4/1/09

ΠΕΣ ΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕ.....


Μετά τους Μητροπολίτες Κονίτσης και Πειραιώς σειρά είχε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
Μεταφέρω από το προσωπικό του ιστολόγιο απόσπασμα άρθρου του για το χρόνο που μας πέρασε και τον καινούργιο χρόνο που μπήκε.

''Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ο καινούργιος χρόνος μπαίνει γεμάτος αγωνία! Μαύρα σύννεφα κυριαρχούν ολόγυρά μας. Η αγωνία κυριεύει την ψυχή μας. Στη Γάζα γίνεται πόλεμος! Το Ισραήλ επιτίθεται και σκορπάει το θάνατο στον άμαχο πληθυσμό! Οι ισχυροί της γῆς με τη σιωπή τους και με την ένοχη ανοχή τους καλύπτουν τήν επιθετι-κότητα του Ισραήλ! Μια γενοκτομνία βρίσκεται σε εξέλιξη, καί ουδείς διαμαρτύρεται. Φαίνεται πως η ζωή ενός Παλαιστινίου έχασε την αξία της! Εγώ σήμερα ντρέπομαι ως άνθρωπος.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τα παιδιά μας, αγανακτισμένα βγήκαν στους δρόμους! Έκαμαν διαδηλώσεις, και ειρηνικές και καταστροφικές! Έπειτα από τις καταστροφές του Δεκεμβρίου, ξεκουράζονατι τώρα και ανασυντάσσονται. Το ραντεβού τους έχει προσδιορισθή για τις 9 Ιανουαρίου 2009! Η Κυβέρνησις..... ησυχάζει. Ο Λαός όμως αγωνιά! Πολλοί διερωτώνται: 'τί τέξεται η επιούσα;"

Τα ΜΜΕ παραπληροφορούν το φιλοθεάμον κοινό. Παραποιούν τα γεγονότα, διαστρεβλώνουν τήν αλήθεια, φανατίζουν τά πλήθη, εγκληματούν κατά της ηθικής, κατά της θρησκείας, κατά της Ελλάδος! Μεταβάλλονται, αργά αλλά σταθερά, σε δολιοφθορείς της Ελ-λάδος και ολετήρες του Έθνους!

Η Εκκλησία της Ελλάδος, διά του νέου Προκαθημένου της, αποκλείνει πρός τά αριστερά. Με σταθερά βήματα συγκλίνει πρός την αριστερή ιδεολογία και την αριστερή κουλτούρα! Ποιός μπορεί να ξεχάσει αυτό τό αμίμητο καί πρωτάκουστο, που ξέφυγε από τά χείλη του Αρχιεπισκόπου μας, ότι "οι ἁριστεροί είναι πιό πιστοί από τους δεξιούς"; Μακάρι νά ήταν ἐτσι! Αλλά στα εξωκκλήσια πολλών χωριών μας υπάρχουν αψευδείς μάρτυρες οι τοιχογραφίες, όπου τά μάτια των Αγίων είναι βγαλμένα από τις ξιφολόγχες των αριστερών! Ὀλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην Εκκλησία του Χριστού, υπό μίαν και μόνην προϋπόθεσιν, ότι θα μετανοήσουν. Κι' αυτό ακόμη δεν τό είδαμε. Ακούσαμε όμως καί είδαμε τόν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλαβάνο, (αλήθεια πολύ .......φτωχό (!) άνθρωπο, ο οποίος επάξια εκπροσωπεί τά λαϊκά στρώματα, δηλ. την φτωχολογιά) ακούσαμε, λέγω και είδαμε τον κ. Αλαβάνο νά ομιλεί στη Βουλή, χρησιμοποιώντας λόγια του Αρχιεπισκόπου μας. Πόσο αξιοθαύμαστη είναι αυτή η προσέγγιση ιδεών! Σε κάθε περίπτωση ας μη μας κατακρίνουν μερικοί για την υπογρἀμμιση αυτού του σημείου όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο. Η ταξινόμηση δεν είναι δική μας. Απηχεί την ἀποψη του δημοσιογραφικού κυρίως κόσμου την οποία κατέγραψε ο κ. Γεώργιος Λιακόπουλος σε άρθρο του μέ τίτλο "ΟΡΚΟΙ" της 30ής Δεκεμβρίου 2008 στην εφημερίδα "Ελ. Τύπος". Μεταφέρω εδώ το σχετικό απόσπασμα:
"Εάν ήταν εφικτό να τοποθετηθεί στην πολιτική κλίμακα ο τρόπος που διοικεί τα εκκλησιαστικά πράγματα (ενν. ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος), θα καταλάμβανε το χώρο της "Κεντροαριστεράς". Ὁπερ ἐδει δείξαι, όπως λέγαμε μια φορά κι ένα καιρό στα σχολεία μας.

Μπαίνουμε, λοιπόν, σ΄ένα καινούργιο χρόνο με μιά σύγχυση, μέ αβεβαιότητα, με ανησυχία, με αγωνία, θα έλεγα.''

ΦΩΝΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΩΝ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ.

ΣΧ. ΠΗΓΗ http://egersis.blogspot.com/2009/01/blog-post_5810.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: