1/9/09

Οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται να μας προβοκάρουν

skopianoiΕμπρηστική προβοκάτσια στήνουν οι Σκοπιανοί, προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν το παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της χώρας τους και της αντίστοιχης ελληνικής, που θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας στις 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης. Τα Σκόπια θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της ομάδας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία από τις 7 ως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης η Κροατία και το Ισραήλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Νεολαίας της ΠΓΔΜ, σκοπεύει να μεταφέρει εκατοντάδες «οπαδούς» της Εθνικής Ομάδας της ΠΓΔΜ στην Πολωνία, με κρατική επιβάρυνση. Μάλιστα, η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει ειδοποιήσει σχετικά την πρεσβεία της Πολωνίας στα Σκόπια, καλώντας την να τη διευκολύνει στις ταξιδιωτικές διατυπώσεις. Συνολικά, αναμένεται να δαπανηθεί ποσό της τάξης των 55.000 ευρώ, σε μια πολύ φτωχή χώρα, όπου τα κρατικά κονδύλια θα έπρεπε να διοχετεύονται σε επενδύσεις και στη δημιουργία υποδομών. Αυτό το γεγονός από μόνο του, αναδεικνύει την καιροσκοπική πολιτική των κυβερνήσεων των Σκοπίων.
Στόχος των Σκοπιανών ιθυνόντων, η δημιουργία επεισοδίων και εντυπώσεων, με εθνικιστικά & αλυτρωτικά πανό, ανθελληνικά συνθήματα και άλλες προκλήσεις. Ήδη, στελέχη της αντιπολίτευσης στα Σκόπια κάνουν λόγο για «πολιτική αυτοκτονία, τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για το όνομα με την Ελλάδα εισέρχονται σε τελική φάση». Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος τοπικής εφημερίδας: «Κρατικά χρήματα για στήριξη κατά της Ελλάδας». Την ίδια ώρα, με εμπρηστικούς τίτλους, οι τοπικές εφημερίδες καλούν την Εθνική τους Ομάδα να νικήσει την αντίστοιχη ελληνική, δημιουργώντας κλίμα για ακρότητες.
Οι φορείς που μέχρι στιγμής έχουν αντιδράσει στην άθλια κυβερνητική μεθόδευση, εκτός της σοσιαλδημοκρατικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι τα στελέχη του αλβανικού κόμματος DUI, του Αλί Αχμέτι, που μετέχει του κυβερνητικού συνασπισμού. Μάλιστα, ο βουλευτής του Τζέβαντ Αντέμι, δήλωσε ότι «εν καιρώ οικονομικής κρίσης, όταν μετράμε το κάθε δηνάριο, εάν πράγματι κάποιος από το κράτος συμφώνησε να παραχωρηθούν χιλιάδες ευρώ για τη διοργάνωση μεταφοράς ομάδας οπαδών και ιδιαίτερα για τον αγώνα με την Ελλάδα, είναι όντως μια μη σοβαρή κίνηση». Αντιδράσεις όμως εκδηλώθηκαν και από το αντιπολιτευόμενο έτερο αλβανικό κόμμα.
Τελικά, οι καιροσκόποι των Σκοπίων, μυαλό δεν βάζουν. Αν δεν δεχθούν μερικά πολύ ηχηρά χαστούκια, δεν πρόκειται να βάλουν πίσω. Είναι δυνατόν να τους προσφέρουμε μεγάλη αναπτυξιακή βοήθεια, να απασχολούνται 20.000 πολίτες τους σε ελληνικές επιχειρήσεις στα Σκόπια (που κακώς κατά τη γνώμη μας) και να καθόμαστε να ανεχόμαστε τις προκλήσεις των σοβινιστών τους; Έτσι θα εμπεδώσουμε το σεβασμό προς τη χώρα μας; Μήπως είναι καιρός να κλείσει η κάνουλα;

Πηγη: Ελευθερη ωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: