9/2/09

Η ελευθεροτυπία το indymedia και οι ανακρίβειες για τον σύλλογο "Θερμοπύλες"

Η ελευθεροτυπία έχει πολλές φορές αναφέρει τον σύλλογό μας μέσα από την στήλη του ιού. Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας την Παρασκυευή 6/2/2009 με τίτλο

"Οι «Θερμοπύλες», το Indymedia και η ανωνυμία του διαδικτύου" αναφέρεται στον σύλλογό μας με πολλές ανακρίβειες. Ας δούμε λοιπόν το άρθρο το οποίο δημοσίευσε με μεγάλη χαρά και το indymedia.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο www.thermopilai.gr δημοσιεύεται ανυπόγραφο άρθρο, το οποίο ‘αποκαλύπτει’ ότι η ιστοσελίδα του Athens Indymedia φιλοξενείται σε server του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο ίδιο άρθρο, που έχει τίτλο «Αναρχικοί indymedia και Πολυτεχνείο», ερωτάται ο Πρύτανης αν αληθεύει αυτό, με ποιο κριτήριο φιλοξενούνται ιστοσελίδες σε εξυπηρετητές που ανήκουν σε Δημόσιο ΑΕΙ κ.α.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι έτσι είναι και αναρωτιόμαστε μήπως είναι αυτό που σας πείραξε και γράψατε το άρθρο. Ας πληρώσει το indymedia ένα εξυπηρετητή να φιλοξενείται όπως κάνουμε και εμείς, ώστε να μπορούν να το κλείσουν οι αρχές όπως έκαναν και σε άλλα indymedia (Αγγλικό) και να μην κρύβονται πίσω από τον πρύτανη και το "άσυλο" του Πολυτεχνείου. Αν δεν μπορεί να μπλοκάρει την ιστοσελίδα ο πρύτανης και ο προϊστάμενος του κέντρου Δικτύου είμαστε στην διάθεσή τους. Θα μας πάρει μόνο 5 λεπτά από τον χρόνο μας. Η πρώτη ανακρίβεια είναι ότι ι ιστοσελίδα του συλλόγου είναι www.thermopilai.org. Ας το παραβλέψουμε...

Ερωτήματα που στη συνέχεια θα πάρουν τη μορφή επερώτησης στη Βουλή με την υπογραφή του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλου και η οποία θα οδηγήσει στην επιστολή (26/1/2009) του υφυπουργού Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρου προς τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρη, με την οποία ζητείται ο εντοπισμός και η διακοπή του Indymedia.

Διαφωνεί με την ενέργεια αυτή η Ελευθεροτυπία; Εμείς επιδιώξαμε την επερώτηση και νομίζουμε ότι πράξαμε το σωστό.

Η ιστοσελίδα «thermopilai» που δημοσιεύει το εν λόγω άρθρο ανήκει στον Πατριωτικό Σύλλογο και Κέντρο Ελληνικών Μελετών «Θερμοπύλες», η οποία έχει ως κεντρική της ετικέτα το μοτό «Τιμή μας η πίστις στο έθνος» και, μεταξύ άλλων, ενδιαφέρουσα ψηφοφορία σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστούν το κάψιμο και οι λεηλασίες: να καταστείλουν τη βία χρησιμοποιώντας κάθε μέσο (σφαίρες καουτσούκ) και να επέμβει ο στρατός, είναι ανάμεσα στις προσφερόμενες απαντήσεις του γκάλοπ.

Τι πείραξε την Ελευθεροτυπία το άρθρο ή το αποτέλεσμα; Και σε κάποια άλλες δημοσκοπήσεις ο στρατός βγαίνει σαν πρώτη αξιόπιστη αρχή στην Ελλάδα, τι να κάνουμε... Μήπως θέλετε να ασχολούμαστε με εκλολογίες και να αποχαυνώνουμε τον Ελληνικό λαό με τα αθλητικά;

Από μία απλή αναζήτηση στον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ προκύπτει ότι τόσο τα γραφεία του Συλλόγου στο Περιστέρι όσο και το τηλέφωνο επικοινωνίας που υπάρχει στο site είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα του τοπικού παραρτήματος του ΛΑΟΣ στο… Περιστέρι.

Εδώ δυστυχώς έχετε δίκιο, παραμελήσαμε την αλλαγή τηλεφώνου γιατί στον ίδιο χώρο πρωτύτερα λειτουργούσαν γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. Θα δούμε πως θα λύσουμε αυτό το θέμα που έπρεπε να είχε καταργηθεί η συγκεκριμένη εγγραφή με την βοήθεια του ΛΑ.Ο.Σ. Τα μέλη μας προέρχονται από διαφορετικά κόμματα και είναι ελεύθερα στις πολιτικές τους πεποιθήσεις.


Πηγη:Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: