31/1/09

"Επιπολαιότητα" να δικαστεί ο τούρκος εγκληματίας κατά τη Μπακογιάννη



"Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η υπόθεση δεν φαίνεται να πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις για παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα αξιοποιήσει το συγκεκριμένο στοιχείο με συγκεκριμένο σχέδιο. Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις επιπολαιότητες που μπορούν να κάνουν κακό και όχι καλό», πρόσθεσε."

Η κυρία Ντόρα δεν θεωρεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις ο τούρκος εγκληματίας πολέμου Ολγκάτς για να τον παραπέμψει στο Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μας λέει τι θα έπρεπε να έχει συμβεί για να θεωρεί ότι της πληροί;

Δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία και για μία φορά ακόμα γευόμαστε μία ακόμα εθνική ταπείνωση και ξεφτίλα από την υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ WALL STREET JOURNAL: Τέλος στις «γιορτές» για το ολοκαύτωμα

Μετά την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος στις 26 Ιανουαρίου, απλά έχω ένα αίτημα: Ας είναι η τελευταία φορά που «γιορτάζεται» η συγκεκριμένη ημέρα, τουλάχιστον για τον εβραϊκό κόσμο. Ας θέσουμε ένα τέλος στις επιφανειακές διακηρύξεις για «Ποτέ Ξανά», οι οποίες επαναλαμβάνονται εδώ και πολλά χρόνια.
Ας λάβουμε υπόψη μας το Γερμανό συγγραφέα, Γιοχάνες Γκρος, ο οποίος αναφέρει ότι η...ανθεκτικότητα του Χίτλερ γίνεται όλο και ισχυρότερη όσο τα χρόνια περνούν.

Η Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει καταστεί πλέον μία ετήσια ιεροτελεστία, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι υπόσχονται ηθική καθαρότητα και θάρρος για την επόμενη φορά που θα χρειαστεί. Όμως η λίστα των Ολοκαυτωμάτων διευρύνεται: η σφαγή στη Ρουάντα, η δολοφονία των Χριστιανών, η εξολόθρευση των Μουσουλμάνων στο Νταρφούρ και τα πεδία θανάτου της Καμπότζης.

Παράλληλα η Ημέρα του Ολοκαυτώματος δεν ωφελεί πλέον ούτε τους Εβραίους. Οι μεμονωμένες διακηρύξεις σχετικά με το κακό του Ολοκαυτώματος δεν έχουν καταφέρει να θέσουν τέλος στις εμπορικές σχέσεις της Ευρώπης με τους μουλάδες της Τεχεράνης, οι οποίοι επιθυμούν τον πλήρη αφανισμό του Ισραήλ.

Συγχρόνως οι τελετές που αποδοκιμάζουν την αδράνεια της Δύσης απέναντι στον γερμανικό φασισμό αποτελούν υποκατάστατο για δράση εναντίον του μοντέρνου φασισμού. Προκειμένου να στραφεί η προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις διαμαρτυρίες, που έλαβαν χώρα παγκοσμίως, οι διαδηλωτές φώναζαν «Θάνατο στους Εβραίους» λόγω του πολέμου στη Γάζα. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, προχώρησαν σε εμπορικό αποκλεισμό των καταστημάτων που ανήκαν σε Εβραίους.

Στις 26 Ιανουαρίου, όμως, όλη η Ευρώπη θρηνούσε για αυτούς που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Παράλληλα πολλοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, έκαναν έκκληση για αποκλεισμό των Ισραηλινών, ενώ στις 26 Ιανουαρίου συμμετείχαν στην Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Ωστόσο στην Ευρώπη, ορισμένες προγραμματισμένες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, καθώς αναφέρθηκε ότι οι Εβραίοι είναι οι νέοι Ναζί. Στη Βαρκελώνη, για παράδειγμα, αξιωματούχοι της πόλης ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι ηθικά ορθό να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων τη στιγμή που συντελείται το Ολοκαύτωμα των Παλαιστινίων.
Τα διδάγματα που θα έπρεπε όλοι κανονικά να έχουμε λάβει από τα Ολοκαυτώματα είναι πολλά. Όμως οι εκδηλώσεις της 26ης Ιανουαρίου έδειξαν ότι δυστυχώς δεν έχουμε μάθει τίποτα. Ας σταματήσουμε να υποκρινόμαστε και ας βάλουμε τέρμα πια σε αυτές τις τελετές.

30/1/09

ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΝ ΝΕΚΡΟ;




ΤΙΜΑ ΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
...


Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που σε σημείωση του αναφέρετε στην μετάθεση της ημερομηνίας τέλεσης του πρώτου μνημοσύνου του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για μεθαύριο Κυριακή 1 Φεβρουαρίου. Ο Αμβρόσιος δεν μασά τα λόγια του...
Διαβάστε:

"Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ θα τελέσει επίσημα το ετήσιο μνημόσυνο την 1η Φεβρουαρίου 2009. Μερικοί εξέφρασαν ήδη την απορία πως και γιατί δεν προτιμήθηκε η 25η Ιανουαρίου 2009; Κάποιοι μάλιστα και εσκανδαλίσθησαν εκ της μεταθέσεως της ημερομηνίας αυτής. Διότι, ως συνηθίζεται, η ημερομηνία του μνημόσυνου προσδιορίζεται προ της ημέρας της τελευτής ενός πιστού και όχι μεταγενεστέρως. Βεβαίως ο Θεός είναι επέκεινα του χρόνου. Συνεπώς η ημερομηνία δεν παίζει κάποιο ρόλο ως προς την ουσία των πραγμάτων. Είναι όμως εξεταστέον: γιατί αποφασίσθηκε η μετάθεση της ημερομηνίας; Ποιος σοβαρός λόγος, άραγε, κατέστησε αναγκαία μια μεταγενέστερη ημερομηνία; .

Δεν είμεθα αρμόδιος να απαντήσουμε στην απορία αυτή. Οπωσδήποτε όμως επειδή μερικοί υπέβαλαν το ερώτημα, πρέπει να δώσουμε μια εξήγηση. Καθώς λοιπόν ακούσαμε γύρω από την 25η Ιανουαρίου 2009 είχε προγραμματισθή μία ακόμη ποιμαντική επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.. Βαρθολομαίου στην Ελλάδα, η οποία τελικά αναβλήθηκε. Όπως λοιπόν ήταν φυσικό η επίσκεψη του Πατριάρχου ώθησε την ημερομηνία τελέσεως του μνημοσύνου στην 1η Φεβρουαρίου!

Μπορούμε να διατυπώσουμε την άποψη, ότι η μετάθεση της ημερομηνίας γι’ αυτό το λόγο, αν βεβαίως η πληροφορία μας είναι αληθινή, μαρτυρεί έλλειψη σεβασμού στη μνήμη ενός Μεγάλου Αρχιεπισκόπου. Αλλά γιατί να τον σεβασθούν νεκρό, όσοι τον πολέμησαν με μανία όταν ακόμη ήταν στη ζωή; Η μακάβρια τελετή της επιβολής του επιτιμίου της «ακοινωνησίας» δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μνήμη μας! Στην αρχαία Σπάρτη οι μανάδες έριχναν τα παιδιά τους στον Καιάδα! Στην νεώτερη Ελλάδα η Μητέρα Εκκλησία ρίχνει αρχιεπισκόπους στον Καιάδα της ακοινωνησίας!"

Αυτός είναι ο Αμβρόσιος και για όσους δεν τον έχουν παρακολουθήσει αυτός ήταν πάντα. Με παληκαρήσιες κουβέντες και βαθιά αγάπη για την Πατρίδα που δεν χάνει την ευκαιρία να διατυπώνει.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Σφήνα», Γιώργος Χριστοδούλου, με εντολή του εκδότη, Σπύρου Καρατζαφέρη, ανέβηκε στα Ίμια χθές το μεσημέρι και σήκωσε

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ... ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ '74;
...
Σε συνέντευξη του στον Αντέννα πριν από λίγο ο Καρατζαφέρης έκανε έναν τραγικό διαχωρισμό μεταξύ Ελλήνων και... Κυπρίων... Δύο φορές και όχι μία ανέφερε πως ο τούρκος δολοφόνος που ομολόγησε τις εκτελέσεις αιχμαλώτων "μπορεί να σκότωσε εκτός από Κύπριους και Έλληνες" και αναρωτήθηκε τι κάνει η Ελλάδα για αυτό. Επανέλαβε δε "η Κύπρος κάνει αλλά σκοτώθηκαν και Έλληνες"!!! Ναι ρε σεις... Άλλο Έλληνες και άλλο Κύπριοι... Δεν πιστεύουμε ότι ο Καρατζαφέρης το εννούσε όπως ακούστηκε. ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ... Κι ότι άλλο κι αν είπε χάθηκε από τα αυτιά μας! Και τέτοια τραγικά λάθη από αρχηγό πολιτικού φορέα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως πατριωτικός δεν επιτρέπονται... Ειδικά εαν είναι επαναλαμβανόμενα. Ή μήπως πρέπει να θυμηθούμε και τις δηλώσεις περί "διπλής ένωσης" (πάγια στρατηγική επιδίωξη της τουρκίας) που και πάλι ο ίδιος είχε κάνει πριν αρκετά χρόνια σε επίσκεψη του στην Κύπρο... Αν δεν ξέρουμε ένα θέμα καλό είναι να ρωτάμε... Δεν είναι ντροπή η άγνοια. Ούτε η συγνώμη...


πηγη: στοχος
...

Ο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΡΧΙΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Ο χειρότερος υπουργος Εθνικής Αμύνης απο συστάσεως του Ελληνικού κράτους είναι χωρίς αμφιβολία το παιδί του κομματικού σωλήνα, το κομματόσκυλο απο κούνια που ακούει στο όνομα Μεϊμαράκης. Είναι γενική διαπίστωση πως το συγκεκριμένο ανθυπομετρίων ικανοτήτων άτομο, που πέρασε τα νιάτα του πίνοντας καφέδες στο κόμμα και έκανε "θητεία" στο γραφείου του πασόκου υπουργού Πέτσου, αντιλαμβάνεται τη θέση του υπουργού Αμύνης ως αγγαρεία, την οποία θα φέρει εις πέρας χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Γιατί αυτός που δεν κάνει τίποτα είναι αδύνατον να κάνει και λάθη. Έτσι, θα τον ακούσετε συχνά να κάνει δηλώσεις που αφορούν τα εσωκομματικά του, σχεδόν ποτέ όμως για τα θέματα του υπουργείου του, έτσι λοιπόν τα (καλύτερα στο κόσμο αυτή τη στιγμή για κάποιος ειδικούς) άρματα Leopard συνεχίζουν να μην έχουν πυρομαχικά΄, τα f-16 Block 52 να μην έχουν σύστημα αυτοπροστασίας, τα υποβρύχια να γέρνουν, ο στόλος να κανιβαλίζει υλικά και καύσιμα από πλοία που δεν κινούνται, κλπ κλπ. Πάρτε και διαβάστε όποιο περιοδικό άμυνας θέλετε και θα δείτε πως όλα μαζί κράζουν τον ανεπαρκέστατο τύπο που παριστάνει τον υπουργο.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι με το συγκεκριμένο άτομο θα πρέπει να ομολογήσουμε πως τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα του υπουργείου του και να κάνει κάτι. Τι; Λοιπόν ο εν λόγω κομματάνθρωπος, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα το μαντρί του, μελετάει σοβαρά να μειώσει τη θητεία στους 9 μήνες (!!!) με σκοπό να κερδίσει ψηφαλάκια προκαλώντας φρίκη ακόμα και στους σεσημασμένους για τον κομματοσκυλισμό τους μεγαλοαξιωματικούς του υπό διάλυση στρατού μας. Τι κι αν οι επανδρώσεις είναι θλιβερές (υπάρχουν τάγματα με 30 άνδρες!), τι κι αν ο στρατιώτης δε προλαβαίνει να εκπαιδευτεί σωστά σε 9 (για να μη πω ούτε σε 12 που είναι τώρα) μήνες, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Μεϊμαράκη και το κομματοσκυλολόϊ του, που βλέποντας πως το μαντρί του κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις είναι έτοιμοι να διαλύσουν τα πάντα που μισοστέκουν ακόμα όρθια σε αυτή τη χώρα. Περιμένω με αγωνία την ουσιαστική αντίδραση των ανωτέρων αξιωματικών (καλά ρε μη γελάτε...), που αν δεν καταφέρουν να μεταπείσουν τον "υπουργο" οφείλουν να παραιτηθούν και να αποδείξουν πως στη σχολή δεν έμαθαν μόνο πως να δένουν τις γραβάτες, να γυαλίζουν αρβύλες και να κρεμάνε καρτελάκια στα κρεβάτια τους, αλλά και πως βγήκανε από αυτές τις σχολές Άνδρες! Οι δικαιολογίες τελειώσανε...

28/1/09

Μνημείο για το Μ. Αλέξανδρο στο Ιράκ


Αθήνα και Βαγδάτη συμφώνησαν στην κατασκευή μνημείου για το Μέγα Αλέξανδρο, στο νότιο Ιράκ, στην περιοχή που δόθηκε στην αρχαιότητα η μάχη στα Γαυγάμηλα.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε κατά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στην Αθήνα η Ντόρα Μπακογιάννη, με τον Ιρακινό ομολογό της, Hoshyar Zebari. Οι δύο υπουργοί τόνισαν πως το μνημείο θα υπογραμμίσει την αλληλεπίδραση των πολιτισμών στην ανατολή. Όπως ανέφερε ο Ιρακινός υπουργός, «το μνημείο θα υποδηλώνει την πολιτιστική αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο λαών».

Το μνημείο θα κατασκευαστεί κοντά στην πόλη Μοσούλη, όπου στην αρχαιότητα βρισκόταν τα Γαυγάμηλα και το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε ισχυρή νίκη κατά των Περσών.

Να σημειωθεί πως το προηγούμενο διάστημα και εκπρόσωποι της κυβέρνησης των Σκοπιων ειχαν προσεγγίσει τη Βαγδάτη, προκειμένου να κατασκευάσουν μνημείο για το Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή Αρμπίλ στο Βόρειο Ιράκ.

Στα σχεδια σιωνιστικων σχεδιων και επικινδυνων παιχνιδιων εναντιον του εθνους μας. Ο Δημος Θεσσαλονικης




Ο δημος Θεσσαλονικης μοιραζει το περιοδικο helexpo today στη Διεθνη εκθεση θεσσαλονικης ενοψει μιας εκθεσης furnidec. Στη σελιδα 8 ενοψει ευρωεκλογων εχει εναν ιστορικο χαρτη που εχει διαμελισμενη την Ελλαδα σε 3 κομματια.


1ο κομματι αυτονομη κρητη
2ο κομματι απο Λαρισα και κατω εως Πελοποννησο
3ο κομματι απο Λαρισα και πανω ολη τη Βορειο Ελλαδα μαζι με την Αλβανια, Σκοπια, Βουλγαρια και Τουρκια.


Αραγε τι συμφεροντα εξυπηρετει ο δεξιος δημος θεσσαλονικης;



ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

Συνελήφθη στα Σκόπια ο φιλέλληνας Vasilije Gligorijevic Ο φασισμός του Γκρούεφσκι σε όλο του το μεγαλείο!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον φιλέλληνα Vasilije Gligorijevic μέλος του Σερβικού Φιλελληνικού Δικτύου με υπέρμετρη φιλελληνική δράση στο εσωτερικό των Σκοπίων, να έχει συλληφθεί. Η ώρα σύλληψής του παραμένει άγνωστη, ενώ η ίδια η σύλληψή του έγινε γνωστή από μήνυμα που πρόλαβε και άφησε ο ίδιος σε φόρουμ «I am being arrested. The Police is in my flat»…
Η φωνή αγωνίας που άφησε ο θαρραλέος αγωνιστής και πολέμιος του φασιστικού καθεστώτος Γκρούεφσκι, ήταν η τελευταία και άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το που ακριβώς βρίσκεται, όπως και από ποιους συνελήφθη…

Ήδη, το Φιλελληνικό δίκτυο που δρα εντός των Σκοπίων καταβάλει προσπάθειες για τον εντοπισμό του Vasilije Gligorijevic, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση και χωρίς δικηγόρο…! Όπως έλεγε ο ίδιος ο Vasilije Gligorijevic (και το πίστευε ακράδαντα), ανέμενε την σύλληψή του ανά πάσα στιγμή…
Αυτή είναι η δημοκρατία του Γκρούεφσκι, αυτή την δημοκρατία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση…
Το τελευταίο κείμενο που «ανέβασε» στο διαδίκτυο πριν την σύλληψη και την εξαφάνισή του, είχε τίτλο «Ο φασισμός σε δράση», προδικάζοντας τις εις βάρος του εξελίξεις…
Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε στέλνοντας e-mails στο Human Rights Watch και στο Amnesty International και σε όλες τις Ελληνικές εφημερίδες που έχουν γράψει κατά καιρούς για το Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο



πηγη: http://kostasxan.blogspot.com/2009/01/vasilije-gligorijevic.html

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: «Κομμάτι του τουρκικού έθνους η μειονότητα»

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ



Τουρκική» και «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» είναι η μειονότητα της Θράκης κατά τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρόξενος της Τουρκίας, στην Κομοτηνή.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας.

«Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Έλληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας».

Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του αναφέρει:

«Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν.

Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή.

Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί.


πηγη: Εφημεριδα της Κομοτηνης χρονος

Ο ΛΙΑΝΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

O Γιώργος Λιάνης χτύπησε πάλι! Είναι βέβαια πολλές οι φορές που έχουμε επιστήσει την προσοχή του κόσμου στις μεθοδεύσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα. Όμως, απ' ό,τι φαίνεται, ο κύριος αυτός, παρά τις συνεχείς επικρίσεις σε όλα τα επίπεδα για τις καθ' όλα εθνικά ύποπτες μεθοδεύσεις του, δεν πτοείται!
Στην τελευταία του συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης στη Φλώρινα, έκανε άλλη μια απρόκλητη αναφορά στην αποσχιστική και αντεθνική οργάνωση Ουράνιο Τόξο, σε μια νέα προσπάθειά του να την εντάξει στο ευρύτερο πλαίσιο του "διαλόγου" που διεξάγεται στη Φλώρινα για τα θέματα του νομού.
Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
"Πιστεύω ακράδαντα ότι το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα κυβερνήσουν όποτε και αν γίνουν εκλογές. Αυτοδύναμα. Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του νομού σε μια συσπείρωση, σε μια πανστρατιά που αφορά πρώτα στις υποθέσεις της Φλώρινας. Σε ένα τραπέζι να καθίσουν όλες οι πολιτικές παρατάξεις. Όλες. Που είναι είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ευρώπη και το λέω αυτό για να συμπεριλάβω και το Ουράνιο Τόξο, ανεξαρτήτως των τεράστιων διαφορών που έχουμε… Στο τραπέζι αυτό έχουν θέση η Αριστερά, ο ΛΑΟΣ, έχουν θέση όλοι όσοι μπορούν να συνεισφέρουν".|

Ψαρεύει σε θολά νερά
Ποιος καλεί το Ουράνιο Τόξο σε τραπέζι διαλόγου μαζί με κοινοβουλευτικά κόμματα;
Μην απατάσθε, η αναφορά στον ΛΑΟΣ πρόκειται απλά για "ξεκάρφωμα". Φυσικά, είναι αδύνατη η παρουσία του ΛΑΟΣ σε οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση με το αντεθνικό και αποσχιστικό Ουράνιο Τόξο, του οποίου οι πηγές χρηματοδότησης είναι "άγνωστες" (εδώ εννοούμε "μη ανακοινώσιμες"). Από την άλλη, τι εννοεί ο κ. Λιάνης, λέγοντας "είτε στην Ευρώπη"; Από πού κι ως που ανάγει το Ουράνιο Τόξο σε "ευρωπαϊκή" οργάνωση; Η προσπάθειά του εδώ να το αναβαθμίσει, μετά την προσπάθεια να το καταστήσει αποδεκτό στο πλαίσιο ευρύτερου "διαλόγου", "βγάζει μάτια".
Ας ψάξει αλλού όμως για κόσμο που τρώει κουτόχορτο. Αυτές οι μεθοδεύσεις, απλά δεν θα περάσουν. Ο κόσμος πλέον μας γνωρίζει όλους.


πηγη: Ελευθερος κοσμος

ΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Ένας ακριβώς χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος εκοιμήθει. Ήταν ένας λαμπρός ηγέτης, ένας κορυφαίος ποιμένας αλλά ταυτόχρονα ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας, ο φίλος μας ο πατέρας όλων των Ελλήνων Ορθοδόξων. Το έργο του τεράστιο και δεν περιγράφεται από ένα μπλόγκ. Ο Χριστόδουλος θα ζει πάντα στις καρδιές όλων μας και θα μας θυμίζει πάντα πως η πιο τρανή αξία είναι η Ελληνορθοδοξία. Πίσω του δυστυχώς ακολούθησε ένα μαύρο τοπίο για την Ελλαδική εκκλησία, ένας αρχιεπίσκοπος φάντασμα, μια ισοπέδωση για τις ηθικές και θρησκευτικές αξίες αυτού του τόπου. Άγιε Πατέρα όλων μας, μας λείπεις...

ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΣΤΟ ΨΕΜΑ Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Στην εκπομπή «Ζούγκλα» (22/1) πρώην υπάλληλοι του πολιτικού γραφείου του κ. Ροντούλη, κατήγγειλαν πως εντελώς αυθαίρετα ο αδελφός του βουλευτή καρπώνονταν τις οικονομικές ενισχύσεις, που θα έπρεπε να πηγαίνουν στο κόμμα.

Αντί λοιπόν, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ να δώσει πειστικές εξηγήσεις στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής, προτίμησε να εμφανιστεί σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλίας, για να κατηγορήσει ότι ο δημοσιογράφος της εκπομπής δεν τον ενημέρωσε για το θέμα και δεν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για να ακούσει την άποψή του.

Ψέμα. Ο δημοσιογράφος και τηλεφωνικά επικοινώνησε με τον κ. Ροντούλη, αλλά και στο γραφείο του πήγε. Δυστυχώς για τον Λαρισαίο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ, ο δημοσιογράφος απέδειξε χθες στη "ΖΟΥΓΚΛΑ" με βίντεο πως ψεύδεται ο κ. Ροντούλης. Ο ίδιος μπορεί να αποδείξει το αντίθετο;

Tην ίδια ώρα βέβαια που άπαντες οι βουλευτές του κόμματός του που ρωτήθηκαν από την εκπομπή, αποδοκίμασαν την τακτική που επέλεξε ο Λαρισαίος βουλευτής, για να «ενισχύσει» το κόμμα.

Τελικά τι γίνετε με το Ροντούλη, τόσο ψέμα;;; Ο άνθρωπος λέει ψέματα από τον τελευταίο ψηφοφόρο του ΛΑ.Ο.Σ έως τον πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη τον οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα...

23/1/09

ΟΙ "ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ" ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ


ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ


...Μετά από πρόταση του κ.Ιερώνυμου που έγινε δεκτή από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η τέλεση του επίσημου μνημόσυνου για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το από το πέρασμα στην Αθανασία του Αρχιεπίσκοπου Κεραυνού θα πραγματοποιηθεί τελικά τη Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών.
Αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά απόφαση, το να τελείται δηλαδή το μνημόσυνο μια βδομάδα μετά από το γεγονός μας προβληματίζει ιδιαίτερα αλλά δεν μας πτοεί και δεν μας αποθαρύνει όπως μπορεί να νόμισαν κάποιοι.
Οι ''Ανένταχτοι Πατριώτες'' πιστοί στο ραντεβού τους θα είναι εκεί ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ δίνοντας το παρών,τιμώντας τον τελευταίο Εθνάρχη του Ελληνισμού, στέλνωντας το μήνυμα σε όλους αυτούς που θέλουν την Εκκλησία μουγγή απέναντι στους κινδύνους που ζώνουν την Πατρίδα και την Πίστη μας.
"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

18/1/09

Στο κομμα του Καρατζαφερη υπαρχουν εθνικιστικες φωνες οπως του Κυριου Κουριαννιδη.

Tο Ελληνικό Εθνικιστικό Κίνημα σήμερα και αύριο
του Γιάννη Κουριαννίδη
εκδότη του περιοδικού «Ενδοχώρα»
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.

O απογαλακτισμός του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος με την ωρίμανση του πολιτικού λόγου του και την αποφυγή συνειρμικής έστω ταυτίσεώς του με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος, απετέλεσε κομβικό σημείο στην ιστορική πορεία του. Αυτό συνετελέσθη κυρίως με την ίδρυση και την πολιτική δράση του Ελληνικού Μετώπου και την χαρισματική πολιτική φυσιογνωμία του Μάκη Βορίδη.

Με την τακτική αυτή, πολλοί νέοι άνθρωποι, πολλές φορές προερχόμενοι από χώρους κάποτε εχθρικούς προς κάθε αναφορά εθνικού περιεχομένου, πύκνωσαν τις τάξεις του, δημιουργώντας ένα σφριγηλό Κίνημα, με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις και πολιτικές επιδιώξεις σύμφωνες με τα οράματα που η εθνικιστική ιδεολογία ενσάρκωνε.

Τα προβλήματα άρχισαν να δημιουργούνται όταν το Εθνικιστικό Κίνημα αναζήτησε την πολιτικά αποτελεσματική αντιστοίχιση των θέσεων και απόψεών του. H επί σειρά ετών κάθοδος του Ελληνικού Μετώπου στον πολιτικό στίβο, δυστυχώς παρέμεινε σε επίπεδο ενθαρρυντικών και αισιόδοξων προοπτικών, που, όμως απείχαν πολύ από το να διαμορφώνουν ως ορατή με γυμνό μάτι μία ουσιαστική πολιτική επιτυχία.

Το πρόβλημα έδειξε να βρίσκει την λύση του με την δημιουργία του ΛA.O.Σ. Αφού πέρασε από ένα σύντομο χρονικό διάστημα διαμορφώσεως ιδεολογικής ταυτότητας, έδειξε να υιοθετεί το σύνολο των απόψεων και θέσεων του Εθνικιστικού Κινήματος, έστω σε μία πιο light εκδοχή τους, και τις προσέδωσε το λαϊκό στίγμα του αρχηγού του Γιώργου Kαρατζαφέρη. H θέση των εθνικιστών ήταν πλέον μέσα στον ΛA.O.Σ., όσο κι αν κάποιοι διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους. H ραγδαία πολιτική άνοδος του κόμματος και η είσοδός του στην Ελληνική Βουλή το 2007 ήταν προδιαγεγραμμένα.

H εν συνεχεία προσπάθεια απαξιώσεως των εθνικιστικών θέσεων, μέσα στον κομματικό οργανισμό, από ανθρώπους καιροσκόπους και ιδιοτελείς, μόνο τους ίδιους έβλαψε και μπορεί να χαρακτηρισθεί βλακώδης, αν όχι σκόπιμη και κακόβουλη. Δεν είναι δυνατόν οι ιδέες αυτές να χλευάζονται και να απαξιώνονται μέσα στον ίδιο τον πολιτικό φορέα που αυτές δημιούργησαν και έκτισαν. Τοποθετήσεις του τύπου «σας βγάλαμε από την αφάνεια του 0,1%» χτυπούν την ίδια την ρίζα του Πατριωτικού Κινήματος σήμερα, ζωογόνος συνιστώσα του οποίου αποτελούν οι συνειδητοποιημένοι και ενεργοί εθνικιστές που βρίσκονται στα σπλάχνα του.

Aν οδηγηθούν στην, σημειολογική έστω, απαξίωση οι εθνικιστικές ιδέες μέσα στο Πατριωτικό Κίνημα, αυτό θα είναι το τέλος του, πριν καν κάνει τα πρώτα βήματα στο δρόμο της πολιτικής καταξίωσης που μόλις ανοίχτηκε μπροστά του. Γι’ αυτό και το χρέος των εθνικιστών που σήμερα εκπροσωπούν θεσμικά και οργανωτικά τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, είναι η υπεράσπισή τους. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά κυρίως στην πράξη.

Αυτό που διαμορφώθηκε, χτίστηκε πάνω στο σύνθημα – ζητούμενο εδώ και πολλά χρόνια: «Ρήξη και Ανατροπή». Aν ανατρέξει κανείς, τόσο στις θέσεις όσο και, κυρίως, στις πρακτικές των σημερινών κομμάτων εξουσίας, διαπιστώνει εύκολα ότι έχουν δεχθεί ως αναγκαιότητα (ή και επιδίωξη) την υποταγή στα κελεύσματα της παγκοσμιοποίησης, και έχουν αποστασιοποιηθεί στην πράξη από τις όποιες εθνοκεντρικές θέσεις των ιδρυτικών τους διακηρύξεων.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, η σταθερή προσήλωσή του στην υλοποίηση μίας άλλης παγκοσμιοποίησης το οδηγεί σε μία απλή προσχηματική χρήση και αξιοποίηση θέσεων που αφορούν τον Ελληνισμό, ανάλογα και με τις εγχώριες και διεθνείς συγκυρίες, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απαγορευμένες ακόμη και οι χρήσεις του όρου «εθνικός»!

Για τον ΛΑ.Ο.Σ., οι εθνοκεντρισμοί στην διακήρυξή του και στο πρόγραμμά του, θα πρέπει να κριθούν στην πράξη, μέσα από την πολιτική πρακτική του τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό και το παραπάνω σύνθημα πρέπει να αποτελεί καθημερινή υπενθύμιση και πρόκληση. Κυρίως για τους Έλληνες εθνικιστές που βρίσκονται στις τάξεις του, οι οποίοι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούν ότι οι αίτιοι της εθνικής και κοινωνικής απαξίωσης του λαού μας είναι τα αστικά κόμματα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Στόχος των Ελλήνων εθνικιστών είναι η ανάδειξη της ελληνικότητας, ό,τι και αν λέει ή προϋποθέτει κάτι τέτοιο. Και η ελληνικότητα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί διαχειριστικά, ως ελλαδικότητα δηλαδή.

Το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα δεν είναι πολιτικό. Είναι πρωτίστως μορφωτικό. Πολιτικές προσωπικότητες της εποχής μας, που είχαν ή εξακολουθούν να έχουν ενεργό παρουσία στην ζωή της χώρας μας, το έχουν ήδη επισημάνει. Χρέος του Εθνικιστικού Κινήματος είναι να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία, το ελληνικό έθνος γενικότερα, μέσω του ενεργού Πατριωτικού Κινήματος που διαμορφώθηκε με την ύπαρξη του ΛA.O.Σ., προς την προοπτική αυτή.

Ίσως κάποιοι μιλήσουν για στεγανά, για τείχη ιδεολογικής καθαρότητας και για λακεδαιμονοποίηση του Κινήματος, που θα οδηγήσουν στην περιθωριοποίηση και στην εξαφάνισή του. Αυτοί έχουν στο νου τους άλλες εποχές. Εποχές οργανωτικής απραξίας και κοινωνικής αναντιστοίχισης. Εποχές επικοινωνιακής ανυπαρξίας και πολιτικών διώξεων. Ας συνειδητοποιήσουν ότι το Κίνημα έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά και μπορεί πλέον να διαφυλάξει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του, να δράσει αποτελεσματικά μέσα στο πλαίσιο της κανονιστικής συμμορφώσεώς του με το πολιτικό σύστημα.

Μακρυά, όμως, από κάθε μορφής συναλλαγή με τους εκπροσώπους του πολιτικού κατεστημένου, που οδήγησαν τον Ελληνισμό αντιμέτωπο με την πιο ζοφερή προοπτική του. Mακρυά από τις παγίδες που είναι στημένες και έτοιμες να αλλοιώσουν την φυσιογνωμία του. Ήδη οι συμπεριφορές και η εικόνα ορισμένων εκπροσώπων του κάθε άλλο παρά συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες που εκφράζει. Ας μην τις κάνουμε κανόνα…


Πηγη: http://www.e-grammes.gr/article.php?id=3482

Κανει την αριστερη προπαγανδα του ο κυριος Οικονομου μεσα απο το κομμα του Καρατζαφερη...

Οι Ρώσοι μαθητές μας δεν ξεχνούν ποτέ τους Έλληνες, τους μεγάλους τους Δασκάλους !

Δεν είναι μόνο οι Βυζαντινοί μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος , που τους εκχριστιάνισαν το 860 μ.Χ και τους χάρισαν το σλαβικο-κυριλικό -αλφάβητο(παραλλαγή του Ελληνικού...) ..

Πρόσφατα κι αυτός ακόμη ο Κομμουνιστής ηγέτης Γκενάντι Ζουγκάνωφ,απείλησε τον Πούτιν οτι αν δεν κανει κάτι πιό πολύ για τις λαϊκές τάξεις και τους φτωχούς στη Ρωσία, το Κόμμα του ΚΚΡ θα ακολουθήσει το " Ελληνικό παράδειγμα" ,

Ο Γκ. Ζουγκάνωφ αναφέρθηκε στις χιλιετείς παραδόσεις ελευθερίας και δημοκρατίας και το δυναμισμό του Ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τα Ρωσικά ΜΜΕ "...που επικέντρωσαν στα" Δεκεμβριανά" μας εδώ κάτω σε ορισμένους "αναρχικούς" που δήθεν σπάνε, κι όχι στην ευρεία λαϊκή αντίδραση που οργανώθηκε στην Ελλάδα από συνδικάτα και Αριστερές οργανώσεις "

Ορίστε διαχρονικοί διπλανοί , ζεστοί μας φίλοι οι Ορθόδοξοι (αν και "παλαιοημερολογίτες" )Ρώσοι, και μάλιστα απο όλο το πολιτικοιδεολογικό φάσμα...!Και μεις τόσα χρόνια τους γυρίζαμε την πλάτη, για να ζητιανεύουμε (ελέω Σημίτη...) "λίγα γεωπολιτικά ψίχουλα αγάπης" και αποδοχής από τις κρύες και απόμακρες Βρυξέλλες, από κάτι Γότθους, κάτι Φράγκους , και τους απογόνους καταδίκων Αγγλοσάξονες Προτεστάντες στις ΗΠΑ...

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ

ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ... "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΕΣ"

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ώρα 5.00 το απόγευμα... Πλατεία Άγιου Παντελεήμονα – Αχαρνών

Καλούμε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μας να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τεράστια εγκληματικότητα που κυριαρχεί στην περιοχή μας, ως αποτέλεσμα της ανεξέλγκτης και αθρόας καθημερινής προσέλευσης νέων Ασιατών μεταναστών. Οι ίδιοι οι μετανάστες υποφέρουν διαβιώντας σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, εμείς ασφυκτιούμε και κινδυνεύουμε καθημερινά.

Απαιτούμε άμεσα για την περιοχή μας:

Επαρκή στελέχωση του οικείου Αστυνομικού τμήματος. 24ωρη αστυνόμευση σε όλη την περιοχή. Καταγραφή και έλεγχος διαμονής και εργασίας των μεταναστών. Υγειονομικούς ελέγχους σε ανθρώπους και κτήρια. Καθημερινή ελεγκτική παρουσία της Δημοτικής αστυνομίας στις πλατείες και στην ευρύτερη περιοχή. Ποσοστό μεταναστών ανάλογο των Ελλήνων κατοίκων. Όλοι μαζί, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.


πηγη: http://www.stoxos.gr/2009/01/blog-post_5267.html

15/1/09

20 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΕΥΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.




Την Τετάρτη, 14 του μηνός, ξεκίνησε η έφεση του δικηγόρου και συγγραφέα Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά της γνωστής πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 14 μηνών. Το πιο σημαντικό γεγονός ίσως της ημέρας ήταν η επιβεβαίωση της αποβολής της πολιτικής αγωγής, την οποία ζητούσαν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, ο κ. Δημητράς και η «αντιναζιστική πρωτοβουλία» της κυρίας Στάη.
Λόγω διαδικαστικών θεμάτων, η υπόθεση δεν προχώρησε ιδιαίτερα και έγινε εξέταση, μόνο του πρώτου μάρτυρα, που ήταν η Aννα Στάη. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ της κυρίας Στάη και του Κωνσταντίνου Πλεύρη ήταν πολλές, αναγκάζοντας και την πρόεδρο να ζητά ηρεμία. Η δίκη του Κωνσταντίνου Πλεύρη, θα συνεχιστεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

14/1/09

Ο μποναμάς της κυβέρνησης για τους Έλληνες εργάτες: ανοιχτά τα σύνορα για Βούλγαρους - Ρουμάνους

Ελάχιστη δημοσιότητα πήρε το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» που έκανε η κυβέρνηση στους ανειδίκευτους και χαμηλής ειδίκευσης Έλληνες εργάτες: λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει το «βέτο» που είχε θέσει προ διετίας – όπως άλλωστε είχε δικαίωμα - στην ελεύθερη απασχόληση Βούλγαρων και Ρουμάνων στην χώρα μας. Μάλιστα, η προ διετίας απαγόρευση είχε προβληθεί με πρωτοσέλιδα από τον φιλοκυβερνητικό τύπο (δες πχ. Ελεύθερος Τύπος, 17/11/2006)

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει να κάνει χρήση των σχετικών μεταβατικών διατάξεων και άρα, από 1ης Ιανουαρίου 2009, Βούλγαροι και Ρουμάνοι υπήκοοι μπορούν πλέον να εγκαθίστανται ελεύθερα και να απασχολούνται στην χώρα μας (Ελεύθερος Τύπος, 31/12/2008). Η ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί ότι με την κίνηση αυτή θα περιοριστεί η αδήλωτη εργασία ενώ εκτιμάται ότι η ροή Βούλγαρων και Ρουμάνων εργαζομένων προς την χώρα μας θα είναι μικρή και άρα δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στην αγορά εργασίας.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι, όταν προ διετίας οι δύο αυτές χώρες εντάχθηκαν στην ΕΕ, η χώρα μας, η οποία είχε τότε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τους προβλεπόμενους σημερινούς, άσκησε το δικαίωμά της να απαγορεύσει την δυνατότητα εργασίας σε εργαζομένους από την Βουλγαρία και την Ρουμανία, ενώ σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης και με δυσοίωνες προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης και για την απασχόληση στην χώρα μας, η κυβέρνηση αποφάσισε να άρει αυτούς τους περιορισμούς.

Πάντως, η έλευση Βούλγαρων και Ρουμάνων ως εργαζομένων από χώρες μέλη της ΕΕ δεν συνεπάγεται ότι δεν θα πέσουν θύματα εκμετάλλευσης, εφ’ όσον βρουν μισθούς υψηλότερους από αυτούς που είχαν στις χώρες τους – αλλά χαμηλούς για το επίπεδο της Ελλάδας. Το ίδιο άλλωστε δεν ισχύει και για τους εκ των υστέρων νομιμοποιημένους μετανάστες, αλλά και για πολλούς Έλληνες που απασχολούνται σε κλάδους με μεγάλη προσφορά εργασίας;

Επιπλέον, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης περί μικρής εισροής εργαζομένων από αυτές τις χώρες μένει να επιβεβαιωθούν. Αν αυτές αποδειχθούν λανθασμένες τότε κάποιοι κλάδοι – ιδίως αυτοί της ανειδίκευτης και χαμηλής ειδίκευσης εργασίας - θα υποστούν σημαντικό πλήγμα καθώς σε μία περίοδο πτώσης της ζήτησης εργασίας λόγω οικονομικής κρίσης θα υπάρξει αύξηση της προσφοράς με αποτέλεσμα την πτώση των αμοιβών και την χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας. Από μία τέτοια κατάσταση οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι εργοδότες. Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι οι προ τριετίας εκτιμήσεις της Βρετανικής κυβέρνησης για εισροή εργαζομένων από τις χώρες της διεύρυνσης της ΕΕ έκαναν λόγο για 5.000 εώς 13.000 εργαζομένους ετησίως. Όμως η χώρα δέχθηκε περίπου 600.000 εργαζομένους μέσα σε δύο μόλις χρόνια (The Sunday Times, 23/7/2006).

Ας σημειωθεί ότι άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο αποφάσισαν να διατηρήσουν την σχετική απαγόρευση επικαλούμενες την οικονομική κρίση (EUObserver.com, 5/12/2008), ενώ η Βρετανία, επικαλούμενη και εκείνη την οικονομική κρίση, έθεσε ποσόστωση στον αριθμό των Βούλγαρων και Ρουμάνων ανειδίκευτων εργατών που θα δεχθεί σε 21.250 κατ’ έτος (The Guardian, 19/12/2008). Η Ελλάδα, αν το επιθυμούσε, θα μπορούσε να θέσει περιορισμούς στην ελεύθερη απασχόληση Βούλγαρων και Ρουμάνων για πέντε έτη ακόμα. Φαίνεται όμως ότι η χώρα μας θεωρεί ότι δεν έχει λόγους να ανησυχεί από την οικονομική κρίση και ότι οι προοπτικές της οικονομίας της είναι καλύτερες από εκείνες του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Βρετανίας και των άλλων χωρών που διατήρησαν τους περιορισμούς...


πηγη:
http://www.e-grammes.gr/article.php?id=3565

ΦΑΤΕ «ΦΙΛΙΑ» ΚΑΙ «ΕΥΡΩΠΗ»

Η Αγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά της στο Αιγαίο, εμφανίζοντας πλέον ως γραφικούς και αιθεροβάμονες τους εναπομείναντες θιασώτες της ελληνοτουρκικής «φιλίας». Οι υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, είναι πλέον καθημερινές, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο μιας εμπλοκής, απώλειας ζωής και ενός θερμού επεισοδίου. Οι Τούρκοι, παίζουν για άλλη μια φορά με τη φωτιά. Τα αίτια: Το στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος, παίζει τα ρέστα του. Στριμωγμένο από τον δημοφιλή στη χώρα του Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της ολοφάνερης εμπλοκής της αρβύλας στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεγκόν, βλέπει να χάνει σιγά-σιγά, παρέα με το διεφθαρμένο κεμαλικό κατεστημένο, όλα τα ερείσματά του στην τουρκική κοινωνία. Μια κοινωνία που ριζοσπαστικοποιείται θρησκευτικά, βρίσκοντας καταφύγιο και όραμα στο Ισλάμ.
Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει ερείσματα ο στρατός στην κοινωνία, είναι να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα και μια σύγκρουση, ακόμα και αν αυτό θα σήμαινε οριστικό διαζύγιο με την Ευρώπη. Ένα διαζύγιο που σχεδόν το επιδιώκει ο στρατός, δεδομένου ότι η όποια «σύγκλιση» με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα τον περιθωριοποιούσε εκεί που είναι η θέση του, στα στρατόπεδά του, χωρίς να του αφήνει περιθώρια άσκησης επιρροής στα κέντρα αποφάσεων.
Είναι όντως πρωτοφανές, να γίνονται συλλήψεις εν ενεργεία αξιωματικών, ο τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ να ζητά ραντεβού με τον πρωθυπουργό (που έχει καταφέρει να ελέγξει τα σώματα ασφαλείας) και να είναι στο περίμενε.
Για όσους γνωρίζουν την τουρκική πολιτική σκηνή, αυτό είναι μάλλον ανήκουστο και σηματοδοτεί τη μεγάλη αλλαγή στην Αγκυρα: η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά των κυβερνώντων.
Φυσικά, ο Ερντογάν δεν είναι από τη μία στιγμή στην άλλη, ο «καλός», που αντιστέκεται στις πιέσεις των στρατιωτικών. Ενώ παρακολουθεί το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζουν οι Τούρκοι στρατοκράτορες στο Αιγαίο, δεν έχει βγει να καταγγείλει το παιχνίδι των στρατηγών του, κάτι που τον καθιστά συνένοχο και συμμέτοχο στην όλη ιστορία που μεθοδεύουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Αν ο Ερντογάν θεωρεί ότι πρέπει να αφήσει τους στρατηγούς του να «εκτονωθούν» στο Αιγαίο, είναι εξίσου τυχοδιώκτης και οπορτουνιστής με αυτούς.

Επένδυση στο «κενό»
Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν ως case study (υπόθεση εργασίας) τα Ίμια. Είδαν ότι η ελληνική ηγεσία τότε έκανε πίσω και προσέφυγε στις ΗΠΑ (ποιος ξεχνάει το αλήστου μνήμης «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς;). Θεωρούν ότι και τώρα η Αθήνα θα κάνει το ίδιο. Και στήνουν, όπως και τότε, τον Ιανουάριο του 1996, σκηνικό κρίσης. Φυσικά, γνωρίζουν ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Ομπάμα, στην Ουάσινγκτον υπάρχει κενό εξουσίας. Κάτι που σημαίνει ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία, δεν θα έχει που να προσφύγει. Και τα παίζουν όλα για όλα, επενδύοντας στην ελληνική υποχωρητικότητα. Γιατί, αν αποκαλυφθεί σε όλη του τη διάσταση ο ρόλος τους στην υπονόμευση της δημοφιλούς στη γείτονα κυβέρνησης Ερντογάν, τότε όλα θα έχουν τελειώσει γι’ αυτούς. Κοινώς, το πολιτικό νταβατζιλίκι και η μάσα. Και χρειάζονται επειγόντως μια σύγκρουση, από την οποία θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι. Όλα για όλα…

Πηγη: http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1852&Itemid=1

Τι είπε ο γέροντας Παΐσιος για την Ελληνοτουρκική κρίση... Θα πάρουμε την Πόλη... εσείς θα ζείτε και θα το δείτε...

Η τελευταία μου συνάντησις με τον Γέροντα Παΐσιο ήταν λίγο πριν την κοίμησή του.Αναφέρθηκα στην αγωνία που είχα για το Εξαμίλι, επηρεασμένος από τη σχετική προφητεία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Υπάρχει ένα χωριό Εξαμίλι στη διαδρομή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σερρών – βρίσκεται στο 28ο χλμ. από τη Θεσσαλονίκη – και θεώρησα ότι είναι το σημείο στο οποίο θα έφθαναν οι Τούρκοι, σε περίπτωση πολέμου μεταξύ μας, και από εκεί θ’ αρχίσει η εξαφάνισή τους.
Τον ρώτησα αν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να φθάσουν έξω από την Θεσσαλονίκη. Ανησυχούσα, αλλά ο Γέροντας γελούσε.
Πράγματι, επέμενα στην ερώτησή μου κι κείνος εξακολουθούσε να γελά, παρ’ ότι ήταν η περίοδος που πονούσε πάρα πολύ, γιατί αναφέρομαι στη συνάντησή μας στη Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Τον ρώτησα για τρίτη φορά:
«Γέροντα, πείτε μου, σας παρακαλώ, είμαι πάρα πολύ ανήσυχος, τι θα γίνει; Οι Τούρκοι, θα φθάσουν έξω από τη Θεσσαλονίκη; Επειδή άλλο Εξαμίλι κοντά στα σύνορά μας με την Τουρκία δεν έχω βρει».
Αφού, λοιπόν, ρώτησα το Γέροντα τρεις φορές, μου είπε τελικά:

«Μην ανησυχείς. Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε δίκιο που είπε για τα «Εξαμίλια», διότι τα «Εξαμίλια» δεν είναι ούτε χωριά, ούτε πόλεις, αλλά είναι τα έξι ναυτικά μίλια, η ζώνη των έξι μιλίων που περιβάλλει τα παράλια της Ελλάδας και κάθε νησί μας. «Εξαμίλι» είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Ελλάδας, χερσαίες και νησιωτικές. Εκεί, λοιπόν, θα γίνει εκείνο που είπε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».
Τότε λέω : «Δηλαδή, τι θα γίνει, Γέροντα; Ήλθε η ώρα να πάρουμε την Πόλη; Και, αν ναι, πώς θα την πάρουμε την Πόλη; Θα γίνει πόλεμος με τους Τούρκους;»
«Όχι», μου λέει, «μην ανησυχείς. Ούτε ντουφεκιά δεν θα πέσει. Όταν θα κινηθούν οι Τούρκοι εναντίον μας θα φθάσουν στα έξι μίλια, τότε είναι που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους».
Λέω: «Θα βυθιστούν;»
«Φυσικά», λέει ο Γέροντας. «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό, δε θα γίνει από εμάς. Αυτό θα είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους».
Και συνεχίζω : «Μετά τι θα γίνει;»
«Μετά», λέει, «θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη».
«Δηλαδή, Γέροντα, θα επιβεβαιωθούν όλες οι σχετικές προφητείες;»
«Ναι», λέει ο Γέροντας.
«Άρα», συνεχίζω, «θα πρέπει να γίνει πόλεμος πάλι;»
«Σου είπα», λέει ο Γέροντας, «ούτε ντουφεκιά δεν θα πέσει».
«Ε, τότε, πώς θα την πάρουμε την Πόλη», ξαναρωτάω.
«Την Πόλη», λέει εκείνος, «θα μας την δώσουν».
«Ποιοι, Γέροντα; Οι Τούρκοι θα μας την δώσουν;»
«Ποιοι Τούρκοι;» λέει εκείνος. «Οι Τούρκοι θα έχουν διαλυθεί».
«Τότε πώς θα γίνει, Γέροντα;»
Και απαντά: «Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς».
«Πώς, Γέροντα, θα την πάρουμε; Θα κάνουμε εμείς πόλεμο με τους Ρώσους;»
«Όχι. Δεν σου είπα; Ούτε ντουφεκιά δε θα πέσει».
«Μα, Γέροντα, τόσο μας αγαπάνε οι Ρώσοι, ώστε να μας δώσουν την Πόλη, έτσι χωρίς πόλεμο;»
«Όχι», λέει ο Γέροντας. «Εκείνη την ώρα θα καταλάβουν ότι δεν πρόκειται καμία επιδίωξή τους να πραγματοποιηθεί, ότι δε θα λυθεί κανένα πρόβλημά τους, αν δεν μας δώσουν την Πόλη. Θα το καταλάβουν και θα αναγκασθούν να μας την δώσουν».
Θυμήθηκα, τότε, ότι ο άγιος Μεθόδιος, επίσκοπος Πατάρων, είχε πει σε μια προφητεία του ότι «…και κρατήσει επί την επτάλοφον το ξανθό γένος και φυτευθήσονται εν αυτή λάχανα…», δηλαδή το ξανθό γένος, οι Ρώσοι, θα κρατήσουν την Πόλη, όσο κρατούν τα λάχανα (δηλ. 5-6 μήνες). Αυτό το επιβεβαίωσε ο Γέροντας.
Μετά του λέω : «Γέροντα, τι θα γίνει μετά από αυτό; Οι Τούρκοι τι θα γίνουν;»
«Αυτοί θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει εκεί από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα εκχριστιανισθεί, και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμον αυτόν».
Γνωρίζω, και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας, πως κάποιος αξιωματικός που βρέθηκε στο Άγιον Όρος, πήρε την ευλογία του, σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδό τους στην Κωνσταντινούπολη. (σελ.416-419)

Αγιορείτης μοναχός
Επισκεφθήκαμε το Ι. Κελλί της Παναγούδας με συναδέλφους μου αστυνομικούς το καλοκαίρι του 1991.
Ρωτήσαμε το Γέροντα Παΐσιο για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και κατά κύριο λόγο για τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων.
Ο Γέροντας μας απήντησε: «Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν, αλλά η Ελλάδα δε θα πάθει μεγάλη ζημιά. Δε θα περάσει πολύς καιρός μετά την επίθεση των Τούρκων στη χώρα μας και τότε οι Ρώσοι θα κτυπήσουν τους Τούρκους και θα τους διαλύσουν. Όπως ένα φύλλο χαρτί που το χτυπάς και διαλύεται έτσι και οι Τούρκοι θα διαλυθούν. Το 1/3 από αυτούς θα σκοτωθεί, το 1/3 θα εκχριστιανισθούν και το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά. Η χρησιμοποίηση των νερών του Ευφράτη για αρδευτικά έργα από τους Τούρκους θα είναι μια προειδοποίηση ότι άρχισε η προετοιμασία του μεγάλου πολέμου που θα ακολουθήσει.
Μετά τη διάλυση της Τουρκίας, η Ρωσία θα συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και θα σταματήσουν τα στρατεύματά της έξω από την Ιερουσαλήμ. Τότε οι δυτικές δυνάμεις θα δώσουν προθεσμία στους Ρώσους για να αποσύρουν από τα μέρη αυτά τα στρατεύματά τους, τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να γίνουν τα λάχανα, δηλαδή 6 μήνες. Η Ρωσία, όμως δε θα αποσύρει τις δυνάμεις της. Και τότε οι δυτικές δυνάμεις θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν στρατεύματα, για να επιτεθούν στους Ρώσους.
Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει θα είναι παγκόσμιος και θα έχει ως συνέπεια να χάσουν οι Ρώσοι. Θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή. Οι μεγαλουπόλεις θα γίνουν παραγκουπόλεις. Εμείς, οι Έλληνες, δε θα συμμετάσχουμε στον παγκόσμιο πόλεμο. Γύρω μας θα σφάζονται όλοι και εμείς θα είμαστε απ’ έξω.(…) (Σελ.439-441)
Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος
(…) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε : «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».
Τον ρώτησα επίσης εάν η Ελλάδα πάθει κακό. Μου απάντησε ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, τα οποία όμως θα είναι ασήμαντα. Και αρκετός κόσμος που σήμερα είναι αδιάφορος, θα επιστρέψει στο χώρο της ορθοδοξίας. «Να μην ανησυχείτε για την Ελλάδα», είπε.
Φεύγοντας από το κελλί του, μας είπε πάλι : «Άντε στην ευχή της Παναγίας και μην ανησυχείς. Η Κύπρος θα απελευθερωθεί μέσα στα χρόνια που περπατάμε και η Τουρκία θα διαμελισθεί. Όλες οι χώρες έχουν τα προβλήματά τους, αλλά δεν υπάρχει για μας πρόβλημα. Ελπίδα στο Θεό και πίστη.
Άντε στο καλό, παιδιά μου».
Μαυροκέφαλος Ανέστης, γυμναστής, Αλεξανδρούπολη
(…) Κάποτε, είχα πάει στο Γέροντα με ένα φίλο μου και εκεί συναντήσαμε μία παρέα από πέντε παιδιά. Τότε, ρώτησα το Γέροντα ποιες προέβλεπε να είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Τουρκία. «Γέροντα», το λέω, «απ’ την Αλεξανδρούπολη είμαστε. Μήπως μας πιάσει η μπόρα κατά κει;» Μου απαντά : «Κοίταξε να δεις. Οι Τούρκοι δεν θα μπουν στην Αλεξανδρούπολη. Θα κάνουν μόνο μία πρόκληση στην Ελλάδα, που θα έχει σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Κι εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, «θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».
Μετά ρωτάω : «Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;» «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί». Λέω, : «Και ποια κράτη θα συμμετέχουν;» «Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι-εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν : «Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;» Όλοι, όμως, θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο».
Σε αυτό το σημείο ρωτάω : «Εμείς, τι θα κάνουμε; Ο ελληνικός στρατός θα πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο;» «Όχι», λέει. «Θα βγάλει η κυβέρνηση απόφαση να μη στείλει στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί, όποιος πάρει μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο, χάθηκε… Τότε, επειδή στην Ελλάδα ο κόσμος θα φοβηθεί, πολλοί θα στραφούν προς την Εκκλησία, προς το Θεό, και θα μετανοήσουν. Γι’ αυτό, επειδή θα υπάρξει μετάνοια, δε θα πάθουμε κακό οι Έλληνες. Ο Θεός θα λυπηθεί την Ελλάδα, επειδή ο κόσμος θα στραφεί προς την Εκκλησία, προς το μοναχισμό και θα ασρχίσουν να προσεύχονται. Και θα βαπτισθούν πολλοί Τούρκοι. Τότε, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλει, ως μεσάζοντας, να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα. Είναι ευλαβής, είναι καλός».
«Γέροντα», τον ρωτάω μετά, «την Πόλη θα την δώσουν σε μας;» «Θα την δώσουν σε μας, όχι επειδή θα το θέλουν, αλλά επειδή αυτή η λύση θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων. Τότε θα το καταλάβουν αυτό. Αυτά που σου λέω, μη τα πεις σε κανένα. Θα σε βγάλουν τρελό. Γιατί δεν είναι ώριμες οι συγκυρίες ακόμα. Τότε θα το καταλάβεις». Αυτή η συζήτηση με το Γέροντα έγινε το 1991, όταν υπηρετούσα στο στρατό.
Άλλη φορά, ο Γέροντας είπε : «Η διοίκηση της Πόλης, από εμάς, θα είναι και στρατιωτική και πολιτική».
Γνώρισα και τρεις αξιωματικούς που είχαν πάει στο Γέροντα. Απ’ τους τρεις αξιωματικούς ο ένας έλεγε : «Μόνο σε μένα ο Γέροντας είπε πως θα είμαι διοικητής στρατιωτικού τμήματος στην Πόλη. Στους άλλους δεν ανέφερε τίποτε».
Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στο Γέροντα. Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης. Σε μια στιγμή, γυρίζει ο Γέροντας, τον δείχνει με το δάκτυλο – αυτός, σημειωτέον, πήγαινε στο Γέροντα για πρώτη φορά – και του λέει : «Εσύ, σαν πολιτικός μηχανικός, θα συμβάλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης, γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί απ’ την αρχή». Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους. Το παιδί, τότε, ήταν φοιτητής. Μετά, ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει : «Κι εσύ, Ανέστη, θα πας στην Πόλη. Κι εσείς οι δύο – έδειξε εμένα και το φίλο μου – θα πάτε στην Πόλη, αλλά για άλλο σκοπό». Δεν μου τον φανέρωσε το σκοπό. Μετά απ’ αυτό, μου μπήκε η επιθυμία να μάθω τουρκικά.


Πηγη: http://kostasxan.blogspot.com/2009/01/blog-post_3315.html

ΙΣΡΑΗΛ-AIPAC: ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ!

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο που βρίσκεται στα αρχεία του FBI* και αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το Greek American News Agency «δείχνει» πολύ περισσότερα για το πού στοχεύει αυτή η αιματοχυσία στην Γάζα. "Δείχνει" Ποιοι και γιατί σχεδίασαν αυτή την σφαγή που εξελίσσεται εδώ και μέρες στα παλαιστινιακά εδάφη. "Δείχνει" το ντοκουμέντο που σήμερα σε πρώτη πανελλήνια αποκαλύπτουμε ποια νοοτροπία επικρατεί στις ηγετικές τάξεις του Ισραήλ, που στοχεύουν και κυρίως που αποσκοπούν αλλά και τι επιδιώκουν να προκαλέσουν. Πρόκειται για μια άκρως αποκαλυπτική απομαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ του συμβούλου πολιτικών υποθέσεων της πρεσβείας του Ισραήλ Reuven Azar, με στέλεχος του πανίσχυρου εβραϊκού Lobby AIPAC, στην Ουάσιγκτον που κατεγράφη την 3η Αυγούστου 2006, όταν δηλαδή ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος στο Λίβανο. Στην συνομιλία αυτή ρητώς και ξεκάθαρα αναφέρουν οι ισχυροί παράγοντες - μεταξύ άλλων- ότι στόχος του Ισραήλ είναι «τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες να χτυπήσουν το Ιράν». Από το ύφος και τα λεγόμενα των υψηλόβαθμων αξιωματούχων φαίνεται επίσης ποιοι και πώς σχεδιάζουν τις εξελίξεις στην διεθνή σκακίερα...

Οι δυο συνομιλητές στην άκρως αποκαλυτική συζήτηση τους σχολιάζουν «ότι ο πόλεμος στον Λίβανο πάει πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, με άριστη συνεργασία και με τις Ηνωμένες Πολιτείες». Ωστόσο, όπως κρίνεται από το στέλεχος του AIPAC, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην συνεργασία αυτή στο μέλλον, προκειμένου να μην λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, διότι φαίνεται η μεγάλη επιρροή που ασκείται (σ.σ. από το ισραηλινό λόμπυ) στους ανθρώπους της κυβέρνησης Bush».

Ο ισχυρός ανήρ του AIPAC αναφέρει τα εξής «υπάρχει κίνδυνος τα Ηνωμένα Έθνη να τοποθετήσουν ειρηνευτική δύναμη στο Λίβανο, γεγονός που μπορεί να ανατρέψει τους στόχους μας. Η Χεζμπολάχ πρέπει να "σβηστεί" και η Συρία πρέπει να συνειδητοποιήσει...με την δύναμη(σ.σ. των όπλων) αν είναι αναγακίο, ότι δεν προρεί να προμηθεύει με ιρανικά όπλα τους τρομοκράτες. Πιθανόν έναν τυχαίο χτύπημα από αέρος στις στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας μπορέσει να τους πει να κοιτάξουν την δουλειά τους. το έχουμε κάνει και πριν».

Και ως απάντηση, ο σύμβουλος της ισραηλινής πρεσβείας απαντά ότι "είναι πολύ κακό το γεγονός που δεν μπορούμε να δώσουμε ένα μάθημα στην τεχεράνη. Ο απώτερος στόχος θα ήταν να χτυπήσει η Αμερική το Ιράν, αλλά ο αμερικανικός στρατός δεν μπορεί". Κατά τα λεγόμενα των δυο συνομιλητών, "οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να χτυπήσουν από αέρος, αλλά δεν μπορούν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις". Από την συζήτηση δεν λείπει και η Ρωσία του Πούτιν, ή η Κίνα, σημειώνοντας ότι πρέπει να ξεφορτωθούν "τον ρώσο πρόεδρο και το ποσότητα πετρελαίου να μεταφερθεί στην Αμερική, με τον αντιπρόεδρο Cheney," όπως χαρακτηριστικά λένε, να είναι "ο πιο θερμός υποστηρικτής να κόψει τα καρύδια της Ρωσίας!

Όσο για τους ανθρώπους τους που είναι στην κυβέρνηση Bush, «πρέπει να τους βοηθήσουμε να μείνουν και στην νέα ηγεσία», -για την οποία σημειώνουν ότι όπως φαίνεται θα αλλάξει σε δημοκρατική-, δεδομένου ότι χρειάστηκε πολύ χρόνος και πολλά χρήματα προκειμένου οι άνθρωποι του Ισραήλ να βρεθούν στις θέσεις που βρίσκονται.

Ο σύμβουλος της πρεσβείας λέει μάλιστα, ότι «μπορούμε γενικά να βασιζόμαστε στην συμπάθεια των δημοκρατικών, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να υποστηρίξουν άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί»...

Αλλά και εκεί για το στέλεχος του AIPAC υπάρχει λύση, το χαρτί της τρομοκρατίας, με «με μια ανακοίνωση ότι οι άραβες θα χτυπήσουν κατά την απογείωση αεροπλάνο της El Al», συμπληρώνοντας ο σύμβουλος της πρεσβείας με νόημα «προφανώς υπόλοιπα από τις δουλειές της CIA στο Αφγανιστάν». Μάλλον η λύση για ένα χτύπημα σε αεροπλάνο της ισραηλινής εταιρίας δεν θα φέρει αυτό που θα ήθελαν οι δυο συνομιλητές, όποτε και αναλώθηκαν σε τι είδους χτύπημα θα ήταν αυτό που θα εξάρει περισσότερο την φαντασία. Άλλωστε, όπως αναφέρεται στην συνομιλία τους, «οι άνθρωποι του Carl Rove , έχουν σωστή γραμμή. Αν είσαι εναντίον των ρεπουμπλικάνων, ενθαρρύνεις τους κακούς τρομοκράτες».


http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4162&Itemid=83

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, «ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» ΤΩΝ ΑΠΑΓΩΓΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ!
...
Όλη τη μέρα χθες, διέρρεαν πληροφορίες στα διάφορα ΜΜΕ για το μέγεθος της οικονομικής ευρωστίας και για το πόσο πολύ ρευστό έχει στη διάθεσή του ο «Πατριάρχης» της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, Περικλής Παναγόπουλος. Το πάρα πολύ αυτό ρευστό, προήλθε απο τις πωλήσεις διαφόρων εταιριών του, που για λόγους υγείας, αποχωρίστηκε πρόφατα. Ακούστηκαν ποσά για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που εισπράχθηκαν πέρυσι απο αυτές. Το πληροφορήθηκαν λοιπόν, οι απαγωγείς του, άλλαξαν γνώμη, και έτσι, σήμερα επανήλθαν ζητώντας απο τον γιο του θύματος το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων! Χθες, ζητούσαν 40... Είδατε πόσο κοστίζει η ασυλλογιστη και ανεξέλεγκτη ροή πληροφοριών για τα προσωπικά δεδομένα ιδιωτών; Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά εξηντα ολόκληρα εκατομμύρια κοστίζει! Είδατε τι «τσακάλια» δημοσιογράφους διαθέτει η χώρα; Όπου «μυριστούν» αίμα ή ανθρώπινο πόνο, «σπεύδουν».... για να ρίξουν και τις χαριστικές βολές απο πάνω!

Πηγη: Στοχος

9/1/09

ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ: "ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ"

ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ.... ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΣΑ ΕΙΠΕ.
ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

σχ. πηγη egersis.blogspot.com

5/1/09

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ...

ΓΑΖΩΣΑΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΕΝΝΙΑΡΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
..
ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ
..
Σε σοβαρή κατάσταση αλλά εκτός κινδύνου –μετά και την χειρουργική επέμβαση- συνέπεια μόνο της τύχης, νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό ένας νεαρός αστυνομικός της ΥΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού(πίσω απότο Πολυεχενείο). Η επίθεση μεχρι τα εως ώρα δεδομένα έγινε με καλάσνικοφ και εννιάρι, ενώ σοβαρά εξετάζεται καιωτο ενδεχόμενο να έχει γίνει χρήση χειροβομβίδας αφού μόνο έτσι εξηγούνται οι καταστροφές στον περιβάλλοντα χώρο της επίθεσης. Όπως και να ‘χει πρόκειται για τυφλή καταδρομική ενέργεια. Ο αστυφύλακας είναι 21 χρονών και εχει δεχτεί σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ενώ παραμορφωμένο από σφαίρα είναι το κινητό του τηλέφωνο, το οποιο είχε σε τσέπη στο ύψος του στήθους του. Μαζί ήταν άλλοι δύο συνάδελφοι του που πρόλαβαν να καλυφθούν ενώ σε πολύ κοντινη απόφαση βρισκόταν η κλούβα με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει από το σημείο περίπου 30 κάλυκες από καλάσνικοφ και 4 – 5 από το 9άρι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την συμβολή των δρόμων Κουντουριώτη και Νοταρά (Σημείο 2 στο χάρτη) προς την συμβολή Κουντουριώτη και Ζαϊμη (Σημείο 1 στο χάρτη) όπου βρίσκονταν οι άντρες της ΥΑΤ. Για οποιαδήποτε νεώτερη εξέλιξηθα σας κρατάμε ενήμερους. Διαβάστε όμως με προσοχή τι ράφαμε στις 11 Δεκεμβρίου, ένα σχεδόν μηνα πρίν και δυό εβδομλαδες πριν την επίθεση με καλάσνικοφ στην κλούβα έξω από την Πανεπιστημούπολη...
...
"ΣΤΟΧΟΣ" 11 ΔΕΚΕΜΒΡΟΥ 2008: «Η εμφανής στρατηγική ήττα του αντάρτικου των πόλεων σε επίπεδο δρόμου, θα εκνευρίσει τους καθοδηγητές ( αυτούς που έστελναν καθημερινά μαθητές και φοιτητές απέναντι από κάνες με την κρυφή ελπίδα ενός θανατικού) οι οποίοι θα αναλάβουν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν άλλης μορφής χτυπήματα που θα προσομοιάζουν περισσότερο με την τακτική της 17 Νοέμβρη και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων παρά του αντάρτικου των πόλεων. Οι καθοδηγητές ψάχνουν ξανά για αίμα.
Και θα το αναζητήσουν όπου οι επιχειρησιακές τους δυνατότητες το επιτρέπουν. Σε μικρούς ή μικρομεσαίους στόχους, με σφαίρες και με χειροβομβίδες. Ξέρουν ότι στην ουσία δεν θα καταφέρουν τίποτα. Αλλά το μυαλό τους είναι πια ΚΑΜΕΝΟ από το μίσος. Τυφλωμένο από την απομόνωση στην οποία μόνοι τους μπήκαν. Φτάνει να τους προλάβουμε...»


Πηγη: Στοχος

4/1/09

ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Στον ΛΑΟΣ αυτό που αναζητούν
είναι κάποια ηχηρή υποψηφιότητα
από το χώρο των ΜΜΕ ή της Τέχνης
και μάλιστα κατά προτίμηση με
«αριστερές καταβολές» για να βγά-
λουν από πάνω τους το στίγμα του
ακροδεξιού κόμματος. Την υπόθεση
χειρίζεται προσωπικά ο Γιώργος Κα-
ρατζαφέρης, που κάνει τις σχετικές
βολιδοσκοπήσεις και ο οποίος, ας
μην ξεχνάμε, ήταν αυτός που ηγή-
θηκε του κόμματος το 2004 και το
έβαλε στην Ευρωβουλή.


http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2009/01/04/040109%2022.pdf

ΠΕΣ ΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕ.....


Μετά τους Μητροπολίτες Κονίτσης και Πειραιώς σειρά είχε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
Μεταφέρω από το προσωπικό του ιστολόγιο απόσπασμα άρθρου του για το χρόνο που μας πέρασε και τον καινούργιο χρόνο που μπήκε.

''Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο καινούργιος χρόνος μπαίνει γεμάτος αγωνία! Μαύρα σύννεφα κυριαρχούν ολόγυρά μας. Η αγωνία κυριεύει την ψυχή μας. Στη Γάζα γίνεται πόλεμος! Το Ισραήλ επιτίθεται και σκορπάει το θάνατο στον άμαχο πληθυσμό! Οι ισχυροί της γῆς με τη σιωπή τους και με την ένοχη ανοχή τους καλύπτουν τήν επιθετι-κότητα του Ισραήλ! Μια γενοκτομνία βρίσκεται σε εξέλιξη, καί ουδείς διαμαρτύρεται. Φαίνεται πως η ζωή ενός Παλαιστινίου έχασε την αξία της! Εγώ σήμερα ντρέπομαι ως άνθρωπος.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τα παιδιά μας, αγανακτισμένα βγήκαν στους δρόμους! Έκαμαν διαδηλώσεις, και ειρηνικές και καταστροφικές! Έπειτα από τις καταστροφές του Δεκεμβρίου, ξεκουράζονατι τώρα και ανασυντάσσονται. Το ραντεβού τους έχει προσδιορισθή για τις 9 Ιανουαρίου 2009! Η Κυβέρνησις..... ησυχάζει. Ο Λαός όμως αγωνιά! Πολλοί διερωτώνται: 'τί τέξεται η επιούσα;"

Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν το φιλοθεάμον κοινό. Παραποιούν τα γεγονότα, διαστρεβλώνουν τήν αλήθεια, φανατίζουν τά πλήθη, εγκληματούν κατά της ηθικής, κατά της θρησκείας, κατά της Ελλάδος! Μεταβάλλονται, αργά αλλά σταθερά, σε δολιοφθορείς της Ελ-λάδος και ολετήρες του Έθνους!

Η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του νέου Προκαθημένου της, αποκλείνει πρός τά αριστερά. Με σταθερά βήματα συγκλίνει πρός την αριστερή ιδεολογία και την αριστερή κουλτούρα! Ποιός μπορεί να ξεχάσει αυτό τό αμίμητο καί πρωτάκουστο, που ξέφυγε από τά χείλη του Αρχιεπισκόπου μας, ότι "οι ἁριστεροί είναι πιό πιστοί από τους δεξιούς"; Μακάρι νά ήταν ἐτσι! Αλλά στα εξωκκλήσια πολλών χωριών μας υπάρχουν αψευδείς μάρτυρες οι τοιχογραφίες, όπου τά μάτια των Αγίων είναι βγαλμένα από τις ξιφολόγχες των αριστερών! Ὀλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Εκκλησία του Χριστού, υπό μίαν και μόνην προϋπόθεσιν, ότι θα μετανοήσουν. Κι' αυτό ακόμη δεν τό είδαμε. Ακούσαμε όμως καί είδαμε τόν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνο, (αλήθεια πολύ .......φτωχό (!) άνθρωπο, ο οποίος επάξια εκπροσωπεί τά λαϊκά στρώματα, δηλ. την φτωχολογιά) ακούσαμε, λέγω και είδαμε τον κ. Αλαβάνο νά ομιλεί στη Βουλή, χρησιμοποιώντας λόγια του Αρχιεπισκόπου μας. Πόσο αξιοθαύμαστη είναι αυτή η προσέγγιση ιδεών! Σε κάθε περίπτωση ας μη μας κατακρίνουν μερικοί για την υπογρἀμμιση αυτού του σημείου όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο. Η ταξινόμηση δεν είναι δική μας. Απηχεί την ἀποψη του δημοσιογραφικού κυρίως κόσμου την οποία κατέγραψε ο κ. Γεώργιος Λιακόπουλος σε άρθρο του μέ τίτλο "ΟΡΚΟΙ" της 30ής Δεκεμβρίου 2008 στην εφημερίδα "Ελ. Τύπος". Μεταφέρω εδώ το σχετικό απόσπασμα:
"Εάν ήταν εφικτό να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα ο τρόπος που διοικεί τα εκκλησιαστικά πράγματα (ενν. ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος), θα καταλάμβανε το χώρο της "Κεντροαριστεράς". Ὁπερ ἐδει δείξαι, όπως λέγαμε μια φορά κι ένα καιρό στα σχολεία μας.

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ΄ένα καινούργιο χρόνο με μιά σύγχυση, μέ αβεβαιότητα, με ανησυχία, με αγωνία, θα έλεγα.''

ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ.

ΣΧ. ΠΗΓΗ http://egersis.blogspot.com/2009/01/blog-post_5810.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Στις εως τώρα προκλήσεις της Εθνικής μας αξιοπρέπειας, από το παρακράτος μιας μερίδας του πολιτικού κατεστημένου και την ουσιαστική αδιοφορία του υπολοίπου, με αποτέλεσμα την αδρανοποίηση του Κράτους, απαντήσαμε με την παρατεταμένη σιωπή μας. Η επιτυχία της Α' Πανελλαδικής συνδιάσκεψης -της οποίας οι αποφάσεις ήδη εφαρμόζονται και δρομολογούνται- δεν πανηγυρίστηκε ανάλογα, αποτέλεσμα της τραγικής σύμπτωσης του συγχρονισμού της λήξης της, με το έναυσμα του κύκλου ταραχών σε όλη σχεδόν την επικράτεια. Η ελεεινή εκμετάλευση του άδικου χαμού ένος 16 χρονου συμπατριώτη μας, ήταν δυστυχώς αυτή που σημάδεψε και με τα αποτελέσματα της, τις τελευταίες ημέρες της χρονιάς που έφυγε, ενώ τα «μεθεόρτια» θα συνεχίζονται για καιρό ακόμη.
Σε αυτό το διαμορφούμενο σκηνικό για το οποίο κανείς αληθινός Πατριώτης δεν εργάστηκε, ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να αντιστεκόμαστε, αφού αποτελεί σκηνικό που προετοιμάζει την έξοδο της Νέας Τάξης από τα παρασκήνια, στην σκηνή του παγκόσμιου εξουσιαστικού θεάτρου. Κι αυτό το σκηνικό ΘΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ με υπομονή και πείσμα εστίες Αντίστασης ΠΑΝΤΟΥ! Αλλά ποτέ δεν θα δώσουμε ΑΛΛΟΘΙ στις δυνάμεις της αντίδρασης να ενεργήσουν... Θα είμαστε μπροστά και εκεί που κανείς δεν περιμένει ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ... Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν θα υπαγορεύσει ή εκβιάσει τις δράσεις και τις κινήσεις μας. Η ώρα και το πεδίο οποιασδήποτε αναμέτρησης θα είναι δική μας επιλογή κι αυτό παραμένει τακτικό μας πλεονέκτημα που δεν πρόκειται με τίποτα να απεμπολήσουμε...
Η ποικιλόμορφη και πολυδιάστατη εισβολή της «Νέας Τάξης» όμως έχει ήδη ξεκινήσει και τα προγεφυρώματα της σε κάθε μορφή της ζωής αυτού του όπου έχουν στηθεί. Οι υποτακτικοί, τα ενεργούμενα και οι συνεργάτες της έχουν πάρει στα χέρια τους σημαντική από την εξουσία που ασκείται πλέον σε βάρος του Ελληνικού Έθνους και λιγότερο πηγάζει από αυτό. Παρ' όλα αυτά όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του βλέπει Έλληνες συμπατριώτες, απο κάθε «πολιτική γωνιά» προερχόμενους, κάθε οικονομικής, μορφωτικής κατάστασης και ηλικίας, να δυσανασχετούν, να οργίζονται, να αντιδρούν αλλά και να περιμένουν... Συμπατριώτες μας στην κοινωνία και στο ίδιο το Κράτος μέσα, περιμένουν ένα σύνθημα, μιά λέξη, μιά εντολή, που θα εκτονώσει την συσσωρευμένη οργή από τις συνθήκες κατοχής που τους έχει επιβληθεί. Περιμένουν δηλαδή στην ουσία από το πουθενά να στρατεύσει και να εκφράσει κάποιος την δυναμική τους, αλλά αυτός ο κάποιος δεν εμφανίζεται, γιατί δεν μπορεί να εμφανιστεί κανείς από το πουθενά...
Αυτό ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ το αλλάζουμε... Εμείς δεν περιμένουμε απο κανέναν να μας δόσει εντολή! Δεν γινόμαστε κι ούτε θα γίνουμε στο μέλλον αχθοφόροι προσωπικών επιδιώξεων που κανέναν σκοπό του αγώνα δεν εξυπηρετούν. Δεν μας καλεί «κανείς» από «πουθενά» γιατί μόνιμα μας καλούν οι συνειδήσεις μας, οι καταβολές μας, το ίδιο μας το DNA που κουβαλάει χιλιετηρίδες ακατάπαυστα όλες εκείνες τις πληροφορίες αντίστασης και επιβίωσης που χρειαζόμαστε. Ξεκινάμε την οργάνωση και τον αγώνα από κάτω, μαζί με την μεγάλη ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ που αποτελεί ανεξάντλητη πηγή αγωνιστών και στελεχών κι εμείς αναπόσπαστο και υπερήφανο κομμάτι της.
Αυτής της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ είμαστε σάρκα εκ της σαρκός της και αίμα εξ αίματος της και φιλοδοξούμε να εκφράσουμε αγωνιστικά ανατρέποντας ουσιαστικά κυρίαρχες λογικές εφησυχασμού, αδρανοποίησης και ωχαδερφισμού που φέρνουν ακόμη πιό βαριά και δυσβάσταχτη κατοχή στον τόπο μας. Ανατρέποντας όμως ριζοσπαστικά και την λογική της αναμονής του ηγέτη, που θα οδηγήσει στην ανατροπή και την νίκη. Κι αυτό όχι μόνο γιατί πολλές φορές οι ηγεσίες βγαίνουν μέσα από τους αγώνες και την καθημερινή πάλη αλλά κυρίως γιατί τα περιθώρια κόντυναν και οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι δυνατόν να υπονομεύσει το μέλλον του αγώνα και τις ίδιες τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες μας. Μετατρέπουμε αυτό που κάποιοι θεωρούν έλλειμα σε πλεονέκτημα και συμπληρώνουμε με Αλλυλεγγύη , Αλληλοσεβασμό, Διαδικασίες και μεθοδικότητα το κάλεσμα μας, σε όποιον αποφάσισε πως ήρθε η ώρα της προσφοράς στην Πατρίδα. Τώρα και όχι κάποια άλλη φορά...
Με την έναρξη του καινούργιου χρόνου, χαιρετίζουμε τους Κύπριους αδερφούς μας, που αντιστέκονται πλέον οργανωμένα σε όλα τα επίπεδα στην επέλαση της Νέας Τάξης και στην Μεγαλόνησο μας. Τους αδερφούς μας Βορειοηπειρώτες που παραμένουν στο στόχαστρο της εχθρικής προπαγάνδας και πρακτικής και όλους τους αλύτρωτους Έλληνες. Χαιρετίζουμε την Αντίσταση των Παλαιστινίων και την αντίσταση κάθε Έθνους απέναντι στον κοινό εχθρό, την παγκόσμια ισοπεδωτική λαίλαπα και υποσχόμαστε δυναμικότερο, μαζικότερο και εντυπωσιακότερο 2009. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΣ... κι ακολουθήστε μας στον ιδρωμένο μας δρόμο, με τα λόγια του ποιητή να οργώνουν τα σωθικά σας...
«Ό,τι κάνεις να σου δώσει, μιά ρυτίδα περισσότερο στο μέτωπο, μιά ρυτίδα λιγότερο στη ψυχή.» (Οδ. Ελύτης)

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

ΣΧ. ΠΗΓΗ http://thessalikiafypnish.blogspot.com/

ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΑΣ: ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΕ ΝΙΚΗΣΕΣ !!!

ENAΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΛΩΡΟΥΣ.

Μπράβο φίλε κουκουλοφόρε , αντιεξουσιαστή , αναρχικέ , νεαρέ , ή όπως αλλιώς αρέσκεσαι να σε αποκαλούν , ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ .
Βρήκες τον στόχο σου .Τελικά εγώ ήμουνα ο στόχος αλλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι το κουτορνίθι τόσο καιρό. Εσύ όμως μάλλον το ήξερες. Εγώ που βρήκα μια δουλειά και τα κουτσοβόλευα με 850 € συν κάποια παραπάνω που μου έδινε το ΄΄αφεντικό΄΄ όταν υπήρχε τζίρος .

Το ΄΄αφεντικό΄΄ που σχεδόν έκλαιγε , όταν μου είπε πως δεν βγαίνει να πληρώνει υπάλληλο, και θα κατεβάσει στο μαγαζί την γυναίκα του 59 ΧΡΟΝΏΝ για να τα βγάλουν πέρα .

Ο ΄΄Δυνάστης΄΄ αφεντικό που κάθε πρωί , πρώτα έφτιαχνε ΄΄γαλλικό΄΄ για μένα και μετά τον ΄΄Ελληνικό΄΄ για κείνον και κατά τις 12 , κάθε μέρα , έπαιρνε 2 τυρόπιτες από τον Κρίνο , μία για μένα και μία για κείνον.

Κατάφερες να απολυθώ από το μαγαζί στο εμπορικό κέντρο που εργαζόμουνα 7 χρόνια.
ΕΣΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ.

ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Θα περάσω κι απ’ το MALL που δεν έχει κεσάτια μπας και βρω νέο αφεντικό κι ας είναι Πολυεθνικό. Αυτό ήθελες . Ήθελες να γίνω κομμάτι της στατιστικής των 700€ (για την ακρίβεια 630€) . Της στατιστικής που λατρεύεις να υπάρχει και να την αναλύεις , γιατί σου δίνει το άλλοθι της μολότωφ και της φωτιάς.
Να ‘σαι καλά κι ας σέρνομαι.

Κουτσουράδης Ευστάθιος
Ετών 33, Άνεργος

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:TAXALIA

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ!

ΜΕΣΩ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ...
...
Οι τηλεπικοινωνίες ενός Εθνικά κυρίαρχου Κράτους αποτελούν βασικό μοχλό εγγύησης της Εθνικής του Ανεξαρτησίας. Και όμως, ο βασικός αυτός κανόνας που θα έπρεπε να διέπει και να καθοδηγεί τις αποφάσεις της εκάστοτε Ελληνικής Κυβέρνησης, καταστρατηγήθηκε από το ποικιλόχρωμο κηφηναριό. Για όλο αυτό το κηφηναριό ένα μόνο έχει αξία: το ύψος της μίζας που θα εισπράττουν από την πώληση κάθε κομματιού της Εθνικής μας περιουσίας! Τι και αν ξένες δυνάμεις ελέγχουν τις τηλεπικοινωνίες μας; Αυτό δεν τους απασχολεί. Έτσι, θυμόμαστε όλοι πως πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισαν και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πώλησης του ΟΤΕ στη Γερμανική Κρατική "DEUTSCHE TELECOM". Τότε βέβαια γράφαμε πως εκείνη η πώληση υποσκάπτει μακροπρόθεσμα την Εθνική μας Ανεξαρτησία, αφού οι τηλεπικοινωνίες περνούν σε ξένα χέρια. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό σε περιόδους κρίσης...
Τώρα, όμως, οι νέοι ιδιοκτήτες του ΟΤΕ, οι Γερμανοί προχωρούν ένα βήμα παραπέρα. Αφού ξεμπέρδεψαν με το Ελληνικό Δημόσιο, τώρα ξεπουλάνε ένα- ένα τα κομμάτια του άλλοτε κραταίου Ελληνικού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών. Ξεκίνησαν από την θυγατρική του ΟΤΕ στα Σκόπια, τη γνωστή για τις ανθελληνικές διαφημίσεις της στη σκοπιανή αγορά, την COSMOFON, η οποία πωλείται, όπως δείχνουν τα πράγματα, στη τουρκική "Turk Telekom", δηλαδή στον τουρκικό ΟΤΕ! Και έτσι από εκεί που ο Ελληνικός ΟΤΕ είχε τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών των Σκοπίων, τώρα μέσω των Γερμανών, ο έλεγχος περνά στους Τούρκους! Ενός ξεπουλήματος μύρια έπονται...

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ



Την παραμονή της πρωτοχρονιάς επέλεξαν κάποιοι για να επιτεθούν κατά των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ηλία Πολατίδη, στις Σέρρες. Οπλισμένοι με πέτρες και χρώματα οι «γνωστοί άγνωστοι» επιτέθηκαν κατά των άδειων γραφείων, κάνοντας επίδειξη ... ανδρείας.
Το περιστατικό ακολούθησε την βοβμβιστική επίθεση με γκαζάκια, στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Αλίμου, του ΛΑΟΣ λίγες ημέρες πιο πριν, με σοβαρότατες υλικές ζημιές.

3/1/09

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ενώ αντηχεί ακόμη εις τον εφιαλτικόν κόσμον μας ο ουρανομήκης ύμνος δια την επί γης ενσάρκωσιν και ενανθρώπησιν του Θεού εις το ταπεινόν σπήλαιον της Βηθλεέμ, ο πρόσφατος εγκληματικός βομβαρδισμός εις πυκνοκατοικημένη περιοχήν της Γάζας υπό της σιωνιστικής ηγεσίας του Ισραήλ και ο προκληθείς βίαιος και τραγικός θάνατος αμάχων και ιδιαίτερα 100 τουλάχιστον παιδιών προκαλεί τον έντονον αποτροπιασμόν και την δικαίαν αγανάκτησιν και διαμαρτυρίαν κάθε εχέφρονος κατοίκου αυτού του πλανήτου.
Ο εξάμηνος αποκλεισμός που επέβαλε η σιωνιστική ηγεσία του κράτους του Ισραήλ εις 1.500.000 Παλαιστινίους, οι οποίοι συνωθούνται εις λωρίδαν γης 45 χλμ μήκους και 10 χλμ πλάτους και αι εξ αυτού προκύπτουσαι τραγικαί ελλείψεις εις οιανδήποτε ανθρωπιστικήν βοήθεια όπλισε την χείραν ακριτών Παλαιστινίων μαχητών και έδωσε το πρόσχημα εις την σιωνιστικήν μηχανήν του κράτους του Ισραήλ να αρχίση την μεθοδευμένη γενοκτονίαν του Παλαιστινιακού λαού.
Επί 60 ολόκληρα χρόνια η διεθνής κοινότης, οι διεθνείς οργανισμοί, όπου φιδοσέρνεται η διεθνής διπλωματία, παρακολουθούν απαθείς το δράμα του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η λύσις είναι απλή και προφανής και δεν είναι άλλη από την δημιουργίαν ανεξαρτήτου και κυριάρχου κράτους των Παλαιστινίων που θα συμβιώνη ειρηνικώς με το όμορος κράτος του Ισραήλ που ασφαλώς έχει δικαίωμα υπάρξεως και προστασίας.

1/1/09

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ



Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΙΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ) ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ...

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ 1/1/2008: "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ"

«Αγαπητά μου Παιδιά,
...
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ που δεν τιθασσεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα. Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη.
...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κι εμείς συμπράττουμε σ' αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας. Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει.
...
ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζη σ' ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.
..
ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»...
Με πατρική αγάπη και ευχές
...
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ