1/8/09

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΠΕΡΙΣΑ... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

Όταν λέγαμε πριν από μερικές μέρες ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Αλβανία από την εποχή του Χότζα, (με αφορμή τις βεβηλώσεις ελληνορθόδοξων εκκλησιών σε Χειμάρα και Πρεμετή) πάλι φαντάζαμε υπεβολικοί σε κάποιους αφελής και εφησυχασμένους. Σήμερα έρχεται ο ίδιος ο Μπερίσα να μας επιβεβαιώσει. Αντιγράφουμε από το Βορειοηπειρώτικο μπλόγκ CHAONIA.

"Σύμφωνα με τον Αλβανικό τύπο ο Πρωθυπουργός της χώρας δεσμεύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξαλειφθούν όλες οι ξενόφερτες τοπωνυμίες σε πόλεις ,χωριά και συνοικίες καθώς και στις πινακίδες των καταστημάτων και να αντικατασταθούν με αλβανικές.
Η απόφαση ελήφθη χθες όπου μεταξύ άλλων ειπώθηκε πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να στείλει τις προτάσεις της για τις νέες ονομασίες που θα είναι από τα ''αρχαία αλβανικά''.
Αφορμή γι' αυτή την απόφαση ήταν η απόρριψη από το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου με την επωνυμία ''Logos''.
'Οπως γίνεται αντιληπτό στόχος του Μπερίσα δεν είναι άλλος από τις ελληνικές τοπωνυμίες στο Νότο της χώρας. Μόνη αντίδραση μέχρι στιγμής είναι από τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Πασκάλ Μίλο. Ο κ. Μίλο χαρακτήρισε γελοία την απόφαση Μπερίσα που θυμίζει το δικτατορικό καθεστώς Χότζα όπου εκατοντάδες χωριά είχαν αποκτήσει σοσιαλιστικές ονομασίες."

Ώστε έτσι; Απαγόρεψαν την ίδρυση εκπαιδευτηρίου με το όνομα "Λόγος" ε; Και θα αλλάξουν και όλα τα ονόματα με... αρχαία αλβανικά!!! Όπως δηλαδή λέγαμε παλιά..."αλβανός τουρίστας"! Να γελάς ή να κλαίς; Αντιδράσεις βέβαια από ελλαδικής πλευράς (κανά Υπουργείο Εξωτερικών... λέμε τώρα...) δύσκολο να υπάρξουν και λόγο της "ασημαντότητας" του θέματος για τους καρεκλοκένταυρους του δημοσίου αλλά και λόγο της νοοτροπίας του πολιτικού κατεστημένου που έχουν ασπαστεί. Αλλά δεν πάνε στο διάβολο; Τις πραγματικές αντιδράσεις θα τις νοιώσουν Μπερίσα και περίγυρος από εκεί που πρέπει και την στιγμή που πρέπει, αν δεν καταλάβουν ότι... στην Αλβανία μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν... ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ...


Πηγη: Στοχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: