραν ιδεολογικής ή κομματικής απόχρωσής τους; Δεν καταλαβαίνουν πως ελλείψει "Εθνικής συνειδητοποίησης" των πολιτικών, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και αριστεράς το μέλλον του Στρατού και του Έθνους είναι στα χέρια τους;Λιγότερες από δέκα ημέρες έμειναν κύριοι... Μετά δεν θα είναι δυνατόν να ξανααυξηθεί η θητεία.... Και ούτε υπάρχει η πολιτική βούληση για μαζικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών... τα κενά στην Εθνική Άμυνα θα είναι πια (επιεικώς) δυσαναπλήρωτα...και πιο ωμά… «ολέθρια»…
...
Οι Σύλλογοι των Αποστράτων και κυρίως των Επιτελών έχουν την πατρίδα στα χέρια τους… Και καθόλου χρόνο πια… Πρέπει πάραυτα να ξυπνήσουν το «πολιτικό αισθητήριο» των Αξιωματικών… Κι αφού αδυνατεί να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία από τους Ενεργούς Αξιωματικούς, η ευθύνη ανήκει στους Απόστρατους… Επιτελείς και μη…

EKTAKTO: ΕΝΕΔΡΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΥΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
...
ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΗ ΩΡΑ... Με δύο σφαίρες οι οποίες προήλθαν μέσα από την Πανεπιστημιούπολη υποδέχθηκαν άγνωστοι μιά κλούβα των ΜΑΤ πρίν από λίγο έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Οι πυροβολισμοί προήλθαν, ΜΕΣΑ από την Πανεπιστημιούπολη και οι αστυνομικοί εκτιμούν και τοακριβές σημείο από το οποίο προήλθαν. Η μιά από τις δύο σφαίρες οχήματος. Οι έρευες ξεκινησαν για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του συμβάντος. ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΕΓΚΘΕΤΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ (ΜΕ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ) ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ "ΣΤΟΧΟ".

Σχέδιο δολοφονίας του Ελληνα δημάρχου της Χειμάρρας


Στάση αναμονής τηρεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη «στοχοποίηση» του πρόεδρου της «Ομόνοιας», του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλη Μπολάνου, από ΜΜΕ και βουλευτές της γειτονικής χώρας, που έχουν επιδοθεί σε ένα ανθελληνικό μπαράζ δημοσιευμάτων και δηλώσεων σε βάρος του.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με διακριτικότητα τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, σε σχέση με το κόμμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και τον πρόεδρό του, Βασίλη Μπολάνο», δήλωσε στη zougla.gr συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» δέχεται ευθείες απειλές για τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της zougla.gr, προγραμματίζεται συλλαλητήριο εναντίον του στη Χειμάρρα, παρουσία Αλβανών βουλευτών και… «αγανακτισμένων» Αλβανών πολιτών, που θα μεταφερθούν στην πόλη με λεωφορεία από το Τεπελένι.

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στη Χειμάρρα, εκμεταλλευόμενοι και το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, μετά τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση αυτή, είναι πως οι σοβαροί Αλβανοί πολιτικοί ανησυχούν για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες κατά του στελέχους της ελληνικής μειονότητας. Η ανησυχία αφορά, μάλιστα, στην ίδια τη συνεχιζόμενη, έστω μετ’ εμποδίων, διαδικασία μελλοντικής ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Σε αυτό το κλίμα, γνωστός Αλβανός πολιτικός σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνομιλία του με δυτικούς διπλωμάτες στα Τίρανα, εξέφρασε την ανησυχία του, για τη δραστηριότητα ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Χειμάρρα, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, μέσω κάποιας βίαιης ενέργειας.

«Κόκκινο» πανί για το υπόμνημα

Αφορμή του μένους κατά του Βασίλη Μπολάνου στάθηκε το υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα η «Ομόνοια» στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής, με το οποίο ζητείται να επικυρωθεί το Σύμφωνο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον η γειτονική χώρα σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

«Η Αλβανία εφόσον θέλει να ενσωματωθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να καταλάβει την υποχρέωση που έχει απέναντι στις μειονότητες και συγκεκριμένα απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα», δήλωσε στη zougla.gr ο πρόεδρος της «Ομόνοιας», επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αλβανικές εφημερίδες κατηγορούν τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» για… «αποσχιστικές» τάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της «Gazeta Shqiptare» που «βλέπει» αίτημα για αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου, στο υπόμνημα της «Ομόνοιας». «O Μπολάνος ζητάει αναγνώριση της Βορείου Ηπείρου», ο τίτλος του δημοσιεύματος, αν και στις 25 σελίδες του υπομνήματος δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον όρο «Βόρειος Ήπειρος» ή στο αίτημα για «αυτονομία» της περιοχής που πλειοψηφεί η ελληνική μειονότητα.

Ακόμη και στο δημοφιλές facebook έχουν δημιουργηθεί επτά… group κατά του Βασίλη Μπολάνου, όπου τα μέλη φέρονται κατά του προέδρου της «Ομόνοιας» και δημάρχου της Χειμάρρας.
Ζητούν την κεφαλή του Μπολάνου «επί πίνακι»

Την «κεφαλή επί πίνακι» του προέδρου της «Ομόνοιας», ζήτησαν από το βήμα της αλβανικής Βουλής, βουλευτές όλων των κομμάτων, ακολουθώντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, που χαρακτήρισε «εξτρεμιστές» τους συντάκτες του υπομνήματος.

Κάποιοι βουλευτές ζήτησαν ευθέως να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του Βασίλη Μπολάνου και να αποπεμφθεί από τη θέση του δημάρχου Χειμάρρας. Άλλοι, τραβώντας το σχοινί ακόμη περισσότερο, άφησαν υπονοούμενα ακόμη και για τη σωματική του ακεραιότητα.

«Ο Μπολάνος είναι ελεύθερος να καθοδηγεί όποιον θέλει, όμως με τους Αλβανούς θα τα βρει άσχημα. Εάν το κράτος δε λαμβάνει μέτρα εναντίον ενός τέτοιου πολιτικού, ο οποίος δεν έχει κανέναν δεσμό με την ιστορία και το κράτος μας, οι πολίτες θα πρέπει να τον βάλουν στη θέση του. Και πολύ γρήγορα, θα τον βάλουν», δήλωσε συγκεκριμένα από το βήμα της αλβανικής Βουλής, ο Spartak Ngjela, βουλευτής του μικρού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος,

Ο βουλευτής Bujar Leskaj από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, αποκάλεσε «σκουπίδι» τον πρόεδρο της «Ομόνοιας», που επιδιώκει να διαταράξει τις «φιλικές» σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. «Η προσωπική μου άποψη είναι πως αποτελεί ένα σκουπίδι, απομεινάρι του παρελθόντος, των εξτρεμιστικών εθνικιστικών ελληνικών κύκλων, ο οποίος δε βρίσκει έδαφος στην Αλβανία, σε αυτό το καλό κλίμα των πολύ καλών φιλικών σχέσεων», δήλωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Frrok Gjini, αφού χαρακτήρισε τη Χειμάρρα «σύμβολο της αλβανικής αντίστασης» έκανε γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το δημαρχείο της Χειμάρρας κατά του Βασίλη Μπολάνου, για την «αντιαλβανική του συμπεριφορά».

Τέλος, ο βουλευτής Νikollaq Neranxi του κόμματος «Σοσιαλιστική Κίνηση για την Ολοκλήρωση», αποκαλεί το Βασίλη Μπολάνο «πολιτικό μπάσταρδο», κατηγορώντας τον και για διαφθορά . «Ο Μπολάνος, ένας πολιτικός μπάσταρδος, αφήνει τη Χειμάρρα στο σκοτάδι και σε μηδενική ανάπτυξη. Ο άνθρωπος αυτός δεν τηρεί το νόμο και εγώ με την ιδιότητα του βουλευτή καταγγέλλω αυτόν και όλους όσους τον συνοδεύουν, ότι πλησιάζει η ώρα που θα λάβουν την ποινή της κοινωνίας και του νόμου. Προσωπικά προτείνω σε τούτη τη Βουλή να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με τη διαφθορά και τις μεγάλες παρανομίες, αναφορικά με την ιδιοκτησία της γης στην παραθαλάσσια περιοχή του νότου».
Πριν από μερικές ημέρες στα Τίρανα, ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενώ αυξήθηκαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα, που τον… «προειδοποιούν» ακόμη για τη ζωή του.

Β. Ντούλες: Καλλιεργείται το εθνικό μίσος στην Αλβανία

Στο αλβανικό μένος κατά του προέδρου της «Ομόνοιας», έντονη ήταν η αντίδραση του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου συμμετέχει η «Ομόνοια».

«Με μεγάλη ενόχληση παρακολουθούμε την εκστρατεία δυσφήμησης εναντίον του Βασίλη Μπολάνου, που αγγίζει τα όρια της καλλιέργειας εθνικού μίσους. Η προσπάθεια αυτή εξελίσσεται σε ένα δυνατό εμπόδιο στο δρόμο της ολοκλήρωσης του τόπου μας στις ευρωατλαντικές δομές, δηλητηριάζει το εξαίρετο κλίμα της αλληλοκατανόησης και του αλληλοσεβασμού και παραπληροφορεί την κοινή γνώμη».

Ο πρόεδρος του «ΚΕΑΔ» στράφηκε και εναντίον των αλβανικών ΜΜΕ, που, όπως τόνισε, «παραπληροφορούν την κοινή γνώμη» στον τρόπο με το οποίο παρουσίασαν και συνεχίζουν να παρουσιάζουν το υπόμνημα της «Ομόνοιας» προς την ελληνική Βουλή.

«Οι πιέσεις και οι απειλές κατά του Βασίλη Μπολάνου, αναμένεται να κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές. Οι Αλβανοί δεν μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός πως ο σημερινός δήμαρχος Χειμάρρας, δηλώνει ανοιχτά την εθνική του καταγωγή και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων, όχι μόνο στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη με τα 99 χωριά, αλλά σε ολόκληρη την Αλβανία», δήλωσε στη zougla.gr ο Φρ. Μπελέρης, πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, που εδρεύει στην Αθήνα.

Τι λέει η πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, κ. Μιναρόλι Βίλι, ο οποίος δήλωσε ότι αποκλείει ο κ. Μπολάνος να δέχεται απειλές για τη ζωή του και υποστήριξε ότι χαίρει της προστασίας του αλβανικού κράτους, όπως κάθε πολιτικό πρόσωπο στην Αλβανία.

Δήλωσε ότι δεν έχει υπόψη του, τους βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Μπολάνου από Αλβανούς βουλευτές και ότι αμφιβάλλει γιατί, όπως είπε, οι βουλευτές του αλβανικού κοινοβουλίου έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, ενδεχομένως να σταθεί εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, ο κ. Βίλι είπε ότι δε βλέπει κάποιο εμπόδιο, μάλιστα, υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αρωγός των Τιράνων σε αυτή τη διαδικασία.

22/12/08

AYTO EINAI TO AΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ,ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


ΝΤΡΟΠΗ!!!! ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ) ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ.

21/12/08

H USAID τώρα στοχεύει και την Παιδεία μας;

Η Αμερικάνικη οργάνωση USAID κατά πολλούς αποτελεί παρακλάδι των μυστικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. (C.I.A.). H κύρια πηγή εσόδων της οργάνωσης αυτής είναι η Κυβέρνηση των Η.Π.Α. δηλαδή οι φορολογούμενοι Αμερικανοί. Δεν είναι λίγη που λένε ότι εξυπηρετεί τα σκοτεινά σχέδια της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Jean-Guy Allard η οργάνωση αυτή αποτελεί βαρόμετρο για τον βρώμικο πόλεμο κατά της Λατινικής Αμερικής και πιο συγκεκριμένα την καταγγέλει ότι τα "μαύρα" δολλάρια της κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Κάστρο αλλά και τα σχέδια των Πραξικοπημάτων σε Βενεζουέλα, Αϊτή, Ελ Σαλβαδόρ και Βολιβία. Επίσης υποστηρίζει ότι η USAID είναι πιστή εκτελεστής των σχεδίων της CIA, ένθερμη συνεργάτης στα μυστικά σχέδια του State Department.

Στην Κύπρο, ο ρόλος της οργάνωσης αυτής αποκαλύφθηκε από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου. Πιο αναλυτικά ο Ιγνατίου παρουσίασε έγγραφα που αποδεικνύουν την χρηματοδότηση ΜΚΟ στην Κύπρου με πάνω από 10 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως μετά το 1997. Μάλιστα απροκάλυπτα η οργάνωση αυτή χρηματοδότησε προσπάθειες για αποδοχή του σχεδίου Ανάν.

Μετά την αποτυχία να περάσει το σχέδιο Ανάν φαίνεται ότι η USAID έστρεψε την προσοχή της στην Παιδεία μας. Πιο συγκεκριμένα η οργάνωση αυτή χρηματοδοτεί θεατρική παράσταση που προβάλλεται σε διάφορα σχολεία του νησιού. Η παράσταση αυτή με τίτλο "παρουσιάζοντας την εμπειρία" έχει ως στόχο την υποβάθμιση της συλλογικής ταυτότητας και αναβάθμισης της ατομικής ταυτότητας!!! Σε κάποιους διαλόγους του έργου αυτού βλέπουμε να τίθονται ατάκες όπως "Γιατί είμαστε περήφανοι για τις ηρωϊκές πράξεις των προγόνων μας;", "Ποιος διαμορφώνει την άποψη μας για το τι σημαίνει ταυτότητα;", "Τι είναι η πατρίδα;", "Βιβλία που διαμορφώνουν την συλλογική ταυτότητα ενός έθνους! Βιβλία που καθορίζουν τους εχθρούς σου! Βιβλία που σε επαινούν ως τον περήφανο κληρονόμο συλλογικών αναμνήσεων τις οποίες πρέπει να κληροδοτήσεις και εσύ παρακάτω!" και "Θέλω να με εκλαμβάνουν ως μια ατομική ταυτότητα και όχι ως μέρος μιας συλλογικής ταυτότητας...".

Η παράσταση αυτή μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί σε 9 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης μεταξύ αυτών και το Γυμνάσιο του Ριζοκαρπάσου που φοιτούν οι εγκλωβισμένοι μαθητές μας. Άδεια για την προβολή της παράστασης αυτής έδωσε η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Όλα τα πιο πάνω μας δημιουργούν την απορία αν η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης εκτελούσε εντολές και αποδέκτηκε την προβολή της παράστασης που χρηματοδοτείται παράνομα ή ενήργησε αυτόβουλα; Παράλληλα καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσουν άμεσα την προβολή αυτής της "επικίνδυνης" παράστασης στα σχολεία μας.

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ...

ΕΓΙΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΚΗ ΧΩΡΑ... ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΡΑΚΗ...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ



Η είδηση δεν μας εξέπληξε! Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και δεν ήταν ένας και δύο…), ο αριστεριστής δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κουτελάκης (υπέγραψε μαζί με άλλους 1400 το κείμενο στήριξης στο ΣΥΡΙΖΑ), που απολαμβάνει της (διακριτικής) πολιτικής στήριξης της Βάσως Παπανδρέου και του Ανδρέα Λοβέρδου (το ΠΑΣΟΚ εκεί "επίσημα" υποστήριξε το 2006 τη Νόρα Κατσέλη), έχει "επιτρέψει" (χειρότερο ρήμα χρησιμοποίησαν, αλλά εμείς αρχικά πάμε χαλαρά…) σε μερικές δεκάδες περιθωριακούς αναρχικούς, να καταλάβουν δημοτικό χώρο πρώην καφετέριας...

...που κάποτε ο δήμαρχος προσπάθησε να παραχωρήσει σε ιδιώτες, στο χώρο της κεντρικής πλατείας, που οι αντιεξουσιαστές (μαζί με κάποιους μετανάστες) χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για έκνομες πράξεις. Είναι τόσο σίγουροι οι τελευταίοι για την "προστασία" που απολαμβάνουν, που έχουν τοποθετήσει εξωτερικά ηχεία, που δονούν όλη την περιοχή με δυνατή μουσική, σχεδόν επί 24 ώρες!
Οι περίοικοι, όσες φορές προσπάθησαν να παρέμβουν, δέχθηκαν απειλές. Όταν προσέφυγαν στην αστυνομία, αυτοί τους είπαν, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι δημοτικός, να προσφύγουν στον δήμαρχο!
"Τα πιάσαμε τα λεφτά μας", μας είπαν οι κάτοικοι, που περιμένουν τον κ. Κουτελάκη στη γωνία το 2010. Μήπως έγινε κάποια συμφωνία, για να προστατευθούν η πλατεία και τα μαγαζιά της; Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω δήμαρχος είχε καλέσει κάποτε μια αλλοδαπή μαθήτρια που δεν μπόρεσε να παρελάσει στον τόπο όπου διέμενε, μετά από αντιδράσεις των κατοίκων, να παρελάσει στη Νέα Σμύρνη. Πολύ "προοδευτικός" ο Γιώργος Κουτελάκης. Αλλο πράγμα…

ΝΔ ΥΠΕΡ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Φαίνεται ότι ουδείς σε αυτή την κυβέρνηση (της παρωδίας) δεν πήρε το μήνυμα από τα συνεχιζόμενα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το πλιάτσικο των περιουσιών των Ελλήνων εμπόρων από αλλοδαπούς, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν παράνομα στη χώρα μας. Φαίνεται ότι σύμφωνα με τους γαλάζιους, δεν έγινε και τίποτα! Αυτοί οι τύποι της ΝΔ, εκτός από "αριστερολάγνοι", είναι και θιασώτες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, πλανεμένοι κοσμοπολίτες, που μπορεί να νομίζουν κιόλας ότι είναι σκληροί δεξιοί! Οι φιλελεύθεροι "φλούφληδες"! Αυτή είναι η πλάκα! Διαβάστε παρακάτω τι είπε με καμάρι, ώστε να εισπράξει τα εύσημα από την "Ελευθεροτυπία" και την "Αυγή", ο άχρωμος πρώην αντ' αυτού (του αριστεριστή που φώναζε από τα μπαλκόνια της Τρίπολης "απόψε πεθαίνει η δεξιά") που έγινε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αν και ποτέ δεν είχε την παραμικρή (κομματική) σχέση με τη ΝΔ.

Με καμάρι!
"Εγιναν τα εγκαίνια της νέας Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Δυτικής Αττικής και Πειραιά, στις 18 Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

20/12/08

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ... ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ(ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΚΟΥΛΑ) ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΧΙ ΜΑΓΑΖΙΑ...
Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ... Ο ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ... ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ... ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ...

ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ...

Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αύτη η γη δεν σας ανήκει

Έσπασε ρεκόρ ‘’αγωνιστικής ενημέρωσης’’ τις προηγούμενς ημέρες το τηλε(βρ)άστυ, το κανάλι του γνωστού υφαρπαγέα εθνικιστικών ψήφων Γιώργου Καρατζαφέρη. Γιατί ενώ καιγόταν το σύμπαν στην Ελλάδα και οι αναρχοαριστεροί μαζί με λαθρομετανάστες και ξένους πράκτορες, είχαν δρομολογήσει τα ‘’νέα Δεκεμβριανά’’ καίγοντας και σπάζοντας, το κανάλι του Καρατζαφέρη σαν να μην συνέβαινε τίποτα μετέδιδε νυχθημερόν εκπομπές για το στοίχημα, ζώδια, μαθήματα πόκερ, κουτσομπολιά και μισάωρα για παντόφλες και γυναικεία εσώρουχα. Κατά πως φαίνεται το τηλε(βρ)αστυ εφάρμοσε τη δήλωση του ιδιοκτήτη του περί ‘’σοβαρής και υπεύθυνης στάσης’’ της ηγεσίας του ΛΑ.Ο.Σ. ως προς τα γεγονότα. Βαπτίσαν λοιπόν το να μην λένε και να μην κάνουν τίποτα ‘’σοβαρή και υπεύθυνη στάση’’. Κατά τα άλλα η αρχηγάρα ο Καρατζαφέρης είναι καλός στο να αναλύσει το ζώδιο της Λαμπίρη κι άλλα τέτοια καραγκιοζιλίκια. Στα ‘’νέα Δεκεμβριανά’’ όμως χρειάζονται ηγέτες και όχι καραγκιόζηδες.

19/12/08

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...

KALESMA GIA DRASI

ΣΑΒΒΑΤΟ 20-12-08 ΣΤΙΣ 16.
00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ FREEZE (ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ)

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΙΕΣ:

ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ Η ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΚΑΔΟ.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ.

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ



Γνωστοί-άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο ειδικού φρουρού που ήταν σταθμευμένο και καλυμμένο σε πιλοτή σπιτιού στη Λάρισα. Το περιστατικό έγινε χθες στις 5 το πρωί.


Γι αυτό το γεγονός οι τοπικές εφημερίδες αφιέρωσαν μόλις 2 σειρές και μονόστηλα Αυτή είναι η δημοκρατία τους...

ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ....

Την πλατεία «Φίλιππος Β΄» εγκαινίασε ο Γκρούεφσκι

Την πλατεία… «Филип II Македонски» (Φίλιππος Β΄ ο Μακεδών) στον περιφερειακό δήμο Γκαζί - Μπαμπά των Σκοπίων, εγκαινίασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και ο δήμαρχος Κότσε Τραγιάνοφσκι.

Έτσι, μετά τις πλατείες «Μακεδονίας», «Μ. Αλεξάνδρου» και «Πέλλας», τα Σκόπια απέκτησαν και πλατεία… «Φιλίππου Β'», σε μία ακόμη προσπάθεια των γειτόνων να αποβάλλουν τις σλαβικές καταβολές, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις για απευθείας καταγωγή τους από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.

Η προσπάθεια «αποσλαβοποίησης» και πλήρους ταύτισης της σημερινής πλειοψηφίας του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, με τους αρχαίους Μακεδόνες, δημιουργεί ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ!

Για το τι είδους σφηγκοφωλιά και άντρο αναρχικών στοιχείων έχει μετατραπεί η Πάντειος, το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές. Γι' αυτό άλλωστε και όλοι αυτοί αποτελούν τους επίσης γνωστούς "αιωνόβιους" φοιτητές! Αλλά το να πληρώνει ο Ελληνικός Λαός μισθούς σε δήθεν πρυτάνεις, όπως της Παντείου (σαν τους προηγούμενους που καταδικάστηκαν και βρέθηκαν στη φυλακή για το φαγοπότι τους με τα λεφτά του πανεπιστημίου) για να προωθούν την προπαγάνδα των αναρχικών, ξεπερνάει κάθε όριο. Διαβάστε το ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ψήφισμα της πρυτανείας του Παντείου:

Ψήφισμα της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου

της 17ης Δεκεμβρίου 2008

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την οδύνη της για τη δολοφονική επίθεση από ειδικό φρουρό και τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Άλλη μία φορά η αυθαιρεσία των δυνάμεων καταστολής κτύπησε κατάστηθα τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πρόσωπο ενός εφήβου.

Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν αμέσως μετά το γεγονός από αυθόρμητες μάζες νέων είναι γνήσιες και χρήσιμες για την πολιτεία και ιδίως για την κοινωνία μας. Αντιπροσωπεύουν χωρίς αμφιβολία τα αισθήματα και τις διαθέσεις όλων μας. Η οργή που βγαίνει στην επιφάνεια για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία φέρνει μαζί της τις ανησυχίες για την οικονομική κρίση, η οποία αρχίζει να βιώνεται στην αρνητική γνώμη για το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες, στην ένταση από την εκτεταμένη κοινωνική αδικία και στο δημοκρατικό ελλειμμα που χαρακτηρίζει το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς της πολιτείας.

Επισημαίνουμε ταυτόχρονα το βαθύ προβληματισμό μας για εκδηλώσεις βίας που στράφηκαν, μεταξύ άλλων, εναντίον εγκαταστάσεων δημοσίων πανεπιστημίων και της περιουσίας πολιτών. Δεν μπορούμε παρά να αποδοκιμάσουμε αυτά τα φαινόμενα.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου διαπιστώνει, ότι οι κοινωνικές διακρίσεις οι οποίες οικοδομήθηκαν πάνω στην ατομική ιδιοτέλεια και στην τυχοδιωκτική κερδοσκοπία, είναι απολύτως απαράδεκτες για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και ιδίως τους νέους.

Η μακρά περίοδος εφαρμογής ενός παγκόσμιου προτύπου οικονομικής ανάπτυξης χωρίς περιορισμούς, το οποίο ωφελεί λίγους και ισχυρούς, χαράζοντας νέες διαχωριστικές γραμμές, δίπλα στις παλαιές οφείλει να λάβει τέλος. Ένα νέο υπόδειγμα οικονομικής επέκτασης με κέντρο τον άνθρωπο και πλαισιωμένο με ένα ευρύ φάσμα σταθερής κοινωνικής πολιτικής χρειάζεται να διαμορφωθεί. Εγγύηση για αυτό το υπόδειγμα και τη σταθερή του ανάπτυξη είναι η προσπάθεια για τη διιεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων μηχανισμών οι οποίοι ασκούν αυθαίρετη εξουσία. Στους νέους που εξέφρασαν γνήσια την οργή τους πρέπει να αναθέσουμε τη δύναμη και τα μέσα να εξασκήσουν τη δημοκρατική διοίκηση της κοινωνίας θεσπίζοντας θεσμούς συμμετοχής.

Το πολιτικό σύστημα απαιτείται να προσαρμοστεί με ταχύτητα και ευπείθεια στη λαϊκή προσμονή. Να αναληφθούν αμέσως μέτρα για τον εκδημοκρατισμό των θεσμών και των οργάνων της πολιτείας και των κοινωνικό έλεγχο των μηχανισμών καταστολής για να πάψουν να παραβιάζουν το ρόλο τους ο οποίος είναι αποκλειστικά η προστασία των πολιτών.

Η Σύγκλητος του Παντείου εκπροσωπώντας ένα Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αξιώνει ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που καθρεφτίζει την υποχρέωση της πολιτείας για την υλοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, με ανάλογη του ρόλου του υποδομή και χρηματοδότηση, ώστε να παράγονται συνεχώς η αναγκαία κριτική γνώση και η δημιουργικότητα της νεολαίας. Είναι η γόνιμη υποθήκη για κάθε καλό.

Για τους λόγους αυτούς η Σύγκλητος αποφασίζει:

- Να μετονομάσει την αίθουσα 108 της Πτέρυγας Στασινόπουλου, σε Αμφιθέατρο «Αλέξης Γρηγορόπουλος». Ένας έφηβος που δεν πρόλαβε να σπουδάσει θα μείνει με αυτόν τον τρόπο πάντα στο Πανεπιστήμιο.

- Να οργανώσει το Πανεπιστήμιο σε σύντομο χρονικό διάστημα διεθνή επιστημονική εκδήλωση για την κοινωνική έκρηξη η οποία ακολούθησε τη δολοφονία.

- Να καθιερώσει την 6η Δεκεμβρίου κάθε έτους ως ημέρα διεξαγωγής επιστημονικής εκδήλωσης μνήμης και τιμής του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

- Να διοργανώσει μια πολυεπίπεδη πολιτιστική παρέμβαση. Ήδη για τον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί εβδομάδα γαλλικού κινηματογράφου και έχει ενταχθεί σε αυτήν η ταινία του Κ. Γαβρά «Το τσεκούρι».

Από την Πρυτανεία

Για ακόμη περισσότερα απο όσα συμβαίνουν στην Πάντειο διαβάστε και εδώ:


http://fospanteion.blogspot.com/2008/12/blog-post_18.html

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ 5 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Ανάμεσα στις χθεσινές συλλήψεις μετά το πέρας του "πανεκπαιδευτικού" συλ-αλητηρίου και τα επεισόδια που ακολούθησαν, συμπεριλαμβάνονται και οι συλλήψεις 5 ατόμων του "γνωστού χώρου" που προέβησαν στην ιταμή (ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΗ) πράξη του καψίματος της Ελληνικής Σημαίας. Για μιά πράξη που τις τελευταίες δεκαετίες έχει γίνει πρώτο θέμα ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, αυτή τη στιγμή το Κράτος έχει στα χέρια του τους φυσικούς αυτουργούς αλλά αρνείται να τους παραδώσει στην κοινή γνώμη. Το Κράτος ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ και βέβηλους υβριστές και καταστροφείς του Εθνικού μας συμβόλου, αφού προφανώς στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και αυτό. Αν υπάρχουν ακόμη μέσα σε αυτό ΑΝΤΡΕΣ με ΦΙΛΟΤΙΜΟ και τσίπα πρέπει τώρα να δώσουν στην δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων για να ξέρουμε όλοι με ποιούς έχουμε να κάνουμε. Αν όχι... τότε το Κράτος και οι λειτουργοί του θα πρέπει να κρατήσουν καλά φυλαγμένο το παρών δημοσίευμα για να καταλάβουν στο άμεσο μέλλον τι τους ήρθε, από που, και για πιό λόγο...
...
ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΙ 3 ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. ΟΙ 4 ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ... ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Η ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ...

17/12/08

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ


Σε «κατάληψη» της Ακρόπολης προχώρησαν σήμερα το πρωί ομάδες «φοιτητών» - σύμφωνα με τα ΜΜΕ – και κρέμασαν πανώ, με την λέξη αντίσταση σε 4 γλώσσες. Όπως «εργάτες», που κατά περίεργο τρόπο δεν δούλευαν, κατάλαβαν το κτίριο της ΓΣΕΕ.
Οι «φοιτητές» που κατέλαβαν τον Iερό Bράχο, συνεπλάκησαν με τους φύλακες -η αντίσταση των οποίων προφανώς κάμφθηκε- και κατάφεραν να κρεμάσουν και δεύτερο πανώ, για να προωθήσουν μία ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Οι «φοιτητές» αυτοί ακολούθησαν τον δρόμο που μερικά χρόνια πριν, είχε δείξει το ΠΑΜΕ.
Χθες είχαμε την κατάληψη στην ΕΡΤ, αλλά και καταλήψεις σε ραδιόφωνα, Δημαρχεία. Κάποιοι κάνουν το πάν, προκειμένου να διατηρούν το κλίμα έντασης, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πολιτικούς τους σκοπούς. Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε ποιο ακριβώς είναι το καθεστώς περί καταλήψεων στην χώρα μας. Μπορεί ο καθένας να καταλαμβάνει ότι θέλει, αρκεί να δηλώνει «κοινωνικός αγωνιστής»; Ακόμη και την Ακρόπολη; Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα η Αριστερά είναι παντοδύναμη, γνωρίζουμε ότι το κράτος είναι πλέον τόσο παρηκμασμένο που τίποτε δεν λειτουργεί. Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι ότι στα ΜΜΕ του «ομίλου Λαμπράκη», αμέσως μετά την είδηση ακολουθεί ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τους καταληψίες δεν αναφέρεται καμμία κομματική ταυτότητα.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ

Πιο σίγουρος, πιο σταθερός και με πολύ αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, σήμερα το βράδυ, ο Λάκης Λαζόπουλος, μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους νέους Γερμανούς ιδιοκτήτες του «Aλφα». Καλοφάγωτος ο μισθός του και λόγος δεν μας πέφτει, στο τι θα τα κάνει τα λεφτά του, εναλλακτικές υπάρχουν πολλές, μπορεί να πάρει κανένα κότερο, να έχει τίποτε υποχρεώσεις σε καλλίγραμα κορμιά ή … φαρμακευτικές ανάγκες ο άνθρωπος. Μόνος του τα βγάζει, μόνος του τα τρώει. Αλλά να μας κάνει για ένα ακόμη βράδυ, φροντιστήριο επαναστατικότητας, αφού τσέπωσε ένας θεός ξέρει πόσα δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ; Να δικαιολογεί όσους εδώ και μέρες καταστρέφουν την Αθήνα, όντας ο ίδιος ένας από αυτούς που αποτελούν την ουσία του κατεστημένου; Εντάξει, τα Βου Που πέφτουν μακρυά από το κέντρο, αλλά ας λυπηθεί και τους υπόλοιπους. Από επαναστάτες της Εκάλης, γεμίσαμε...
Τα είπε όλα λοιπόν, σήμερα το βράδυ ο Λάκης. Τα είπε με τον γνωστό … αντικειμενικό τρόπο του, του εξυπνακιδισμού και της ειρωνείας που δεν αφήνει ποτέ χώρο στην αντίθετη άποψη. Έγινε ο κριτής των πάντων, το «βαρόμετρο» της ελληνικής κοινωνίας. Και ίσως κατάφερε να πείσει. Να πείσει ποιους; Αυτούς που απώλεσαν την κριτική σκέψη... Τα θύματα της τιβί...

Τα πλοκάμια του Soros μέσα από τα "ανεξάρτητα" Indymedia



Δεκάδες "αριστερές οργανώσεις", δεκάδες αναρχικές οργανώσεις. Πληθώρα προπαγανδιστικού υλικού, άμεση επαφή με media και mainstream επικοινωνιακά δίκτυα. Αυτή είναι η εικόνα της αριστερής «επαναστατικής» δράσης σήμερα. Πραγματικά φαίνεται ότι οι άνθρωποι σφύζουν από ενέργεια, ταλέντο και δράση. Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Μήπως πρόκειται απλά για πληρωμένους «ακτιβιστές» των οποίων το επάγγελμα είναι η επανάσταση; Και μήπως μαζί με τον μισθό τους αναλαμβάνουν και κάποιες άλλες υποχρεώσεις; Το θέμα της χρηματοδότησης του ακροαριστερού χώρου είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης έρευνας και σίγουρα δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα άρθρο όπως αυτό. Χρειάζονται βιβλία και έρευνες αρκετών ετών, για να αποκαλυφθεί πλήρης η αλήθεια. Αλλά φαίνεται πως οι «παγκοσμιοποιημένοι» αριστεροί είναι πλέον τόσο σίγουροι για τους εαυτούς τους που δεν φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους, ούτε καν στο διαδίκτυο, την μεγαλύτερη σήμερα πηγή πληροφοριών. Θα προσπαθήσουμε σε μερικές συνέχειες να δώσουμε μια ιδέα για το πώς δουλεύει το σύστημα αυτό το οποίο χρηματοδοτεί, με πόρους οι οποίοι είναι αβέβαιης προέλευσης, όλες αυτές τις ακροαριστερές – αναρχικές οργανώσεις. Σαν πρώτο μέρος και λόγω της δημοσιότητας που πήρε τις τελευταίες ημέρες μετά τα γεγονότα στο πολυτεχνείο θα αναφερθούμε στο indymedia.

Indymedia Αθηνών Τo indymedia όπως ίσως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε είναι η κύρια έκφραση των ακροαριστερών – αναρχικών κύκλων στην χώρα μας μέσω του διαδικτύου. Κατά δήλωσή τους αποτελούν «ένα παγκόσμιο δίκτυο κέντρων ανεξάρτητης ενημέρωσης-αντιπληροφόρησης . Ξεκίνησε στο Σηάτλ το 1999 ως προσπάθεια για την διαφορετική και ενεργή κάλυψη των διαδηλώσεων ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (Π.Ο.Ε.-W.T.O.) . Στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε διάφορες χώρες και πόλεις , με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 60 τέτοια κέντρα σε όλο τον πλανήτη και πολλά άλλα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν» και «Τα Indymedia είναι ένα ανοιχτό , μη ιεραρχικό και με οριζόντια οργάνωση δίκτυο που σε αντίθεση με τα θεσμικά Μ.Μ.Ε. δεν λειτουργεί με κίνητρο το κέρδος . Δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε τα θεσμικά Μ.Μ.Ε. ή να καλύψουμε τα κενά τους . Δεν επιθυμούμε καμία σχέση και συνδιαλλαγή μαζί τους». Στην ουσία λοιπόν το site αυτό λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου αλλά και διαφημιστής των αναρχικών στην Ελλάδα, με εκτενείς προσβάσεις, παρόλα τα περί αντιθέτου λεγόμενα εξ’ αυτών, σε ιδιαίτερα δημοφιλή ΜΜΕ, με mainstream δημοσιογράφους να συμμετέχουν στις δραστηριότητές του και με συμπαράσταση μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και διαφόρων καπιταλιστικών κύκλων που στηρίζουν την προσπάθειά τους αυτή. Στην Ελλάδα ιδιαίτερη ιδιάζουσες είναι και οι σχέσεις που έχουν αναπτύξει και με μεγαλοεκδότες – διαπλεκόμενους, μέσω της Eλευθεροτυπίας, μισθωτοί υπάλληλοι της οποίας ασχολούνται ιδιαίτερα και με την λειτουργία του indymedia.

Τα λεγόμενά τους περί ανεξαρτησίας και αυτονομίας όμως έρχονται να διαψεύσουν αποκαλύψεις σχετικά με την χρηματοδότησή τους. Η οποία φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους δικούς τους πόρους, αλλά στηρίζεται σε κύκλους που στηρίζουν την παγκοσμιοποίηση αλλα και εμπλέκονται με μυστικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα την CIA. Ο κύριος χρηματοδότης του διεθνούς δικτύου των indymedia είναι ο γνωστός σε όλους κύριος SOROS, ο οποίος τόσο προσωπικά όσο και μέσω κάποιων φιλανθρωπικών του οργανισμών φροντίζει να ενισχύει όλα αυτά τα ακροαριστερά – αναρχικά δίκτυα πληροφόρησης. Και για να μην νομίζουν κάποιοι, ότι βασιζόμαστε απλά σε φήμες, ακολουθούν νούμερα. Νούμερα όμως τα οποία με κανέναν τρόπο δεν μας εξηγούν πως διαχειρίζονταν τα χρήματα που λάμβαναν τα ανα τον κόσμο indymedia. Κύριος, αλλά σίγουρα όχι μοναδικός χρηματοδότης, φαίνεται πως είναι ο γνωστός «φιλάνθρωπος» κ. Σόρος. Τον κ. Σόρο φαίνεται πως βοηθούν στις «φιλανθρωπίες» του και άλλοι αμερικανοί εκατομμυριούχοι, όπως οι ιδιοκτήτες της εταιρειας realnetworks.com . «Εισοδήματα»

Ο κ. Soros το 1999, χρονιά ιδρύσεως των indymedia δώρισε σε αυτά το ποσό των 70.000 δολλαρίων για να καλύψουν τις τότε διαδηλώσεις στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Αυτή από ότι φαίνεται ήταν η αρχή μιας επωφελούς συνεργασίας των ακροαριστερών με τον μεγαλοκαπιταλιστή Σόρος. Το 2000 ο κ. Σόρος έδωσε ακόμα 10.000 δολλάρια στο indymedia κάποιας πολιτείας των ΗΠΑ, προκειμένου αυτό να καλύψει τις εκδηλώσεις του Δημοκρατικού κόμματος στην περιοχή. Μπορεί κάποιος βέβαια να πει ότι δεν είναι δα και τόσο μεγάλα τα ποσά. Αυτά τα ποσά όμως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Μέσω ενός λαβυρίνθου, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, και ιδρυμάτων τα indymedia διασφαλίζουν μια συνεχή ροή χρημάτων, τα οποία βέβαια δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να διασφαλίσουν τη λειτουργία του indymedia, αλλά προφανώς και για να χρηματοδοτηθούν και άλλες δραστηριότητες του αριστερίστικου – αναρχικού χώρου.

Το 1999, λίγο καιρό μετά τις διαδηλώσεις στο Σιάτλ, το «μη κερδοσκοπικό ίδρυμα» με την επωνυμία “ Soros's Open Society” δίνει στο “ Tides Foundation”, επίσης «μη κερδοσκοπικό ίδρυμα», δύο δωρεές αξίας 393.000 δολαρίων. Με τη σειρά του το ίδρυμα “Tides Foundation” αποφασίζει να δωρίσει στον επίσης «μη κερδοσκοπικό οργανισμό» Indymedia 376.000 δολάρια. Πραγματικά άξια συγχαρητηρίων η αρμονική αυτή συνεργασία μεταξύ όλων αυτών των οργανώσεων. Τώρα τα 17.000 δολάρια διαφορά μάλλον θα χρησιμοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τα μέλη του “Tides Foundation”. Κατά τα επόμενα χρόνια η συνεργασία αυτή επεκτείνεται...

Ο κ. Σόρος χρηματοδοτεί ένα ακόμη ίδρυμα. Το “Tactical Media Found” το οποίο χρηματοδοτεί διάφορα projects των ανά τoν κόσμο “Indymedia” ιδιαίτερα σε τεχνολογικούς τομείς, προσφέροντας υπολογιστές αλλά και μετρητά για την καλύτερη οργάνωση και υποστήριξη, των κατά τα άλλα «ανεξάρτητων» αυτών κέντρων ενημέρωσης. Η έμφαση δίνεται αυτή τη φορά εκτός ΗΠΑ, κυρίως στην Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη. Αποθήκες στις ΗΠΑ είναι γεμάτες με υπολογιστές που στέλνονται σε διάφορες χώρες. Ακόμα τεχνικοί ταξιδεύουν και στήνουν servers σε όλη τη γη. Η παγκοσμιοποίηση κάνει καλά τη δουλειά της. Μέσω του τελευταίου αυτού project μεθοδεύεται ουσιαστικά και η μετατροπή των indymedia από απλά site –forums στο διαδίκτυο, σε κέντρικούς οργανωτές συνασπισμών μεταξύ διαφόρων αριστερών κομμάτων και αναρχικών οργανώσεων στις περιοχές που αυτά εδρεύουν. Μάλλον για εκεί προορίζεται το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων.

Η χρηματοδότηση αυτή από έναν άνθρωπο, του οποίου η συνεργασία τόσο με την CIA όσο και με άλλες μυστικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, όσο και η αποσταθεροποιητική δράση του σε όλο κόσμο, και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές των Βαλκανίων αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, είναι τοις πάσοι γνωστή προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Οι ανεξέλεγκτες αυτές οργανώσεις, ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Πρόκειται απλά για κάποιους αριστερούς ή πρόκειται για πιόνια των «παγκοσμιοποιημένων» που θέλουν να επιβάλλουν τις ιδέες τους και τα συμφέροντα τους;

Aνακοίνωση του Indymedia Θεσσαλονίκης για την διαπλοκή των indymedia

"Ζητήματα όπως η σχέση των imc με εταιρικά-εμπορευματικά αλλά και εναλλακτικά media, οι τρόποι οικονομικής ενίσχυσης, γενικότερα η συνδιαλλαγή των "αντι-καπιταλιστικών" imc με τους θεμελιακούς πυλώνες του καπιταλισμού, δηλαδή τους κρατικούς θεσμούς, τα κυρίαρχα media, τις εταιρίες και τις μ.κ.ο., η διάσταση των ρόλων δημοσιογράφου-διαδηλωτή, οι σχέσεις άτυπης ιεραρχίας, είναι ορισμένα πεδία αιχμής στα οποία διαφωνούμε με το σύνολο σχεδόν των imc της Ευρώπης. Από την άνοιξη λοιπόν του 2002 έως σήμερα δεν έχουμε καμία ουσιαστική επαφή με αλλά imc "
Ανακοίνωση του Indymedia Αργεντινής για τον ίδιο λόγο : "Πρώτα απ' όλα, εκτιμάμε πολύ την πρωτοβουλία των συντρόφων μας να φέρουν υπολογιστές στη χώρα μας….Παρ’ όλα αυτά, κάποιος είπε πως θα έβαζαν όλους τους υπολογιστές σε ένα κοντέινερ και θα τους έστελναν με ένα καράβι που θα φτάσει εδώ κάποια μέρα….Θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το καθεστώς κάτω από το οποίο θα μας έρθουν οι υπολογιστές. Είχαμε μια καυτή συζήτηση γι αυτό το θέμα όταν μάθαμε πως ο Soros, μέσω του Tactical Media Fund, θα ήταν αυτός που θα έβαζε τα λεφτά για να μπορέσουν οι υπολογιστές -τους οποίους τόσοι από εμάς είχαν ονειρευτεί- να πακεταριστούν και να μας σταλούν. Υπήρξε μια στιγμιαία σύγχυση: Κάποιος νόμιζε ότι το Soros ήταν εταιρία ρούχων και κάποιος άλλος είπε πως αν καπνίζει μαριχουάνα, θα πρέπει να είναι εντάξει τύπος. Η διευκρίνηση της κατάστασης μας ήρθε από τη γη (συγκεκριμένα τη Παταγωνία, από την οποία ο Soros αγόρασε σχεδόν τη μισή) και τα γελάδια (θα ξέρετε πως είμαστε μια χώρα γελαδιών και ο Soros έχει περίπου 85,000 κεφάλια). Είχαμε μια απίστευτη συζήτηση! Όλα τα γελάδια μαζί, όλοι οι κόκκοι της γης και όλος ο αέρας της Παταγωνίας έκλαψαν μονομιάς, καθώς θυμήθηκαν τους δέκα Βολιβιανούς αδερφούς μας που πέθαναν χτίζοντας εμπορικά κέντρα στην Αργεντινή, ιδιοκτησίας του αριστεριστή Soros, γιατί εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό συνθήκες απόλυτα παράνομες …"