26/8/09

ΣΥNασπισμός υπέρ… Ουρανίου Τόξου

250809-skopia-avgiΠολιτικός και αντεθνικός βόθρος. Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη, μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, που φιλοξενήθηκαν στην «Αυγή», στις 11 Αυγούστου 2009. Ο τύπος αυτός, μιλά για «μακεδονική μειονότητα» και προπαγανδίζει υπέρ της αποσχιστικής και αλυτρωτικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» και αποκαλεί την Κωνσταντινούπολη «Ισταμπούλ». Και αυτά, με αφορμή, όπως λέει, «την υποβολή μιας μήνυσης προς τον δημοσιογράφο Τάκη Μίχα για το ζήτημα των Ελλήνων εθελοντών στον πόλεμο της Βοσνίας» και την «παντελή αποσιώπηση των σοβαρών καταγγελιών του κόμματος της μακεδονικής μειονότητας "Ουράνιο Τόξο", σχετικά με αντιδημοκρατικές προεκλογικές πρακτικές της Πολιτείας».

Αναμασήματα της Νέας Τάξης
Ο τύπος αυτός, αφού αναμασά τα γνωστά επιχειρήματα κατά του Μιλόσεβιτς, υπογραμμίζει ότι «μόνο ελάχιστες συλλογικότητες έφεραν στο φως τις φρικαλεότητες του σερβικού και σερβοβοσνιακού εθνικισμού, ιδίως όταν τρανταχτά ονόματα του πολιτικού κόσμου έκαναν πλάτες στα εγκλήματα του συρφετού των Μλάντιτς και Κάραζιτς σε βάρος των εθνικών μειονοτήτων». Και αφού τονίζει ότι «αριστερή σκέψη δίχως ενεργό προάσπιση των εθνικών μειονοτήτων δεν μπορεί να υπάρξει», μας λέει ότι «με τον μανδύα του πατριωτισμού αποτελεί το δεκανίκι του υπάρχοντος συστήματος ταξικής εξουσίας, συσκοτίζοντας τις υπαρκτές διαφορές και αντιθέσεις». Ιδεολογικός μανδύας συγκάλυψης των απόψεων της Νέας Τάξης...

Υπέρ προδοτών και πρακτόρων
«Είναι λυπηρό», γράφει ο προαναφερόμενος αυτός τύπος, ότι «η δική μας αριστερά δεν αντέδρασε στην επίσημη κρατική λογοκρισία του προβλεπόμενου προεκλογικού πεντάλεπτου του Ουράνιου Τόξου (με αφορμή την ύπαρξη αποσπασμάτων στη μακεδονική γλώσσα), ή για την επίθεση των Χρυσαυγιτών κατά την παρουσίαση του ελληνο-μακεδονικού λεξικού, τις παραμονές των εκλογών στην Αθήνα, με την ανοχή της αστυνομίας, ή για τη μη παράδοση από ταχυδρομικά καταστήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας επιστολών του εν λόγω κόμματος, το οποίο ευτυχώς παρά την κρατική τρομοκρατία κατόρθωσε και έλαβε 4.500 ψήφους, δηλαδή υπερδιπλάσιους των Ελλήνων της Ισταμπούλ που αναγνωρίζουμε ως μειονότητα».

Αρνησιπατρία
Ο τύπος αυτός συγκρίνει μερικές δεκάδες αντεθνικών στοιχείων που δραστηριοποιούνται για λογαριασμό εχθρών της πατρίδας μας, με τους εναπομείναντες Έλληνες της Πόλης, όπου η ελληνική παρουσία ανάγεται διαχρονικά στην προ Χριστού εποχή. Υιοθετεί όλα τα περί εθνότητας και γλώσσας επιχειρήματα των πρακτόρων του Γκρουέφσκι, υιοθετεί άνευ στοιχειοθέτησης την προπαγάνδα περί «κρατικής τρομοκρατίας» και «προσκομμάτων» στη λειτουργία της αποσχιστικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο», που αποσκοπεί στην απόπειρα προσάρτησης τμήματος της εθνικής μας επικράτειας σε γειτονικό κράτος.
Φυσικά, μην περιμένετε να ακούσετε από τον μέγα αυτόν υπέρμαχο των δικαιωμάτων κάτι σχετικό για τις διώξεις κατά του φιλέλληνα Βάσκο Γκλιγκόριεβιτς, ή κατά της Βουλγάρας ακτιβίστριας Σπάσκα Μίτρεβα. Υποκρισία που περισσεύει. Μην περιμένετε μια κουβέντα για τους Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο. Όποιος μισεί τους Έλληνες, είναι καλός, κατά τον Θεοδωρίδη. Η απόλυτη αρνησιπατρία!

Πηγη: Ελευθερος κοσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: