22/11/08

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Η ΝΔ:«ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Το πραγματικό ιδεολογικό της πρόσωπο, απέναντι στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και τις συνέπειες του, έδειξε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση της Ν.Δ. Η ταύτιση της Ν.Δ. με τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) πάνω στο θέμα της μετανάστευσης είναι μια πραγματικότητα, που αποφεύγει να εξωτερικεύσει το κυβερνών κόμμα, αλλά είναι και ένα γεγονός δεν μπορεί να αποκρύπτεται συνεχώς.Αρκεί μια αφορμή για να αποκαλυφθούν οι επιδιώξεις και τα σχέδιά τους. Αφορμή αυτή την φορά ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη προς την υπουργό Απασχόλησης, σχετικά με την "μαύρη εργασία" και πώς αυτή επηρεάζει την ανεργία.
Συγκεκριμένα ρώτησε την υπουργό ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.: "Πόσοι έλεγχοι έγιναν το 2007 και 2008 για να διαπιστωθεί η ύπαρξη παράνομης εργασίας και πόσοι εργοδότες διώχθηκαν για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών εργαζομένων;". "Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της "μαύρης αγοράς";
Στην ερώτηση αυτή απάντησε η υφυπουργός Σοφία Καλατζάκου.
Αφού πρώτα έδειξε ότι κατανόησε πλήρως το θέμα: "…Ο συλλογισμός σας έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι πηγαίνει ως εξής: Οι Έλληνες αν θα αυξηθεί η ανεργία δεν θα βρίσκουν δουλειές, ενώ οι αλλοδαποί θα παίρνουν τις δουλειές από τους Έλληνες αφού δουλεύουν ανασφάλιστοι.", πρόσθεσε με πλήρη ειλικρίνεια: " Δεν συμφωνώ με αυτή τη συλλογιστική."
Βέβαια όπως συνηθίζεται σε αυτές της περιπτώσεις, η υφυπουργός δεν απάντησε καθόλου στην ουσία της συγκεκριμένης ερώτησης. "…για εμάς το φαινόμενο της "μαύρης εργασίας" δεν χαρακτηρίζει μονάχα αλλοδαπούς και λαθρομετανάστες", είπε γενικά και αόριστα η υφυπουργός.
Και βέβαια γενικά και αόριστα έχουν γίνει και κάποιοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες "…με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κατά το έτος 2007, διενεργήθηκαν συνολικά 35.805 έλεγχοι…" πρόσθεσε η υφυπουργός αποφεύγοντας να απαντήσει στο πόσοι εργοδότες τιμωρήθηκαν για παράνομη απασχόληση εργαζομένων.
Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται πλέον να απορεί κανείς γιατί συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: