29/3/09

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ...ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ

Άφωνοι στην "Στιγμή της αλήθειας": "Θα σκότωνα τον πρώην σύντροφο μου"

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ-ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΣΡ


Μένεις άφωνος με την ποιότητα του προγράμματος που δείχνει ο ΑΝΤ1. Μια 19χρονη κοπέλα(με αυτά που απάντησε πλασαρίστηκε σαν πόρνη πολυτελείας) παρουσία συγγενών της φυσιολογικά από αύριο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει ξανά έξω.
Η Ευγενία Μανωλίδου, σύζυγος βουλευτή, μην ξεχνάμε ρώταγε κατά προκλητικό τρόπο και συνάμα σκληρό για να πάρει απαντήσεις του τύπου:

- "Δέχθηκα παρενόχληση από συγγενικό μου πρόσωπο"

- "Έχω κάνει σεξ με άνδρα και γυναίκα ταυτόχρονα"

- "Κάποια στιγμή είχα φθάσει σε σημείο να σκοτώσω κάποιον"

- "Ναι είχα πολλές σχέσεις με αγόρια αλλά μπορώ να τους καταμετρήσω"

- "Οι γονείς μου δεν μου μιλάνε λόγω του ...άσωτου βίου μου"

- "Σκέφτηκα ερωτικά και την ξαδέρφη μου και το έχω συζητήσει μαζί της"!!!

- "Με τους...

γονείς μου δεν έχω καμία σχέση. Και δεν έκαναν προσπάθειες να τα βρω μαζί τους. Ο πατέρας μου δεν με θέλει".

Και η κοπέλα αντί να κάνει ένα βήμα εμπρός , στηρίζεται από τον ΑΝΤ1 να κάνει βήματα που θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ για την συνέχεια της ζωής της.
Η ευθύνη είναι του σταθμού και της παρουδσιάστριας που δέχεται να συνεχίζει να εξευτελίζει ανθρώπους που είναι καταρακωμένοι και μεγάλωσαν σε άλλο περιβάλλον. Βάλτε τους κουκούλες αλλά μην τους διασύρετε και άλλο. Μην περάσουν άλλο έναν βιασμό. Είναι ντροπή για το κανάλι, το ΕΣΡ και τον βουλευτή.

12/3/09

Ε.ΛΑ.Μ.: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί όλους τους Έλληνες να παρευρεθούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, την Παρασκευή 13η Μαρτίου 2009, στις 20:30 μ. μ., στην πλατεία Κένετυ στην Πάφο και στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο του Ήρωα. Για περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: του κινήματος: ethnikolaikometwpo@gmail.com Ε.ΛΑ.Μ.

Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Μιλτιάδη. Στην οικογένεια του Ευαγόρα ανήκει - δεύτερος ξάδερφος - και ο ήρωας Στέλιος Μαυρομμάτης που ανέβηκε και αυτός, λίγους μήνες πριν τον Ευαγόρα, τα σκαλοπάτια της αγχόνης.
…Το καλοκαίρι του 1955, ο Ευαγόρα πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο: να επισκεφθεί την ελεύθερη πατρίδα (την Ελλάδα) με την καθιερωμένη εκδρομή των μαθητών της προτελευταίας τάξης του σχολείου του. Και γράφει…
Αύριο ξεκινούμε για την πατρίδα,
γιαλούς θε να περάσουμε και στεριά.
Μαζί μας θε να πάρουμε την ελπίδα
ταχιά πως θα μας έρθη και η Λευτεριά.
Προς την αγχόνη…
1η Ιουνίου 1953: οι Άγγλοι κυβερνήτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν το λαμπρότερο τους εθνικό γεγονός, τη στέψη της νέας βασίλισσας Ελισάβετ, σε όλες τους τις αποικίες, ανάμεσα και η Κύπρος. Παντού όλα είχαν ετοιμαστεί στην εντέλεια. Σε μια πλατεία της Πάφου οι μαθητές οργανώνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και ζητούν την αφαίρεση της αγγλικής σημαίας από τα προπύλαια του σχολείου τους. Οι συγκρούσεις αρχίζουν. Ο δεκαπεντάχρονος ακόμα τότε Ευαγόρας, σκαρφαλώνει σε μια κολόνα των προπυλαίων και ρίχνει κάτω την αγγλική σημαία, την οποία οι άλλοι μαθητές ξεσχίζουν και της δίνουν φωτιά. Η σύγκρουση τότε, μεταξύ Άγγλων και μαθητών παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Από την ώρα εκείνη ο Παλληκαρίδης νιώθει να τον σφίγγουν οι αλυσίδες της σκλαβιάς. Θέλει να τις σπάσει και να ζήσει ελέυθερος, ελαφρός, αδέσμευτος. Και προσμένει την ευλογημένη ώρα…
19 Νοεμβρίου 1955: Ο Ευαγόρας οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι μετέσχε παράνομα σε οχλαγωγία. Ο Ευαγόρα δεν παραδέχθηκε και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου.
5 Δεκεμβρίου 1955: Η παραμονή της μέρας που ο Ευαγόρας Παλλικαρίδης θα εμφανιζόταν μπροστά στον Άγγλο δικαστή…πλησίασε τον πατέρα του: «πατέρα, αύριο είναι η δίκη μου. Ξέρω ότι από το δικαστήριο θα γλιτώσω, μα η αστυνομία θα με συλλάβει και θα με στείλει στο Κάστρο. Εγώ στη φυλακή δε μπορώ να μείνω. Αν δε μπορέσω να δραπετεύσω, θα σκοτώσω κανέναν από τους φρουρούς και θα με σκοτώσουν. Προτιμώ να φύγω, να βγω στο βουνό
19 Δεκεμβρίου 1956: Ο πατέρας Μηλτιάδης, καθόταν στο καφενείο του χωριού. Σε μια στιγμή μερικοί συμμαθητές του Ευαγόρα, τον πλησιάζουν: «Είδαμε τον Ευαγόρα αιματωμένο μέσα σε ένα τζίπ να τον κουβαλούν οι Εγγλέζοι!»

Μια ακόμη συγκέντρωση των “Anti-Fa” με… εβραϊκές σημαίες!

Αντισυγκέντρωση ενάντια στην συγκέντρωση - μνημόσυνο των εθνικιστών σε πόλη της Γερμανίας για τους άμαχους νεκρούς από τον συμμαχικό βομβαρδισμό.

Χωρίς να κρατούν τα προσχήματα οι ANTIFA κρατούσαν πανό… υπέρ των βομβαρδισμών(!) μαζί με εβραϊκές και αμερικάνικες σημαίες.

Παρ’ όλη την αντισυγκέντρωση και τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα εκατοντάδες Γερμανοί εθνικιστές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε για να τιμήσουν τους νεκρούς και να διατηρήσουν την μνήμη για τον βομβαρδισμό του Dessau

ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΥΝΕΙΣ, ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ !!!!

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ(Ε.Δ). ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΠΤΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΩΝ Ε.Δ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΑΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥΤΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΩΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ(ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ) ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΩΣ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ....ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ(ΜΙΖΕΣ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΑΡΠΑΧΤΗ κλπ). ΟΜΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ Ε.Δ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ( ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΜΕ) ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΕΤΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΕΝΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ(ΕΑΑΝ) ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΕΑΑΣ (ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥ ΥΕΘΑ , ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ -ΟΠΩΣ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥ κ. ΣΗΜΙΤΗ- ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ, ΑΠΟΘΑΡΡΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ "ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ" ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ; Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΟΜΩΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΩΝ Ε.Δ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ;ΕΣΤΩ ΔΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΟΣΟΝ ΟΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ -ΑΦΡΟΥΓΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.. ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ "ΚΟΥΤΑΛΑ " ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ "ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ.....

Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία από το... ΚΚΕ!

Λάβαμε το mail που ακολουθεί και αναφέρεται στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, πρόκειται για την εκτυπωτική εταιρεία του ΚΚΕ. Πιστεύουμε ότι πολλά από τα ερωτήματα χρήζουν απαντήσεων...

"Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ μας ανταγωνίζεται αθέμιτα.

1) ανήκει σε κόμμα που είναι στη βουλή, το ΚΚΕ!
2) δεν έχει κανένα προσωπικό επιχειρηματικό ρίσκο!
3) τελευταία πήρανε επιδότηση χωρίς απολύτως διαφανή κριτήρια 1.000.000 ευρώ!
4) αρκετοί δήμοι ανήκουν στο ΚΚΕ όπως και δημοτικές επιχειρήσεις από όπου παίρνουν όλες τις δουλειές!
5) τα κεφάλαια προέρχονται από εισφορές μελών. Τσάμπα χρήμα!
6) στο βωμό των πολιτικών διαπραγματεύσεων, έχουνε πάρει όλες τις δουλειές από το Δημόσιο, εφημερίδες, περιοδικά, νομαρχίες, δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, όλες τις μεγάλες εταιρείες, το ΒΕΑ, όλα τα συνδικαλιστικά έντυπα. Ακόμα και δεξιές εφημερίδες τυπώνουν για να τους εξασφαλίσουν ήρεμο εργασιακό περιβάλλον!
7) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά επαγγελματικών στελεχών του κόμματος σε όλες τις ειδικότητες!
8) διαθέτουν μια ολόκληρη στρατιά από επαγγελματίες συνδικαλιστές όπου οι περισσότεροι κατεβαίνουν για βουλευτές και με αυτούς πολεμάνε τους ανταγωνιστές τους!
9) οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα με συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων και πρόεδρο που ανήκει πολιτικά στο ΚΚΕ τυπώνουν όλα τα έντυπα τους στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ.!
10) οι εργαζόμενοί τους δεν έχουν κάνει ποτέ απεργία ούτε ποτέ έχει σταματήσει η παραγωγή!
11) καμία δημόσια υπηρεσία δεν τολμάει να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους όπως κάνουν σε τόσους άλλους συναδέλφους!
12) η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του ΚΚΕ έχει πιο φτηνά μεροκάματα. Δεν εφαρμόζει την ΣΣΕ του ΣΕΜΕΕ που θέλει να μας επιβάλουν πανελλαδικά οι επαγγελματίες βουλευτοσυνδικαλιστές του κκε.
13) το 2008 ο τζίρος της τυποεκδοτικής είναι περίπου 80.000.000 ζεστό χρήμα που το "άρπαξαν" με κομματικά, πολιτικά και συνδικαλιστηκά μέσα από εμάς.
14) δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!

ΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
Ποιο άλλο τυπογραφείο πανελλαδικά λειτουργεί όπως η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ ΤΟΥ ΚΚΕ;
Μας ανταγωνίζονται αθέμιτα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία! πρέπει να αντιδράσουμε!
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν!

Πρέπει άμεσα να παρέμβει η επιτροπή ανταγωνισμού!

Εμείς δεν επιβιώνουμε με εισφορές και επιδοτήσεις".

Για περισσότερα στο www.typografeio.blogspot.com/

5/3/09

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, 
την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, θα επισκεφθεί
το Βόλο - Μαγνησίας, όπου θα έχει
συναντήσεις με τοπικούς φορείς και θα
παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε.

Το αναλυτικό του πρόγραμμα, έχει ως
ακολούθως:

13:00 Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο
"VOLOS PALACE" ( Ξενοφώντος & Θρακών).

13:30 Ομιλία στο Ξενοδοχείο "VOLOS
PALACE" - αίθουσα "Θεσσαλία".

ΡΟΖΑΚΗΣ: ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ... ΡΟΖΕΝΣΤΑΪΝ

Ως γνωστόν, οι Εβραίοι που ζουν εκτός Ισραήλ είναι κάργα Διεθνιστές και Ανθρωπιστές (Εβραίοι ίδρυσαν τα περισσότερα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης και όλες σχεδόν τις Ανθρωπιστικές Οργανώσεις), ενώ οι Εβραίοι εντός Ισραήλ είναι κάργα εθνικιστές έως ακροδεξιοί. Επιβεβαιώνοντας αυτόν τον κανόνα, ο Ελληνοεβραίος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρήστος Ροζάκης (κολλητός φίλος του Κώστα Σημίτη, ο οποίος και τον διόρισε σε αυτή την επίζηλη θέση) μίλησε το βραδάκι της περασμένης Δευτέρας σε εκδήλωση του σημιτικού Ο.Π.Ε.Κ. (Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας) με θέμα "η διεθνής θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο".Σϋμφωνα με το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», ο κ.Χρήστος Ροζάκης (πραγματικό όνομα… Ροζενστάϊν) είπε τα εξής φρικτά, που φρόντισαν να θάψουν απαξάπαντα τα ΜΜΕ: «Κακώς η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική αναπτύχθηκε στη λογική της αντιμετώπισης απειλών από τους γείτονες. Η σωστή στάση θα ήταν: η εκλογίκευση της απειλής και η ενθάρρυνση της ενσωμάτωσης των γειτόνων στην Ε.Ε., καθώς πρέπει να αναμορφώσουμε τη στάση μας έναντι των γειτόνων μας, αφού "η γειτονία είναι η βάση κάθε παραγωγικής εξωτερικής πολιτικής". Μια δεύτερη παθογένεια της Ελλάδος, κατά τον κ. Ροζάκη, είναι η στάση μας έναντι του "άλλου" - μετανάστη ή μειονοτικού: «Η στάση μας έχει επανειλημμένα διεθνώς κατακριθεί», είπε ο κ. Ροζάκης και κατέληξε: «Όσον αφορά τις μειονότητες, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ"!!..»...

Πηγη: Στοχος

3/3/09

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν επιθυμούν το gr στις ιστοσελίδες τους

Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους το επίσημο ελληνικό domain .gr δεν εξυπηρετεί τους τουρκόφωνους συμπολίτες μας, αφού σχεδόν κανένας τους, και κυρίως οι φορείς, δεν το υιοθετούν για τα δικά τους sites, προτιμώντας πάντα τα ανεξάρτητα διεθνή domains όπως .com, .net, .org και άλλα.
Η κατάσταση στο θρακικό Internet σήμερα έχει ως εξής: ενώ μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν καθόλου τουρκόφωνα sites στη Θράκη, στα τελευταία 2 με 3 χρόνια, ως δια μαγείας, έκαναν την εμφάνισή τους στο Internet μαζικά όλοι οι τουρκόφωνοι φορείς – σύλλογοι, εφημερίδες κλπ.
Βέβαια η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη είναι από μόνη της άξια σχολιασμού και προσεκτικής μελέτης, αλλά για την ώρα ας κρατήσουμε το θετικό της υπόθεσης – ότι η Θράκη, φαινομενικά τουλάχιστον, αποκτάει περισσότερη παρουσία στο Internet και αυτό είναι καλό, εκ πρώτης όψεως.
Αλλά υπάρχει κάτι το περίεργο σε όλο αυτό το εγχείρημα των τουρκόφωνων συμπολιτών μας, που δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο – το ότι όλα τα τουρκόφωνα sites της Θράκης στήνονται κατά κανόνα κάτω από τις διεθνείς καταλήξεις, όπως .com, .net, .org κλπ, αντί για το προφανέστατο εγχώριο .gr.
Ακόμα και η καφετζού της Κομοτηνής, για την οποία πρόσφατα έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες (σιγά την είδηση αλλά τι να κάνουν και αυτοί) έχει site με κατάληξη .com. Αυτό που λέμε «και η κουτσή Μαρία στο dot com».Και στην προκειμένη δεν μας ενδιαφέρει τόσο τι κάνει ο κάθε ιδιώτης, αλλά το τι κάνουν και πως φέρονται οι πολιτικοί άρχοντες, τα ΜΜΕ, οι φορείς και τα σωματεία κ.λ.π., έχει σίγουρα μεγάλη σημασία.
Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε:
Πολιτικά πρόσωπα
Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ: ilhanahmet.com
Εφημερίδες
Trakyanin Sesi: trakyaninsesi.com
Περιοδικά
Gonulden Gonule: gonuldengonule.com
Ogretmenin Sesi: ogretmeninsesi.org
Yeni Bati Trakya Dergisi: yenibatitrakyadergisi.com
ΣωματείαΤουρκική Ένωση Ξάνθης: iskeceturkbirligi.org
Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης: btaytd.com & gat1995.com
Σύλλογος Τουρκοδυτικών Θρακιωτών: batitrakyalilar.com
Άλλα
Bati Trakyadan Haberler: trakyadan.com
Πόρταλ Δυτικής Θράκης: batitrakya.net
Ηλεκτρονικό περιοδικό BatiTrakyaHaber: batitrakyahaber.com
Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι:
Εφημερίδα Olay: btrolay.gr
Εφημερίδα Millet: millet.gr
Περιττό να αναφέρω ότι σε όλα σχεδόν τα παραπάνω sites δεν θα βρείτε λέξη στα ελληνικά. Το μόνο ελληνικό που θα βρείτε είναι οι κρατικές διαφημίσεις (ΚΕΠ, INTERREG κ.λ.π.).
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό για μια άλλη κουβέντα, γιατί το περιεχόμενο αυτών των sites έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Θα αναρωτιέστε με ποια αφορμή ασχολήθηκα με το θέμα.
Ίσως να θυμόσαστε ότι πριν από μερικού μήνες η Μουφτεία Κομοτηνής διατυμπάνιζε με δελτία τύπου προς πάσα κατεύθυνση τη δημιουργία του site της στο Internet, στην διεύθυνση www.mouftiakomotinis.gr.
Το site ήταν τρίγλωσσο – στα τουρκικά, αραβικά και ελληνικά (ακριβώς με αυτήν τη σειρά) και σε έναν παρατηρητή όλα έδειχναν απολύτως politically correct.Αλλά όπως φαίνεται, αυτή ήταν μόνο η βιτρίνα. Διότι για το ίδιο site τότε είχαν καταχωρηθεί επίσης τα ονόματα gumulcinemuftulugu.com & muftikomotini.com, τα οποία οδηγούσαν επίσης στο ίδιο site, και (δώστε φάση εδώ) με αυτά τα ονόματα (και όχι με το .gr) το site είχε καταχωρηθεί από τους δημιουργούς του σε όλους τους παγκόσμιους καταλόγους και άλλες πηγές, από Wikipedia έως Blogspot.
Πριν από 1,5 μήνα το όνομα χώρου mouftiakomotinis.gr έληξε.
Ακόμα και μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι δεν το ανανέωσαν, προφανώς δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον.
Ενώ αντίθετα τα ονόματα gumulcinemuftulugu.com & muftikomotini.com ανανεώθηκαν εγκαίρως και επιμελώς, μέχρι το 2011 και 2013 αντίστοιχα.
Ας το πάρουμε χαμπάρι λοιπόν – τα όμορφα δελτίου τύπου στάλθηκαν, τα ΜΜΕ τα έχαψαν και τώρα πλέον τους δημιουργούς του site δεν τους ενδιαφέρει το mouftiakomotinis.gr αλλά μόνο το gumulcinemuftulugu.com (.com όπως Commercial, ούτε καν .org όπως Organization).
Τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε μόνοι σας ή υπάρχει κάποιος που δυσκολεύεται;Τί συμβαίνει με τις καταλήξεις .com, .netΌσοι «έχουν μαύρη ζώνη στα κομπιούτερ» (που λέει και η διαφήμιση), ξέρουν ότι τις διεθνείς καταλήξεις .com, .net κλπ, τις προτιμάει κανείς για το site του στις εξής περιπτώσεις:
1) Όταν πρόκειται για επιχείρηση ή φορέα που δραστηριοποιείται διεθνώς και δεν πολυενδιαφέρεται για την τοπική αγορά (διότι όταν ενδιαφέρεται και για την τοπική αγορά, συνήθως κατοχυρώνει το ίδιο όνομα και σε .com αλλά και σε .gr).
2) Όταν κάποιος δεν θέλει να είναι υπόλογος στην Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για το περιεχόμενο του site του και δεν θέλει να συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας του domain .gr.
3) Όταν κάποιος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους, και δεν θέλει να είναι υπόλογος στην Ελληνική Δικαιοσύνη για το περιεχόμενο του site του ή για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητά του μέσω αυτού.
Τί από τα τρία παραπάνω ισχύουν για τα sites που αναφέραμε;
Πηγή: Εφημερίδα "Ο Χρόνος"